Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dylematy socjopaty

Z czego wynika pogarda dla kobiet na tym forum?

Polecane posty

Ponoć nie ma głupich pytań. Są tylko widelce.

Gość gość
"co to znaczy wytatuowany w burakach ?" &&& nietrafione wzory esy floresy przykrywane kolejnymi i w efekcie nie wiadomo co :D

Gość od diabła
Dziękuję.Wyczerpująco jest. I gorąco.

Tylko głupiec nie zadaje pytań, reszta? Reszta jest skazana na bluesa.

Gość gość
same ogólniki Giaa i utarte slogany :D

męzczyźni sa obecnie bardziej zakompleksieni i stąd docinki, a dlaczego, bo w końcu zaczęto od nich też czegoś wymagać, tak jak dotychczas tylko wymagano od kobiet, słabsze osobniki nie wytrzymują ciśnienia i wpadają w kompleksy, normalni, czyli prawdziwi faceci, ktorych męskość wynika z charakteru, a nie tylko płci, nie mają z tym problemu i potrafią tolerować nawet feministki ;)

Gość gość
20.13 nie sciemniaj. glupie, nielogiczne tlumaczenie. efekt koncowy - wymalowany na czerwono. czyli czerwony.

Jesteśmy uwikłani w stereotypy, które sami tworzymy. Czyli w skrócie: na złość Mamie, odmrożę sobie uszy :D:D

Gość gość
20:44 Niezwykle na temat i gowno nawet przestałaś dostrzegać chyba, ze ci na oczy padło

Gość gość
Giaa: to wyjdź z tych ram i Ty mi nie piеrdоl o stereotypach, bo ja nie jestem błędny :D

Gość gość
Giaa: jak inni będą jeść gównо, to Ty również ? Paranoja :D

Gość gość
chyba k****a :) x i co? zapowietrzyles sie mlody czlowieku :) z pewnoscia jestes facetem. kobieta nie wymyslaby takiej odpowiedzi. czytaj i ucz sie. wytatulowany w burakach (w domysle cwiklowych) - skojarzenie czerwony. inaczej komuch. wytatulowany w burakach cukrowych (czego nie napisales) - skojarzenie bialy. inaczej slodziaczek. a teraz szurnij noga i pocaluj pania szarmancko w reke. schylajac pokornie glowe. dziekuje. raz wystarczy :)

Gość prymityw1
Kobiety zasłużyły sobie na pogardę swoim zachowaniem.

Gość gość
21:37 Uzasadnij :p

Gość gość
wlasnie. chetnie przeczytam odpowiedz :) zanim cos napiszesz dobrze sie zastanow, zebys nie musial mnie znowu calowac w reke :)

Gość gość
21.53 spiеrdаlаj transwestyto jеbаnу :D

Gość prymityw1
Kobieta zachowuje się amoralnie by nią pogardzać, bo lubi być gorsza od mężczyzny. Dlatego babki trzeba traktować z góry.

Nie zapomnij drabiny. Przy Twoim 168 może być trudno, by patrzeć na kogokolwiek z góry:(

...witam w nowym tygodniu :) ...ktoś mnie wywołał do odpowiedzi i obiecałem że odpowiem : "1. to chyba jednak wiekszosc ustala normy" - jak zwykle odwracasz kota do góry ogonem - kiedy ci wygodnie piszesz że za większością to podążają jednostki bez wartości, barany ... a tu się upierasz że większość ustala normy - oczywiście że ustala je większość, bo choć większość jest przeciętna ustala te normy na bezpiecznym dla większości poziomie - jednostki wybitne mogłyby ustalać normy zbyt idealne, nie do zrealizowania dla niektórych, bądź wręcz zbrodnicze.... "2. dominacja , nigdzie nie wyczytalem ale historia, bijatki i cale zycie swiadcza o tym ze faceci lubia walczyc zeby wygrac - czyli dominowac, nie zgodze sie ze to tylko wdrukowana socjalizacja" - historia, bijatyki, lubienie dominowania itd. itp. - nie są nadal dowodem na naturę mężczyzn, są jedynie ilustracją że tacy są, nie są dowodem że tacy się urodzili czy też zostali tak wychowani. Oczywiście masz prawo sądzić co chcesz, każdy ma prawo do własnych poglądów. "3. a ja mam prawo byc szowinista i nie byc z tego powodu wytykany palcem? Czemu mnie zmuszasz to bycia za rownouprawnieniem? co do definicji mezczyzny - mozg i inteligencje maja takze kobiety, natomiast nie posiadaja tamtych cech" - oczywiście że masz prawo być szowinistą, ale wtedy trzeba się liczyć z konsekwencjami, i nie tylko wytykaniem palcami. Tak niestety się dzieje przy wyznawaniu skrajnych poglądów :) ...a szowinizm to właśnie skrajna postać dyskryminacji ... Odpowiedziałem więc ... i jakoś nie widziałem ustosunkowania się do punktów 4 i 5 :)

Gość gość
Matuzalem, Ty bardzo dobrze oferujesz słowem, potrafisz kogoś zagadać, zadać pytania typu "przedstaw dowody" i takie tam różne figury stylistyczne. Natomiast co do meritum to nie do końca się z Tobą zgodzę. Chcesz aby przedstawić Ci dowody ze faceci rodzą się tacy a nie tacy. Sam dobrze wiesz ze nikt nie jest w stanie przedstawić takich dowodów, ale średnio rozgarniety człowiek który widzi otaczający świat jest w stanie dostrzec pewne cechy wspólne dla kobiet i mężczyzn i jedna z nich jest "chęć wygrywania, rzadzenia" i tak pewnie nie ma na to dowodu i czegoś tam nie można udowodnić. Przypominasz mi pewien typ kobiet, "jestem taka piękna, mądra tylko ze mi nie wychodzi". Pamiętaj ze to iż jesteś w stanie kogoś przegadac nie znaczy ze masz rację (cecha spotykana u kobiet) aczkolwiek należy pogratulować umiejętności oratorskich:)

Gość gość
Poza tym mylisz mnie z kimś bo piszesz ze raz mowie tak a innym razem inaczej. Zamieściłem tutaj tylko 3 wypowiedzi a na kaffe jestem może ze 3 tyg. Co do szowinizmu to taka lekka prowokacja, poprostu to ze Lubie kobiety tradycyjne, ulegle nie robi ze mnie kogoś kto się boi kobiet, jest zakompleksiony czy inne głupoty. Lubię takie i niech mi nikt nie mówi co mam lubić a co nie.

Gość gość
Hahahaha elaboraty na pół strony i stwierdzenie, ze to cechą spotykaną u kobiet jest chęć przegadania kogoś :) Kobiety mogłyby się dużo nauczyć w tej kwestii od ciebie dominujący i władczy mężczyźno :D Ponadto "chęć wygrywania i rządzenia "nie są cechami przypisanymi osobnikom płci męskiej ;)

Gość gość
Chęć wygrania i rządzenia występuje także u kobiet ale u mężczyzn częściej, a u kobiet nie występuje chęć przegadania a tylko wiara w to że jak przegadam to mam rację.

...drogi gościu, nie chodzi o rację :) bo uważam że tu każdy ma prawo mieć swoje. Nigdzie nie napisałem że mam rację przedstawiłem swoje poglądy na problem i wskazałem jedynie słabe miejsca w twojej argumentacji. Nie zamierzam zmieniać cudzych poglądów, każdy ma prawo wierzyć w co chce i żyć jak chce :) Życie o którym piszesz i doświadczenie wskazuje że sporo na to jakim się jest, wypływa z wychowania, "z domu", generalnie z doświadczeń jakie nas spotkały ... Co do szowinisty ... to nie ja, a Ty się określiłeś tym mianem, zdaję sobie sprawę że możesz to pisać w roli "adwokata diabła" bo w życiu jesteś zapewne bardziej stonowany w poglądach:) ...masz prawo lubić kobiety jakie Ci się tylko podobają, a to jak je będziesz traktował prawdopodobnie zadecyduje jak wam się ułoży. Nigdzie nie potępiłem kobiet które spełniają się w macierzyństwie i dbaniu o dom, olewając rozwój zawodowy i karierę. Zaznaczyłem jedynie że kobiety takie są w gorszej sytuacji kiedy panu i władcy się znudzą i postanowi taką wymienić na nowszy model.... Jeżeli Cię z kimś pomyliłem to jest to wynik tego, że piszesz jako jeden z wielu gości, którzy prezentują tutaj podobne stanowisko ...

"Chęć wygrania i rządzenia występuje także u kobiet ale u mężczyzn częściej, a u kobiet nie występuje chęć przegadania a tylko wiara w to że jak przegadam to mam rację. " ....chłopie to o czym piszesz to całkowite odbieranie kobietom prawa do inteligencji :) uważasz je za tak tępe, że dla nich przegadanie=posiadanie racji ?

Gość gość
10:26 Cześciej ? Nie sadzę gdybys napisał, ze realizacja tych cech w życiu jest trudniejsza w przypadku kobiet mogłabym się z tym zgodzić i przez grzeczność nie dodam, ze dzięki osobom o dyskryminacyjnym podejściu do płci. Odnośnie wiary ;) - Cóż, może w ramach własnych doświadczeń tak twierdzisz ,nie uogólniaj bo to mocno słabe :).

Gość gość
Jak się czyta niektórych panów to przychodzi do głowy myśl: ,,Boże widzisz i nie grzmisz" No ale jak wiadomo Bóg ma poczucie humoru :D