Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak dobrać odpowiedni rower?

Polecane posty

Gość gość

do małej kobietki do użytku rekreacyjnego w miarę lekki, żeby mała kobietka mogła go wnieść i znieść

Gość gość
Zobacz na czym jeżdżą a Holenderskie dziewczyny to będziesz wiedzieć. Osobiście jak widzę dziewczynę na rowerze górskim w polsce, jadącą ulicą w jakiejś nie naturalnej pozycji to mi sie jej szczerze żal robi. Rower ma być wygodny, masz jechać z gracją tak jak właśnie jeżdżą Holenderskie kobiety.

Gość gość
chodzi mi o aspekty praktyczne, parametry, a nie "kup taki żeby wyglądać z gracją"

Gość gość
będę wdzięczna za praktyczne porady, na co zwrócić uwagę jakoś nigdy nie miałam roweru, to ma być mój pierwszy a teraz jest olbrzymi wybór

Gość gość
Idź na forum rowerowe. Tam ci fachowo doradzą. Ja mam rower trekkingowy ale ja jeżdżę po lesie, bitymi mniej lub więcej drogami, bo ścieżki i asfalt nudzą mnie. Mam 158 cm wzrostu i rower 15" na kołach zdaje się 26 ale głowy nie dam. Z politowaniem spoglądam na krowy na holenderskich kobyłach. Gdzie tu gracja?

Gość tikika
wiesz co ja poszłam do sklepu rowerowego, i pomogli mi dobrać odpowiedni. mam Galxy Melinda i jest super wygodny. koła 28 to w sam raz bo można szybko jeździć....a sam rower jest mocny, lekki i wytrzymały. Tylko taki sprzęt trzeba pilnować żeby nie buchnęli :)

Najlepszym rozwiązaniem będzie przedstawienie tych parametrów panu w rowerowym :P Wydaje mi się, że osoby, które pracują w takim sklepie powinny być kompetentne, znać się na rzeczy i bez problemu doradzić co będzie odpowiednie dla wspomnianej już małej kobietki :P

Gość gość
ważny jest też dobór siodelka, trzeba iśc do sklepu i panowie ci zmierza rozstaw pośladków i warg a potem dobiorą siodelko. Bo na źle dobranym fatalnie się jeździ :)

Gość gość
Najważniejsze by był jak najlżejszy. Osobiście wybrałam sobie rower marki galxy jest tańszy od znanych marek ale z tego co mi mówił sprzedawca w jednym z sklepów w Bydgoszczy wcale im nie ustępuje.

Gość gość
albo po prostu przejdź się do sklepu rowerowego w twojej okolicy, myślę,że bez problemu doradza taki rower, który będzie sie dobrze prezentował a zarazem będzie wygodny. U nas jest fajny sklep rowerowy na woli - http://www.trybik.pl/ j swój rower własnie tam kupiłam.

Gość gość
tak jak ktoś wyżej - też mam galaxy, w sumie z podobnego powodu:D wczesniej miałam rower "starej daty", który był strasznie ciężki i znoszenie go z drugiego piętra kamienicy to był dramat.. nowy jest leeeciutki i super się sprawdza w jezdzie

Gość Minona
no wlasnie te galaxy są lekkie i wygodne, akurat miałam możliwość jeżdżenia na nich przez miesiąc i szczerze mówiąc nie wiem czy w przyszłym sezonie sama sobie takiego nie kupię!

Gość oleszka
oj to trzeba się przymierzyć, pojeździć...generalnie troszkę poszukać pod siebie! te Galaxy mi bardzo odpowadają...siedziałam i jeździłam! baardzo fajne!

Gość Borekin
ja mam galaxy i potwierdzam ze sa super! co prawda nie zostawiam takiego w miescie, uważam ale super się prowadzi i jest lekki! na prawdę stylowy!

Gość gość
Rozejrzyj sie po ogloszeniach czasem za dobra cene moze kupic idealny rower uzywany z gornej polki. Jesli chcesz sprawnie i bardzo szybko poruszac sie po miescie, to napewno nie na "holendrze"