Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bylam stresowo chowana.nie moge poradzic w zyciu sobie teraz

Polecane posty

Gość gość

Nie mam kolezanek znaczy mialam ale teraz nie mam wykozystywaly mnie wszystkie i wszyscy. nawet ponizali bylam na karzde ich zawolanie jak sluzaca a oni drwili ze mnie za to w oczy. poprostu balam sie postawic bo pamietam jak w dziecinstwie tata i babcia mnie bili nie moglam sie postawic bo sie balam przyzwyczailam sie do rozkazow i bycia psem popychadlem. teraz tez tak mam wykonuje polecenia wszystkich nie boje sie ich ale jakos nie potrafie odszczeknac poprostu mnie wtedy zatyka. przyzwyczailam sie do agresji slownej nawet teraz spuszczam przed wszystkimi glowe jak ktos mi mowi w twaz np alety tepa przyjaciolka ktora mialam mowile ciagle ze jestem nikim. szkoda opisywac jak cale zycie bylam smieciem dla rodziny i calego swiata. ciezko mi nie wiem czy jestem czlowiekiem. a najgorszy jest tata i babcia. tata potrafil mi wsadzic nawet cebole do oka. ja nadal mieszkam z nimi a mam 25 lat musze robic co mi kaza ciagle. kuzynka mi zawsze dogryzala przy nich a oni sie z tego smieli i mowili przy mnie masz racje i rozkazy ktore musialam wykonywac. nie wiem co robic chociaz jakos zalu nie czuje tylko ciagle oslabienie. chyba tak musi byc. tez chcialabym aby moje zdanie slowo sie liczyla ale nic nie moge zrobic

Gość gość
skąd jesteś ?

Gość gość
twój mózg i emocje, myśli muszą się odciąć od nich psychicznie

Gość gość
gość dziś tak - przynajmniej tyle póki co musisz zrobić. A z czasem odciąć się i fizycznie, chroń przede wszystkim samą siebie.

Gość gość
Spróbuj znaleźć jedną osobę która ci pomoże, może to być twoja miłość albo najlepsza przyjaciółka: pamiętaj, najlepszych przyjaciół poznaje się w biedzie, najlepiej szukaj na forach ludzi o podobnym bólu, które także czują się osaczone i które też boli niesprawiedliwość świata, w tym i mnie możesz liczyć☺ może i jestem dopiero w pierwszych latach swojej drugiej dekady, ale potrafię zachować powagę przy rozmowie, nie jestem typowym gimbusem, znajdziesz jeszcze wiele takich osób jeśli poszukasz, więc póki co pozostań silna i uwierz, że jeśli przetrwałaś te wszystkie lata to prztrwasz wszystko, co cię w życiu spotka, po prostu nie trać wiary!