Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Musze kupić przenośny klimatyzator, prosze pomóżcie.

Polecane posty

Gość gość
Nie trzeba jaśniej. Trzeba klimatyzatora.

Gość gość
nie ma dla ciebie nadziei. potrzebujesz klimatyzatora żeby ci chłodził, partii żeby tobą rządziła i dawała na życie. samemu cięzko ruszyc głową? chyba to lepsze niż ruszanie głową na wysokości krocza twoich mocodawców i pracodawców. już pomijając, ze nnie miałbyś tak gorąco gdybyś tewgo nie robił:)

Gość gość
Żadnej partii nie potrzebuję. Upał czy alkohol ci zaszkodziły?

Gość gość
chyba to lepsze niż ruszanie głową na wysokości krocza twoich mocodawców i pracodawców.xx"Myslisz" że jak ty tak postępujesz klęcząc przez księzmi to inni też musza?Bidusiu....:D:D:D

Gość gość
nie kłam sprzedajna koorfo mnie nie oszukasz a jak nawet to tylko na chwile

Gość gość
już pomijając, ze nnie miałbyś tak gorąco gdybyś tewgo nie robiłxxNie dziwie ci się, ze pod sutanną jest ci gorąco.Ale inni tak nie maja. Wyjmij głowe spod sutanny i popatrz trzeźwym okiem...

Gość gość
gość dziś nie kłam sprzedajna koorfo mnie nie oszukasz a jak nawet to tylko na chwilexxNo i "kultura" z katola wylazła a raczej wypełzła...

Gość gość
katoli mam w takim samym powazaniu jak ateistów i czcicieli penisa oraz mamony dlatego łaskawie nie wkładaj mi nic do ust bo nie jestem toba żeby sobie na to pozwolić

Gość gość
dla ścisłości dodam, że chodzi mi o to zebyś był łaskawy dla siebie;)

Gość gość
Nie zamierzam ci wkładać nic do ust homosiu.Na nic twoje marzenia.

Gość gość
jest jedna organizacja, któa zrzesza tych wszystkich pozornie skłóconych ludzi i instytucje i założe sie, że ty też dla niej pracujesz. tzn też dajesz im dooopy. ale żadna praca nie hańbi jak to powiadaja pohańbieni a ty na hańbieniu się zarabiasz więc domyslam się, ze w pełni identyfikujesz sie z tym powiedzeniem

Gość gość
ba. czujecie sie wręcz wywyższeni wstępując w jej szeregi i tym bardziej zaszczyceni im więcej ideałów zhańbicie swoją działalnością.

Gość gość
nie lubie spędów wszystko jedno pod jakim pretekstem. spęd to spęd. z dużą dozą prawdopodobieństwa trzeba założyć że uczestnicy spędu tworzą stado baranów choćby nie wiem jak nobliwych:) i cokolwiek to słowo dla nich znaczy

Gość gość
a najbardziej współczuje ci tego, że nie możesz mówić tego co myslisz:) to musi byc frustrujące.

Gość gość
Jeśli hańbieniem się jest robienie zdjęć to masz rację. W każdym innym wypadku nie.No to PA

Gość gość
serio lubicie sie tam chłopcy wzajemnie macać po tyłkach i lizać po jajach? jak można uważać, że waszej współpracy przyświecają jakieś inne cele niz egoizm zboczeńca i chęć sspedalenia reszty świata. piszecie jakies popiertolone ksiązki, które następnie w sposób kontrolowany wyciekają na światło dzienne, z których to można sie dowiedziec niestworzonych rzeczy opócz jednej podstawowej: że jesteście bandą pedałów:)

Gość gość
dodam, że macierewcz też należy do tej organizacji zresztą tak samo jak tusk, bronek co ma mały ogonek i zapewne połowa episkopatu polski. ale przecież o tym wiesz

Gość gość
ps: miske mozesz zastąpic szczelnym pojemnikiem. wystarczy wymiana ciepła przez jego powierzchnie. to eliminuje problem wilgoci chociaz nie dokońca wiem jak to jest z tym skraplaniem itd. przypuszczam jednak, że nie wygeneruje to jakiejś wilgotności wiekszej niz ta do pracy, w której komputery są przystosowane. jak ci sie nie chce ciągle latac po lód to uzyj agregatu z lodówki. to nie powinno być skomplikowane skoro juz działa. co do komuterów to wysmaruj je pasta termoprzewodząca zarówno na zewnatrz jak i w podzespołach generujacych najwięcej ciepła. możesz też pomyśleć o wymianie radiatorów na jakies o większej powierzchni i z lepszego do tego celu materiału. pamiętaj żeby zamknac okna. to ma byc układ zamkniety jeżeli chodzi o gazy

Gość otulona_snem
musisz miec jakies stare szpermilowskie szrotowisko nie komputery skoro podrzebujesz klimatyzatora,ja mam 6 rdzeniowy komputer kupiony 6 miesiecy temu,ktory chodzi non stop i nic sie nie dzieje,oprocz tego w domu jest laptop nowy,ktory rowniez chodzi non stop,mam na mysli bez wylaczania go, 24/7oraz trzeci komputer,troche starszy 4 letni,ktoremu podczas tych upalow rowniez nic sie nie dzieje p moja rada zainwestuj w nowy sprzet,lub lepszy wiatrak w tym swoim szrotowisku,bo sie z tym swoim szrotem na zakretach nie wyrobisz za prad za ten klimatyzator i to pisze bez zlosliwosci zadnej,bo zdaje sobie sprawe,ze taki wydatek to niemalo,ale twoj pomysl z tym klimaqtyzatorem to od czterech liter strony jest facet :classic_cool: 🖐️ ))

Gość gość
c***j kogo obchodzi na co cie stac a temat nie powstał zapewne po to żebyś sie tym chwaliła bo i po prawdzie nie ma czym. co do twoich superkomputerów to za dwa lata będziesz musiała kupic nowe chcąc być na bieżąco z wymogami oprogramowania a produkują je ci sami, którzy robią komputery dlatego nie liczyłbym na bezawaryjną pracę dłuższą niż ten okres plus minus pi razy drzwi. w ogóle denerwujesz mnie od dłuższego czasu i mam wyjepane na to, że nie lubisz shmatyna. jesteś kretynką co widać po każdym twoim poście

Gość gość
Spory odsetek fotografów to pedały z mega rozpaloną doopką to fakt.Shatyn być może fantazjuje.:classic_cool:

Gość Myrevin
A od kiedy to komputer potrzebuje klimatyzacji? Serwerownia tak, ale nie komputery. No i taniej będzie zainstalować jakieś lepsze chłodzenie do komputerów, najtańsze przenośne klimatyzatory to około 1000 zł. A najtańsze... nie wiemy jakie wydajne czy tak wielki gabinet, w którym są stanowiska na parę komputerów skutecznie wychłodzi.

Gość otulona_snem
gość dziś p :D p chlopie,czy ciebie pogielo? gdzie ja sie czyms chwale,stwierdzam jedynie fakt,ze jak sie ma dobry sprzet,to sie nie mysli o klimatyzatorze,bo nie jest on do niczego potrzebny,a jak sie pracuje na starociu,to sie staroc bedzie przegrzewal i resetowal pomimo temperatury w pomieszczeniu i wydawanie kasy na klimatyzator to kretynstwo,lepiej kupic nawet na raty cos lepszego,niz to co sie ma,bo temperatura pomieszczania dla dobrego komputera nie ma znaczenia

Gość gość
najlepiej rozebrac kompa i włozyć go do lodówki. i to wcale nie jest żart.

Gość gość
denerwują mnie ludzie którzy ciągle chca coś dokupywac w dodatku na raty. młyn na wode inzynierów od "innowacji" trzeba dokupic to, chłodzenie na wode, potem miniatórowa oczyszczalnie wody do tego chłodzenia żeby sie nie zatkało bo sie woda zbryla od tego a tamtego albo zmienia obijętosc to trzeba kupic minikompresor jeszcze a do kompresorasiedem czujników i osiemnaście końcówek do końcówek czyściwo a do czyściwa szmatki i wyciorki...ale c****j tam bo wszystko na raty czyli za darmo. wystarczy otjepać osiem godzin pańszczyzny i juz można bez zamuły chwalić sie swoim życiem na facebooku

Gość gość
oczywiście do kazdej końcówki inny wyciorek i szmatke no bo jak? najnowoczesniejsze cuda na kiju to lepiej w ogóle to specjaliście do serwisu oddac i sie dowiedzieć, że konieczna jest wymiana wszystkich podzespołów oprócz zasilacza

Gość gość
moja rada zainwestuj w nowy sprzet,lub lepszy wiatrak w tym swoim szrotowisku,bo sie z tym swoim szrotem na zakretach nie wyrobisz za prad za ten klimatyzator i to pisze bez zlosliwosci zadnej,bo zdaje sobie sprawe,ze taki wydatek to niemalo,ale twoj pomysl z tym klimaqtyzatorem to od czterech liter strony jest facetxxDwa komputery mojego syna są najnowszej generacji i pracują pod duży obciążeniem, prawie cały czas. Chłodzenie do nich to koszt od sztuki ok 1200 złotych dla każdego - chłodzenie cieczą plus jak trzeba skroplonymi gazami.Mój komputer jest trochę starszy (był nowością rok temu).Klimatyzator który zamówiłem bez waszej pomocy to FRAL SuperCool FSC 14.Na raty nie kupuje bo nie lubię chyba, ze nie mam innego wyjścia. Ale w tym wypadku kwota nie jest wysoka.

Gość gość
a zasilacz trzeba koupic koniecznie nowy bo stary jest za słaby. nowy będzie miał złe parametry i znowu trzeba będzie oddać do serwisu żeby kupili najdroższy możliwy zasilacz ale tani bo na raty z gwarancją na 2 lata z tym, że traci ważność jeżeli uszkodzenie nastąpiło na skutek obchodzenia się z nim niezgodnie z instrukcja napisana w narzeczu indian topi, którzy nigdy nie wymyślili alfabetu ani nie skodyfikowali języka...

Gość gość
Koszt pracy (prąd) tego klimatyzatora to jedynie 2 złote za godzinę.. I to chyba niecałe.A temat uważam za wyczerpany.Ale jak chcecie wypisujcie sobie te swoje pierodółki az do osiągnięcia orgazmu kafeteryjnego....:D

Gość gość
wypiertalaj w pisdu kondonie