Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Byłam dziś na basenie i powiem wam jakie tam panują standardy

Polecane posty

Gość gość

Standard matki przy brodziku dla dzieci. Kobieta o (jakby to delikatnie ująć) mało subtelnej twarzy, średniego lub niskiego wzrostu, z mniej lub bardziej nadprogramowymi kilogramami ale jakimiś zawsze, chodzi o to wrażenie w czasie chodzenia cycuchy sie trzęsą i brzuch, na plecach obowiązkowo tatuażyk, a ręce pet. Może kilka matek zobaczyłam szczupłych i miło się kojarzących ale to były wyjątki.

Gość gość
No to w takim razie wtapiałaś się doskonale w tło :D

Gość gość
Ty na pewno jesteś miss świata. :D

Gość gość
a na jakim basenie mozna palic?

Gość gość
Moje drogie. Gdybym ja sie wtapiała w to tło to by mnie ono tak nie dziwiło

Gość gość
Ciesz sie póki możesz swoja figura bo nigdy nie wiadomo jak sie życie potoczy /tak, tak-Ty sie nigdy nie doprowadzisz do takiego stanu (nawet przy chorobach czy leżącej ciazy itd) PANI IDEALNA Sama mam 2l córkę a ja 26l wczesniej figura marzenie, brak rozstępów, cellulitis? A co to takiego? Jadła co chciałam itd itd teraz duzo gorzej nie jest ale cellulit juz sie pojawił, kilka rozstępów także, kilogramy jakby w normie ale i tak skóra juz nie taka cudowna jedyne to piersi dalej fajne sterczące C i wiecej nie potrzeba mi. Nie jestem otyła ani miss swiata jednak irytuje mnie gadanie osob ktore jeszcE nje wiedza co to ciąża albo choroba a musza rozprawiac o cudzych figurach. Jakie sa takie sa i byle im było dobrze. Zaskoczę Cie ale nasze matki tez tak wyglądały albo i gorzej tyle ze nie było takiego modnego kultu "piękna" i nikt sie tak nie obnażał na ulicach jak teraz a mimo to małżeństwa były trwalsze kobiety rodziły wiecej dzieci bez zmartwień typu rozstępy, kilogramy itd

Gość gość
"z mniej lub bardziej nadprogramowymi kilogramami " ty weź się zastanów lepiej jak piszesz :O i przestań oceniać obcych. Spójrz na siebie panno nikt :O aha. i jeszcze to "mało subtelnej twarzy" :O obczaj w lustrze czy aby na pewno twoja facjata jest wystarczająco subtelna

Gość gość
Droga autorko. Pewnie o tym nie wiesz, ale nikt nie postrzega siebie obiektywnie. Myślę, że jednak nie wyróżniałaś się z tłumku :D

Gość gość
Zawsze były grubsze i mniej atrakcyjne kobiety w społeczeństwie. Podoba mi się, że teraz bez wstydu idą nababasen, spokojnie się rozbiora i nie wstydzą swojego ciała. Ja jestem szczupła ale mam duży brzuch z rozstepami, zero cycków a idę z dzieckiem na basen i jak widzę inne również nieidealne mamy to się uśmiecham.

Gość gość
A mnie bardziej niż rozstępy czy dodatkowe kilogramy rażą wstrętne tatuaże, jakieś tribale, smoki, róże, imiona dzieci czy mężów, jakieś żałosne złote myśli czy chińskie znaki.. zastanawiam się co taka kobieta ma w głowie..

Gość gość
hej tu autorka Ja bym sie nawet nie czepiała tych kilogramów czy typu urody że tak nazwę, bo cóż siła wyższa mniej lub bardziej, ale tak się zgodzę z tym co ktoś wyżej napisał. Najgorsze są te tatuażyki które są tak częstym motywem że aż ten kto nie ma tego g****a to zaczyna sie robić oryginalny :O No i ten pet w rapie. To jest najgorsze.

Gość gość
Co do tatuaży masz rację... Dużo na basenie tego widzę, a większość brzydkie, i mało dopracowane...A co do zmian figury po ciąży.... Życie.... Wiadomo że inaczej wygląda kobieta przed ciazami w wieku lat 20 a inaczej w wieku 35 i po 2 ciazach .... To co te co już urodziły mają brzuszek, rozstępy skaczące cycki, to nie mogą iść na basen? Bo psują zmysł estetyczny naszej autorki???? No najlepiej niech siedzą z dziećmi w domy przed tv, bo naszej autorce zaburzają dzień na basenie.... Jesteś super autorko, życzę Ci żebyś doświadczyła wszystkiego co najgorsze w ciąży.... Zła karma powraca pamiętaj!!!!

Gość baby pany
Autorko czytałaś może artykuł "Do kogo należy ciało kobiety?" To sobie przeczytaj. Jedna jedzie na drugą, baba na babę, że tu cellulicik, tu kilogramek och i ach. Kobieta już od wiosny w telewizjach śniadaniowych, w reklamach jest pouczana, że na lato, na plaży ma być: szczupła, jędrna, modna i co najważniejsze wygolona do cna, bo jak się pojawi włosek choćby jeden na nodze lub NIE DAJ BOŻE pod pachą!!! to zaraz jest posądzana o brak higieny, zapuszczenie i flejarstwo choć jeszcze kilka lat temu busz pod pachą nikogo nie szokował. Szkoda, że nie opisałaś jakich tam widziałaś panów..... a no tak!!!! przecież ich takie dylematy nie dotyczą, im wolno mieć piwne brzuszyska, zwisłe cycki i kłaki na plecach, ramionach, karku i w pachwinach, nad nimi to my się nawet nie zastanawiamy, oni zawsze są w porządku i wyciu żadnej by nie przyszło do łba zakładać o tym temat. Widzicie baby cośmy sobie same zrobiły?? a ty zdebilała autorko zajmij się swoim zgrabniunim tyłeczkiem, a najlepiej to sobie go jeszcze wypoleruj i zamknij ten suczy ryj. Ja tam patrzę tylko na siebie, a jak inne kobiety wyglądają to mi zwisa. Mam wieczne problemy z tyciem i nie mogę przybrać ani kilograma od lat :( gdybyś mnie zobaczyła to pewnie byłabyś zniesmaczona i też by ci moje gnaty nie pasowały, bo takim debilom jak ty przeszkadza w ogóle druga kobieta. Idź i utop się zatem jeżeli nie chcesz trzymać z jajnikami :P

Gość gość
gość dziś hej tu autorka Ja bym sie nawet nie czepiała tych kilogramów czy typu urody że tak nazwę xxx ale się czepiłaś w pierwszym poście że tak nazwę więc wypi/erda/laj k******, bo widać jak wiatr zawieje tak łopoczesz chorągiewko i poglądy zmieniasz. Takich śliskich bezkręgowców nienawidzę najbardziej!

Gość gość
baby pany 10/10!!!!!

Gość gość
Baby pany masz racje w 100% facet moze byc zarosniety z brzuszkiem i bez obowiazkow domowych a my mamy byc zawsze zrobione na bostwo idealne matki zony i zawsze gotowe na seks i co jeszcze .Sama autorka zauwazyla ze takich idealow jak ona sama bylo niewiele wiec moze to wy siedzcie na tylkach w domu wam ******* swiezym powietrzu nie potrzrbny skoro jestescie takie idealne

Gość gość
A ja wam powiem tak tatuaze szpeca kazda kobiete chocby najpiekniejsza byla a mnie kojarza sie z cpunami

Gość gość
O widzę, że wójt wystawił balię, żeby plebs d**y mógł zamoczyć. Ale żeby od razu szumnie to basenem nazywać...

Gość gość
Nie rozumiem, dlaczego tak naskoczyłyście na autorkę. Ma takie przemyślenia i obserwacje, to się nimi podzieliła. Czy to daje wam prawo do obrażania jej lub życzenia źle? Autorka nie czepia się rozstępów czy cellulitu, na który nie mamy wpływu. Pisze o brzydkich tatuażach i nadwadze, na którą zdecydowana większość pracuje sama. Nie potraficie podyskutować tylko od razu musicie chamsko atakować? Dzisiaj jechałam do pracy, koło mnie wysiadło chyba 10 kobiet z autobusu i zauważyłam to samo, co autorka - wszystkie, oprócz jednej były grube. Tak, pewnie wszystkie miały leżące ciąże i chore tarczyce. Uprzedzam wszystkie ataki, że nie jestem idealna i do takiej sporo mi brakuje. Ale staram się wyglądać ładnie. Ćwiczę i nie obżeram się bez opamiętania.

Gość gość
Jesteś super autorko, życzę Ci żebyś doświadczyła wszystkiego co najgorsze w ciąży.... Zła karma powraca pamiętaj!!!! xxx Patrz, żeby do ciebie zła karma nie powróciła, bo to ty źle życzysz zupełnie obcej osobie, która nic złego ci nie zrobiła.

Gość gość
baby pany, super mowisz!!! Dodac do tego obsesje porownywania sie. A ta ma takie nogi, biust, brzuch, wlosy, cere, etc...Co to daje nie wiem, ale ile czasami zajadlosci lub kompleksow wychodzi to swiat nie widzial!

Gość gość
:-D

Gość baby pany
gość dziś Nie rozumiem, dlaczego tak naskoczyłyście na autorkę. Ma takie przemyślenia i obserwacje, to się nimi podzieliła. xxx a my mamy inne przemyślenia to jej odpisałyśmy jak to na forum bywa, bo po to jest forum :) Teraz nawet jest temat w PNŚ "jak zrzucić brzuszek po ciąży" szkoda, że dla panów nic nie ma jak zrzucić piwny bęben, bo co drugi pan go ma i to bez ciąży.

Gość baby pany
gość dziś Dzisiaj jechałam do pracy, koło mnie wysiadło chyba 10 kobiet z autobusu i zauważyłam to samo, co autorka - wszystkie, oprócz jednej były grube. Tak, pewnie wszystkie miały leżące ciąże i chore tarczyce. xxx a panowie? jacy panowie wysiedli? na nich już nie patrzysz. Nie patrzysz jacy LUDZIE tylko jakie panie wysiadły.

Gość Laura2777777
A co Cię obchodzą obce kobiety? Ja akurat jestem szczupła, ale nie drażnia mnie grubsze, a niech sobie chodzą, dla mnie sie tylko liczy czy ktos wchodząc na basen zadbał o higiene, reszta mi jest naprawde obojetna

Gość gość
gość z 22.49 o w mordę, normalnie z ust mi to wyjęłaś panowie są the best

Gość gość
7.48 no i co że wysiadły tęgie babki? owszem nadwaga czy otyłość nie są zdrowe i tu trzeba powiedzieć sobie jasno ale wieczne taksowanie wzrokiem innych kobiet podczas gdy faceci mogą mieć wiszące brzuchale i cuchnące zarośnięte paszyska jest po prostu strzałem w kolano naszych prababć, które walczyły o to aby kobietę odprzedmiotowić i uczłowieczyć!!!!!!

Gość gość
Wiesz co ciekawa jestem co byś o mnie powiedziała. Ważę za dużo ale parametry tłuszczu mam w normie- ważą kości i mięśnie. Większość mówi, że jestem normalna, dla autorki pewnie za gruba. Chciałabym trochę schudnąć dla siebie. Chodzę do dietetyka, trzymam dietę, ćwiczę a waga stoi w miejscu. Prawdopodobnie to choroba autoimmunologiczna tarczycy, jest specjalna dieta ale to katorga, nawet jogurtu czy papryki nie można zjeść. Jesli tak to odpuszczam. Gruba nie jestem, po prostu chciałabym lepiej wyglądać ale katować się nie zamierzam. Autorko nie znasz tych kobiet,nie wiesz co im dolega a krytykujesz. Pomyśl nim coś powiesz, bo możesz komuś krzywdę wyrządzić pochopnymi wnioskami.

Gość gość
No właśnie dlaczego zakładacie tematy o kobietach, a nie o facetach lub ogólnie o ludziach? Nie piszecie ogólnych przemyśleń czy też w trosce o zdrowie społeczeństwa, że coraz gorzej, że złe nawyki, mało ruchu, że to rzutuje na zdrowie tylko te psie przekąsy o tym jaka to ja wspaniała szczupła, a tamta gruba i jakie to niesmaczne och! Te wasze jechanki i to oburzenie na inne baby wyglądają tak jakby Polki były paskudne i zapuszczone na tle umięśnionych, wysportowanych i przystojnych Polaków :P No ludzie błagam!

Gość gość
matko..jakie to smutne ile osób wzieło do siebie słowa autorki i zaczeło na nia najezdzac to pokazuje wasz poziom, jezeli ktos uwaza ze jest brzydki bedzie sie identyfikował z tym co napisała autorka-jezeli nie to nie bedzie