Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matkaaaaaaa

dziecko w sklepie mnie oczernia mówi ze jest bite

Polecane posty

musisz porozmawiać z dziewczynką, ale nie pod wpływem emocji w sklepie, kiedy to właśnie powiedziała, tylko na spokojnie, dzień, dwa dni po zdarzeniu. czyli np. dziś. powiedz, że nie może się tak zachowywać, że ją kochasz i że nigdy jej nie uderzyłaś ( o ile to prawda) i dlaczego tak wymyśla, dlaczego kłamie. niech odpowie Ci na pytanie co jest powodem, czy to że nie dostała batonika, czy co. powiedz jej, że jeżeli będzie się tak zachowywała, to mamusia pójdzie do więzienia a ona do domu dziecka i nie będzie miała już kolorowego dzieciństwa. musisz jej to zaznaczyć, bo takie są fakty. będzie tak robiła, zwracała na siebie uwagę, wkroczy opieka społeczna i będziecie na celowniku. musisz jej uświadomić jakie konsekwencje niesie za sobą takie krzyczenie. bić jej nie powinnaś, bo jej okrzyki będą prawdą, a nic jej to nie nauczy. powiedz jej też, że jeżeli jeszcze raz będzie niegrzeczna w sklepie i będzie kłamała, że ją bijesz to już nigdy jej nie zabierzesz do sklepu.

Gość gość
ma bardzo uparty i stanowczy charakter, mam też wrażenie że jest niezłą manipulatorka i potrafi się mścic np. za to że nie kupiłam jej czegoś. Może ktos ma jakieś porady żeby dziecko nie oczerniało mnie w ten sposób? x Jak dla mnie to trochę przypomina kobiety, które uważają, że facet ma za wszystko płacić a jak nie chce być dojną krową to nazywają go gołodupcem i nieudacznikiem:(

Gość gość
Kiedyś bycie rodzicem było prostsze niż teraz. Teraz musisz sie cackac z dzieckiem jak z jajkiem i jeszcze uwazac zeby nie powiedzialo nic "nieprawidłowego" bo ludzie z komórkami czekaja zeby tylko nagrac fajny materiał i wrzucic na neta.

gość dziś Ok :-). Czy masz dzieci..? Jeśli ktoś ich nie ma niech się nie wypowiada bo nic nie wie... To tak jak mówienie o wyprawie na Marsa na podstawie książek

i pamiętaj, że dziecko nie może mieć kontroli nad rodzicem! ona robi to na co jej pozwolisz. jeżeli rozmowa nie pomoże, to udaj się z nią do psychologa dziecięcego.

Gość matkaaaaaaaaa
KATARINAKASIA dziękuję za mądrą wypowiedź jest bardzo pomocna jeszcze raz dziękuję

Gość gość
No to powiedzcie mi drodzy rodzice co takiego interesującego jest w wychowywaniu nieznośnego wrednego bachora że nie potraficie pieprzonego gnoja albo do domu dziecka oddać albo załatwić szczeniakowi jakiś dozór kuratora? Tak uczy się wrednego gada posłuszeństwa jeśli koniecznie chcecie bez bicia i zgodnie z prawem. Tylko że wy tego wcale nie chcecie i chowacie przyszłych bandytów ucząc ich od pierwszych chwil życia bezkarności. Taka jest o rodzicach prawda.

Gość gość
Dozór kuratora nad 4-5 latkiem??!! Zastanów sie co piszesz....

dziecko nie może Ci na głowę wskakiwać, bo to ona ma się słuchać Ciebie :) to nie jest stanowczy charakter, tylko uparta, bo jej na to pozwalasz. nie zrobi czegoś, bo jej się nie chce, a Ty na to przystaniesz. musisz ją podpiłować trochę, bo wyrośnie Ci snobistyczna dziewczyna, która będzie miała to co chce, będzie robiła co chce i będzie Cię straszyła, dzisiaj krzyczy że ją bijesz, a za 10 lat postraszy Cię że Ci poderżnie gardło bo nie chcesz dać jej pieniędzy na coś. a znam taki przypadek, w zasadzie dwa. nie wiem czy masz jedno czy dwójkę i więcej dzieci, ale jeżeli jest jedynaczką, to skup się na niej. jeżeli dwójkę i więcej to poświęcaj każdemu tyle samo uwagi. może brak jej ciepła, przytulania najzwyklejszego i zabaw? może próbuje zwrócić na siebie uwagę.

Gość gość
gość dziś Dozór kuratora nad 4-5 latkiem??!! Zastanów sie co piszesz.... x Było też o domu dziecka jeśli zechcesz łaskawie zauważyć. A mowa o czterolatkach które włażą rodzicom na głowę a nie o takich które nie chce na przykład szpinaku jeść.

Gość gość
Heheh jak ja sie ciesze ze nie mam bachorow i nigdy nie chce miec, same problemy, zero przyjemnosci i jeszcze takie gowno zaplaci takim zachowaniem za zarcie itd

kuratora może przyznać opieka społeczna na rodzinę, nie na dziecko jak to w przypadku 15 latków, którzy dokonali rozboju, tylko zostanie przyznany rodzinie, będzie przychodził co miesiąc, co dwa tygodnie, pisał upokarzające protokoły itd. po co im to?

Uważam, że prawo jest dobre ponieważ daje więcej możliwości władzy na reakcję wobec ludzi którzy znęcają się nad dziećmi. Zakładam, że celowo te przepisy zostały tak skonstruowane żeby zapobiegać tragediom. Tyle w temacie

Gość gość
no ale SOLON gdybys miałm dziecko dzisiaj to chyba miałbys problem z egzekwowaniem tego prawa, skoro sam dawałeś dziewczynce w d**e.

gość dziś Naprawdę muszę to mówić...? Jeszcze mi się trafi potomek i założą mi monitoring, a pod domem służby specjalne, bo powiedziałem ,że klaps jest potrzebny. Wychowałem dziecko najlepiej jak umiałem i zrobiłbym to jeszcze raz tak samo. !

Gość gość
moja 5 letnia córka opowiadała wszystkim w markecie jak byliśmy coś kupić, że "moja mama słabo obciąga bo pan Mariusz potem daje jej klapsy". Ale wstyd jak nie wiem co.

Gość gość
Spuścić gówniarze zdrowy łomot na d..e.Nie przy ludziach, bo narobisz sobie kłopotów.Nabroi w sklepie,informujesz ją tylko,że w domu się z nią rozliczysz.I bądź konsekwentna.W domu rządzą rodzice a gówniarz ma słuchać i basta. Wychowałam troje-każde z nich ostatniego klapsa dostało w wieku 4-5 lat.Potem już wiedziały, kto tu rządzi i nie było dyskusji.Dziś są dorosłe,świetnie wykształcone,mamy dobry kontakt i jestem z nich dumna .

Gość Tasmanska
Ukarac za kłamstwo po powrocie do domu!! Kara powinnia być surowa za wybitne kłamstwo z premedytacją wypowiedziane U nas w domu dziecko wie ze kłamstwo to jest jedno z nielicznych najbardziej surowo potraktowanych wykroczeń , kłamstwo jest bardzo dotkliwie i boleśnie karane i w moje ocenie corka powinna otrzymasz karne konsekwencje wlasnei za kłamstwo . Nie zaszkodzi powiedzieć malej ,ze kiedyś wywrozy sobie to co mowi i niehc się nie zdziwi jak wykracze z tymi biciem, do usług na własne zyczenie. Możesz jej to powiedzieć , ze jak będzie tak gadac to po pierwsze będzie to potraktowane jako kłamstwo a po drugie doprosi się o spełnienie zyczenia na własną prosbe

Gość gość
Co powiecie o biciu 3 letniej dziewczynki przewodem od ładowarki na goły tyłek z całej siły? Sąsiadka mojej koleżanki podobno tak robi. Wszyscy sąsiedzi o tym gadają.

>>>Co powiecie o biciu 3 letniej dziewczynki przewodem od ładowarki na goły tyłek z całej siły?<<< x Bez sensu :(. x Po pierwsze kable w ładowarkach są bardzo słabe, a oryginalne ładowarki drogie, x a po drugie, to tak można psa temperować (oczywiście z wyczuciem :) ) x A pisząc poważnie: nawet takim bydlakom, nasze sądy, dzieci nie zabierają :(, więc nie należy obawiać się klapsów, jako metody docierania do świadomości, prosto pojmującego świat dziecka.

Gość Tasmanska
A skąd sąsiedzi o tym wiedza i to w takich szczegółach? matka tym się chwali? nie sadze. Mysle ze jest to plota nad plotami, abym cos się poplotlo . Już to widze jak kobieta calemu osiedlu ogłasza czym i jak bije wlasną corke, plota i tyle

Gość gość
Matka powinna trzymać dzieci krótko. Jak dziecko nie chce jeść to w pysk! Jak przeszkadza to w pysk! Jak się nie słucha to w pysk! Matka rządzi w domu i koniec kropka. Mąż jak zasłania dzieci to czasem dostanie. Po co zasłaniał dzieci?!

Gość Tasmanska
za nie chcenie jedzenia raczej tutaj bym się nie zgodzila ,ze trzeba dac w pysk. Nie zje to albo będzie glodne, albo zje nast. posiłek za kilka godzin bez zadnego podjadania lakoci . Raczej kar zadnych z tego powodu bym nie dawala , nie potrzeba dawac w pysk za to