Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kwietniowe mamy 2016

Polecane posty

Gość kropelka0987
hej dziewczyny ja dzisiaj testuje po pracy jestem 9 dni po terminie i jeden już robiłam ale kreska była blada. Trzymajcie kciuki :)

Gość cała_ja123
Cześć Dziewczyny! chciałabym się podzielić moja historia i mam wielką nadzieję, że w kwietniu przyszłego roku zostane mama :) ... jestem 27-letnia Mamą dwulatka (ciąża bez problemow), w grudniu tamtego roku poronilam (9 tydzień, plamienia - serduszko przestało bić, zarodek tez był mniejszy niż powinien:() ...potem zabieg łyzeczkowania i czekanie jak będzie można starać się znowu, bo chęć posiadania drugiego Dziecka przeogromna :) ... od maja zaczęliśmy starania i wczoraj w pierwszy dzień spodziewanego okresu zrobiłam test - dwie kreseczki :) z jednej strony się ciesze, z drugiej jestem pełna obaw, co to będzie, jak to będzie, czy historia się powtórzy. .. ale staram się myśleć pozytywnie :) Powiedzcie mi czy umawiać się tak wcześnie na wizytę do gin, czy poczekać np dwa tygodnie?... wieczorem chce przeczytać Wasze wątki, bo teraz przed praca nie zdążę. Dzięki z góry za jakąś odpowiedz :) pozdrawiam cieplutko

Gość Annika79
Lena234 nie ma sprawy, jeśli będziesz chciała jeszcze coś wiedzieć, to pytaj śmiało :) Alex35 dopóki nie ma okresu, dopóty jest nadzieja... Ja mam cykle 30-34 dni. W 35dc test negatywny, 40dc test negatywny, 49 dc test pozytywny :) może u Ciebie też się coś ( owulacja) przesunęło. Mi aż o 3 tygodnie !!!

Gość salsasamba
Alex35 a który to Twój dzień cyklu?

Gość Annika79
Cała_ja123 do lekarza trochę za szybko, nie wiadomo czy dojrzy pęcherzyk tak wcześnie i znowu będziesz miała stres. Odczekaj 2-3 tygodnie to może już zobaczysz maluszka i serduszko. Póki co jeśli się martwisz to zrób betę hcg i powtórz po 48 godz. Jesli ładnie przyrasta to powinno być ok. Też się martwię przez , to że ciąża jest nisko osadzona, blisko szyjki macicy. Ale cieszę się, bo nie mam bóli ani plamień i na tym się tylko skupiam, bo inaczej zwariowałabym z niepokoju. Także głowa do góry i uwierz w tego maluszka, bo Twój stres jemu nie służy. Ja osobiście ściskam Cię mocno i życzę dużo siły . Przykro mi z powodu Twojej straty więc teraz tym bardziej musi być wszystko dobrze :)

Gość Paula013
Cała ja 123 ja mam podobną sytuację. Mam 2,5 latka w domu a w tym roku poronilam 2x. Ale tym razem mam przeczucie że się udało. Dzisiaj robilam bhcg i po 15 będą wyniki.

Gość Alex35
salsasamba - dziś mój 31 dc - może za wcześnie zrobiłam test :( Cykle mam 31-32 dniowe, czasem dłuższe Annika79 - jeśli owulacja mi się przesunęła to już na pewno nie jestem w ciąży - mój mąż wyjechał za granicę 10 dni temu :) cała_ja123 - witaj, ja też poroniłam w tym roku w kwietniu w 9tc :( teraz mam problem, żeby zajść znowu w ciążę Gracjana090515 - majówki też są fajne - ja i moja córka też jesteśmy z maja :) to tak w razie czego ;) ale trzymam za Ciebie kciuki :) Dzięki dziewczyny za wsparcie :) I trzymam kciuki za kolejne testujące - oby się udało :)

Gość Annika79
Alex35 mój mąż za to jutro wyjeżdża... Wiesz jeśli owulka się przesunęła a plemniki żyją do 5dni, to może jeszcze jest nadzieja ? Gin też mówił, ze jajeczko zagnieżdżone jest po 6 do nawet10,12 dni od zapłodnienia więc tu nie da się wszystkiego przewidzieć. Ja zaszłam po terminie spodziewanej miesiączki...

Gość Paula013
U mnie dziś beta 163.7 jestem 1 dzień po spodziewanej miesiaczce ;)

Gość Annika79
Paula gratulacje :)

Gość natkamatka
Witajcie dziś testowałam i 2 kreski to moja 3 ciąża ostatnia miesiączka 4 lipiec termin na ok 12 kwiecien

Gość Paula013
Natkamatka gratulacje mamy mniej więcej ten sam termin bo mi w dwóch aplikacjach pokazuje albo 10 albo 12 kwietnia

Gość natkamatka
A jaki termin zapłodnienia bo mi pokazuje 18 lipiec a to było z 17/18

Gość Paula013
Od 15 do 21 pokazuje okno plodnosci

Gość Alex35
Annika79 - jeszcze się nie poddaję - może masz rację :) kupię nowy test jutro i jak nie dostanę do środy, to go powtórzę - nadzieja umiera ostatnia :) Paula013, natkamatka - gratuluję :) ja ostatani okres miałam 4.07 i termin mi wylicza na 11.04 :) oczywiście, o ile nie dostanę @ Dziś pół dnia malowałam ściany - wykańczam nowe mieszkanie :)

Gość Annika79
Mi za to przeszły wszystkie objawy... Mdłości ustąpiły w poprzedniej ciąży męczyłam się z nimi od 5-15 Tc. Piersi już tak nie bolą, senność przeszła i nawet podbrzusze nie pobolewa. Nie wiem czy to nie jest zły znak ...Nic muszę wierzyć, że jest wszystko dobrze.

Ja już po wizycie :) jestem w 5 tygodniu :) widziałam mój groszek na usg i jestem już spokojniejsza :) na kolejnej wizycie będę miała założoną kartę ciąży ale to po powrocie z urlopu :) także czekam do 24 sierpnia:)

Hej hej :) Lena, nie ma poki co wskazan do badania prenatalnego. Moj partner chce je zrobic, a skoro jest nieinwazyjne i niegrozne to sie zgodze. Powrot do pracy ok. Ale po pracy bylismy jeszcze ne kursie tanca. O 19 zasnelam i wlasnie sie budze ;) Zaraz poczytam dokladnie co u was :) No i witam nowe mamy na pokladzie :)

Alex35 maj to piękny miesiąc :) bo w maju brałam ślub :) Cała_ja ja myśle ze nie ma sie co tak spieszyć. Poczekaj jeszcze ze 2 tygodnie z wizyta u lekarza bo jest jeszcze za wcześnie i moze byc nic jeszcze nie widać. Nie stresuj sie! Trzymam kciuki zeby było dobrze :) Maddie28 z całego serca gratuluje :)

Gracjana, a u ciebie nadal cisza? Chociaz objawy sie nie zawsze pojawiaja tak szybko, wiec nie ma co sie martwic na zapas

Gość salsasamba
Megulkaaa to super, że już nie boli. Ja niestety spodziewam się rychłego okresu, dziś od południa ciągle mnie boli krzyż i lekko pobolewa brzuch - wszystko tak, jak przed okresem :/

Megulkaa to super ze ból ustaje! :) mnie kłują jajniki, raz z jednej, raz z 2 strony, a dziś w południe mnie tak zabolał ze aż gęsiej skórki dostałam i zrobiło mi sie zimno. Po za tym nic. Dzisiaj kupiłam test w aptece zeby mieć w razie czego, a póki co czekam do wtorku na @. Zobaczymy co z tego wyniknie? :) póki co sie nie nakręcam bo jajniki zawsze mnie bolą na kilka dni przed @. Salsasamba bądź dobrej myśli :)

Nie jest z nami tak zle jak myslelismy ;) zatanczylismy juz choreografie do 2/3 piosenki. Teraz trzeba bedzie to utrwalic i instruktorka opracuje reszte. Chciala nam zaproponowac podnoszenia ale ze wzgledu na ciaze zrezygnowalismy. Jeszcze spadne ;) w srode kolejna lekcja :)

No tym bardziej ze narzeczony raczej szczuply :) ale jestem zadowolona. Powinnismy ogarnac ;)