Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do osób zorientowanych i mieszkających w UK

Polecane posty

Gość gość

Otóż planujemy w przyszłym miesiącu wyjechać z mężem do Anglii. I mam takie zagwostki, bo jakieś 9 lat temu pracowałam w Anglii przez 4 miesiące, miałam założone konto w banku i nr NIN. Potem wróciłam do Pl i zapomniałam z czasem o tych sprawach, czyli nie zamknęłam tego konta. Przeprowadzałam się kilka razy i te wszystkie angielskie papiery gdzieś zginęły po drodze przez te 9 lat. Teraz jestem po ślubie i mam inne nazwisko, niewiem co z tym nr NIN, bo nie mam żadnego kwitka potwierdzającego ten mój pierwotny nr. No i co z tym kontem w banku? To chyba był Barclays o ile dobrze pamiętam. Niewiem jak to ugryźć i proszę zorientowane osoby o poradę.

Gość gość
co do NIN to idź do job centre - podaj swoje dane - te aktualne przy jego wyrabianiu - chyba imie i nazwisko wystarczy - i odzyskasz NIN bez problemu, jak będziesz go miala idź do banku - oczywiście wszędzie bierz dowody tożsamości i akt ślubu i poproś, żeby odszukali Ci to konto, nie powinno byc problemu również

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź, czyli w jobcentre mam podać poprzednie nazwisko panieńskie? Czy akt ślubu musi być jeszcze w Polsce przetłumaczony przez tłumacza? Co do konta w banku znalazłam jakieś informacje , że jak jest nieużywane tyle lat to sami zamykają? Chyba najprościej będzie zadzwonić do banku i spytać. Natomiast właśnie ten nr NIN mnie frapuje najbardziej:)

Gość gość
i tak musisz iść do job center i do banku - więc zarejestruj się jeszcze raz - w czym problem?

Gość gość
"co do NIN to idź do job centre - podaj swoje dane - te aktualne przy jego wyrabianiu" "Dziękuję za odpowiedź, czyli w jobcentre mam podać poprzednie nazwisko panieńskie? " xxx nie, sąsiada!

Gość gość
Nikt madry juz do UK nie wyjezdza. Nie te czasy.