Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cjhchjcjc

Gdzie się dostanie najbardziej oryginalne i praktyczne tornistry?

Polecane posty

Gość cjhchjcjc

Szukam... Zaliczyłam wpadkę z zakupem. Szukam dalej... Córka ma niecałe 6 lat, bardzo chce plecak na kółkach, ja bym chciała dla niej tornister, taki dawnego typu bo to wg mnie lepsza konstrukcja. Ale ani tego, ani tego w wersji dla drobnych dzieci nie mogę znaleźć. A jeszcze żeby to było ładne i starannie wykończone, to bez szans. Może polecicie jakiś sklep internetowy?

Gość gość
Nie wiem jak rozumieć tornister "dawnego typu", ale od lat najlepsze tornistry robi Herlitz - takie bardziej tradycyjne mocno usztywnione i z wyprofilowanymi plecami właśnie do pierwszej klasy. Mają tornistry w kilku rozmiarach, więc dla mniejszych dzieci też coś znajdziesz. Majewski ma nowocześniejsze, głównie z postaciami z bajek. Tu mają spory wybór: http://eplecaki.pl/58-tornistry-herlitz

Gość gość
Córka ma niecałe 6 lat, bardzo chce plecak na kółkach, x co to za argument? córka chce? wybrać to ona może sobie motyw, kolor tornistra a nie fason! Jej się znudzi za tydzien, okaże sie niepraktyczny i co? kupisz nowy?ty powinnaś wybrać najlepszy dla niej, lekki, odpowiednio wyprofilowany.

Gość gość
herlitz smart jest dla dzieci od 6-9 lat. Na allegro zatrzęsienie. Majewski ma podobne.

Gość gość
ODRADZAM TORNISTER NA KÓŁKACH, jestem nauczycielką x Po pierwsze - wielokrotnie i ja i dzieci potykaliśmy się o takie przeszkody na korytarzu pełnym dzieci. Po drugie - systematycznie podnoszę z podłogi dwa (na szczęście tylko dwa) tego rodzaju tornistry w klasie, które obciążone nie stoją, a przewracają się! Po trzecie - uchwyty są składane, czasem zacinają się, więc leżący tornister z takim długim uchwytem (a stojący tym bardziej) jest po prostu niebezpieczny. Po czwarte - dzieci nie zawsze mają zajęcia na parterze, czasem muszą wejść i zejść po schodach. Wniesienie i zniesienie takiego tornistra nie jest łatwe. Zazwyczaj towarzyszy temu obijanie tornistra o stopnie. Dzieci ciągną i mocują się z ciężarem plecaka, zamiast założyć go na plecy. Nie mają nawyku, bo przecież wciąż ciągną swój "wózek". Nie wiem, nad czym bardziej się użalać - nad posadzką, tornistrem czy dzieckiem. Po piąte - tornistry na kółkach potęgują hałas w szkole. Po szóste - wyprawy poza szkołę z takim "hitem" (chodzimy na pływalnię) nie należą do łatwych. Ratowałam:) plecaki brudne i mokre (deszcz, śnieg, chlapa), widziałam też nieszczęśliwe dzieci, które idą z nimi jak na skazanie. Pomysłodawca być może miał dobre intencje, płynące z troski o kręgosłupy dzieci noszących ciężkie tornistry. A może raczej chciał być oryginalny i dobrze wpisać się w poszukiwania alternatywnych rozwiązań? Zastanawiam się jednocześnie,jak ma się ta wyciągnięta do tyłu ręka, ciągnąca nielekki czasem tornister, do utrzymania właściwej postawy ciała? Na zakończenie dodam, że problem zapewne rozwiąże się sam. Dzieci, które w ubiegłym roku miały tornistry na kółkach, w tym roku mają inne. Tradycyjne! Zatem... tornistry na plecach górą?!

Gość gość
A może tornister z rossmana zawiera też przybornik higieniczny? Tornister jest z firmy endo są 2 fasony dla dziewczynek i 2 dla chłopców

Gość gość
allegro

Gość gość
Również jestem nauczycielem i matką - uważam, że najlepsze są tornistry usztywnione, dobrze wyprofilowane na plecy. Moja córka miała w klasie 1i2 herlitz smart - polecam - wygodny, wystarczająco pakowny. Oglądałam też tornistry Majewski, ale mnie nie przekonała klapa zapinana na suwak. Jedyne co może zachęcać to wzory z bajek - zwykle dzieci chcą mieć coś z ulubionym bohaterem. Ja jednak jestem ostrożna z takimi zakupami, bo bohaterowie szybko się nudzą i tornister przestaje się podobać. Dość fajne i wygodne wydają się tornistry patio - wielu uczniów ma, są chyba nieco tańsze od w/w. Wszystkie znajdziesz na allegro - zerknij.

Jakoś mam uraz do allegro bo wiele razy zamawiałam niby świetne produkty... a potem się okazywało jakby dopiero co z chin przyjechały. Polecam sklep Pakso który działa na platformie internetowej, stacjonarnej oraz prowadzi komis dziecięcy. Posiadają szeroki asortyment zabawek, ubranek i akcesoriów zarówno dla młodych rodziców, maluszków jak i starszych dzieciaczków. http://www.pakso.com.pl/

Gość gość
Ja kupiłam córce plecak Majewskiego i jestem zadowolona, leciutki 0,8kg, usztywniany i cena przystępna. Co do tornistrow na kolkach- u nas dyrektorka na zebraniu powiedziała że jest zakaz kupowania takich bo są nie praktyczne i robią ogromny hałas!

Gość gość
My kupiliśmy herlitz w motulki

Gość gość
Tutaj można zamówić tornistry Herlitz https://biuronimo.pl/tornistry-plecaki_103, w komentarzach już były polecane, ale dodam jeszcze kilka słów: nie zawierają szkodliwych barwników, plecy tornistra przepuszczają powietrze, posiadają odblaski i modele Smart i Loop ważą tylko 900g - to dość istotne, szczególnie gdy dziecko samo chodzi do szkoły