Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PORÓD WYWOŁYWANY W SZPITALU

Polecane posty

Gość gość

witam, jeśli do piątku nie urodzę, to bedę mieć poród wywoływany. Wiecie moze jak wygląda wywoływanie porodu w szpitalu? Jakie sa metody, czy taki porod bardziej boli? Czy dłuzej trwa? Itp

Gość gość
Boli bardziej i dłużej trwa.... Zazwyczaj :-( poproś męża niech cię wybzyka porządnie może się ruszy... Wywoływanie wygląda różnie niestety skurcze okstytocynowe są bardziej bolesne i częstsze... Przechodziłam to raz a raz miałam normalnie, niestety wywoływany poród jest gorszy

Gość gość
Zalezy jaka metoda. Czy cewnikiem czy tylko kroplowka... Ja bym wolala cewnik, moje dwie kolezanki z sali go mialy i rodzily bardzo lekko, w 2-3godziny. A ja mialam kroplowke i bylo dlugo.

Gość gość
Autorko do piatku sporo czasu i powiem ci z wlasnego doswiadczenia ze porod moze zaczac sie bez jakichkolwiek wczesniejszych oznak. Tez czekalam,bylam 4 dni po terminie i nic sie nie dzialo. Obudzily mnie nad ranem skurcze, pekl pecherz i akcja nabrala rozpedu.

Gość gość
Dobrze ktoś Ci radzi - seks, trochę ruchu i może się rozkręci. Oczywiście nie jakieś ryzykowne zachowania, ale można sobie pomóc... a co do wywołania porodu to ja miałam raz wywołany a raz rodziłam sama. Niby dłużej, ale czy boleśnie? miałam znieczulenie i bólu nie było...