Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jak komuś zmieni się bardzo wygląd to można przestać go kochać?

Polecane posty

Gość gość

Np. Ktoś przeżyje wypadek, i ma całą pocharatana twarz w bliznach albo jeszcze jakieś inne okoliczności. Czy można wtedy przestać kochać?

Gość gość
Jeśli to prawdziwa, głęboka miłość to nie. Jeśli coś płytkiego, to może wtedy tak.

Gość gość
Kobieta rodzi dziecko w ciąży tyje 30 kg, powstają na jej skórze rozstępy, brzuch cały w bliznach, także blizna na brzuchu po cesarskim cięciu.. Dla mężusia staje się nieatrakcyjna, rozwód.

Gość gość
Wypadek to może nie, ale zawiniona zmiana, na przykład duża otyłość, jak najbardziej. Najważniejsze, żeby zmiana nie była wynikiem zaniedbań.

Gość gość
Nie ma różnicy czy zmiana to wypadek losowy, czy zaniedbanie, liczy się jedynie skutek i reakcja tej osoby co się zmieniła i jej partnera/ki. Drobna dziewczyna, tyje w ciąży 30 kg, skóra na brzuchu z dużymi bliznami, rozstępy, twarz przeciętna, mąż atrakcyjny i po mimo wielkich zmian w jej wyglądzie, jest przy niej. Kocha ją i jak mówi kocha ją jeszcze bardziej, bo dała mu dziecko. Wszystko zależy od tego czy jest uczucie czy go nie ma. Po ciąży zeszczuplała, ale brzuch i blizny zostały.

Gość gośćmama Szymona
Mamo skarba nie podszywaj się!.Myślę że nie!.

Gość gość
nie, ale prawdziwa miłość zdarza się BARDZO rzadko

Gość gość
16-34 to mój wpis i nie jestem mamą..

Gość gość
twarz i blizny to nic gorzej jak kobieta utyje

Gość gość
Jesli to jest bardzo wielka miłość to nie powinnien rzestac kochac, jesli takie sobie zakohanie to niestety tak

Gość gość
a jak facet utyje to co wtedy

Gość gość
jakbym kochala to nie patrzylabym na wyglad.

Gość gość
też go rzuć, w końcu mamy równouprawnienie niech faceci też mają kompleksy:D

Gość gość
jak się kogoś kocha,,to się kocha takie rzeczy są nieistotne,przecież byłabym szczęśliwa,że przeżył wypadek,i nadal możemy być razem

Gość gość
Mój mąż bardzo schudł. Podobno jest zdrowszy i wygląda lepiej. Przestał mnie pociagać... :( bardzo mi z tym ciężko

Gość gość
ty go nie kochasz

Gość gość
co?szok mąż Cię nie pociąga bo schudł? no większej bzdury nie słyszałam,to z jakiego powodu,innego niż uczucie z kim jesteś? mój ex facet żadnym mega przystojniakiem nie był,ale bym go zjadała normalnie pod każdą postacią i we dnie i w nocy miał,to coś,ja zresztą też !

Gość gość
Właśnie mam na myśli taka zmianę, że osoba, którą się kocha, przestaje się podobać, nie wzbudza pożądania.

Gość gość
niby tabu, ale tak, wygląd fizyczny ma ogromne znaczenie

Gość igość
nie wiem jak u kobiet ale facetom bardziej przeszkadza jak się kobieta stoczy pod względem charakteru niż fizycznie. Co u kobiet często się zdarza. Jeśli chodzi o fizyczność to tylko jest problem gdy kobieta stwierdza, że nie będzie się starać bo już po co. Jak po ciąży przytyje to nawet jest to fajne, że przechodzi się razem jakiś etap. Ale jeśli 2 lata po ciąży waży 2 razy więcej, odpuściła sobie jakikolwiek wysiłek fizyczny, nie chce nigdzie chodzić i tylko po nocach się opycha, to może facetowi obrzydnąć taka osoba.

Gość gość
faceci siebie nie widza.

Gość gość
oczywiscie ze tak ,bo wyglad sprawia ze ktos jest pociagajacy albo nie, szczegolnie panowie patrza na wyglad.

Gość gość
Kobieta rodzi dziecko w ciąży tyje 30 kg, powstają na jej skórze rozstępy, brzuch cały w bliznach, także blizna na brzuchu po cesarskim cięciu.. Dla mężusia staje się nieatrakcyjna, rozwód. x A może ten rozwód nie jest dlatego że przytyła, tylko dlatego, że nic z tym nie robi i dalej żre za dwoje :P Poza tym 30kg w trakcie ciąży, to nie wina samej ciąży, a po prostu obżarstwa, jakoś moje znajome mają dzieci i nadal są szczupłe, nawet będąc w ciąży były dość szczupłe :) A co do blizn, rozstępów, cellulitu... większość facetów ma to gdzieś, to wasze zakompleksienie na tym punkcie sprawia, że faceci mają was dość.

Gość gość
Właśnie mam na myśli taka zmianę, że osoba, którą się kocha, przestaje się podobać, nie wzbudza pożądania x To nie ma nic wspólnego z uczuciem, pożądanie to tylko pusta emocja. Gdy osoba przestaje nam się podobać (bo inaczej wygląda, bo nie robi tego co byśmy chcieli), to chyba jasne że uczucie było tylko chwilowe i to nie była miłość.

Należałoby ten temat rozpatrzyć pod kątem zmian zachodzących w czasie. Inaczej odbierze się to jeśli partner np roztyje się w ciągu roku a inaczej jeśli ten proces trwa latami

kochać nie, jeśli się prawdziwie kochało ale można stracić pożądanie

Gość gość
faceci tez tyja

Gość gość
mam gdzies takiego faceta

Gość gość
kochacie tylko za wyglad?