Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy kobieta waszym zdaniem może być winna gwałtu?

Polecane posty

Gość
@ gość dziś ano ma. Zwierzęta kierują się instynktem, my ludzie mamy rozum, wolną wolę itp. A jeśli uważasz, ze kobieta, która w trakcie seksu, chce przestac zasługuje na to, żeby dać jej w gębę to nie jesteś mężczyzną tylko zwierzęciem<< Tak uwazam, ale nie kierujac sie instynktem tylko wlasnie rozumem i wolna wola. No chyba, ze chce przestac z jakiego waznego powodu, na przyklad cos ja zaczelo bolec.

Gość gość
bardziej łopatologicznie :) Mamy rozum, więc jestesmy w stanie zapanowac nad instynktem. Inaczej każda kobieta co roku byłaby w ciaży, a po ulicach chodziliby gwałciciele- za włosy i spuścić z krzyża, rozsiac geny. Kumasz teraz? Jeśli idę z facetem do łózka i w trakcie strace ochotę, coś mnie zaboli, czy uświadomię sobie, że nie mam ochoty z tym facetem sie kochać to mam prawo powiedzieć mu "NIE CHCE". Rozumiesz?

Gość gość
"Jak kusicie facetów to nie dziwcie się, że oni wariują. Jak mi dziewczyna w klubie się o mnie ociera celowo to znak, że jest chętna." x To ty to tak odbierasz - od tego zacznijmy. I skończcie z tym "kuszeniem", bo na plażach są tysiące roznegliżowanych atrakcyjnych kobiet i mimo, ze facetom nie raz stoi to jakoś nikt nikogo nie gwa/łci. Nie mówiąc już o plażach nudystów. Podniecenie to jedno, kontrola nad sobą - to drugie.

Gość gość
gość dziś a co Cię w tym rozwaliło? Rozumiem, że prostytutki też zgwałcić nie można? W końcu jest do używania, prawda xxxxxxxxx gratuluje inteligencji:-) jezeli od zula w krzakach spodziewasz sie rozsadku, czulosci, empatii i zrozumieniam, to zycze milego picia tego taniego wina:-D

Gość gość
niczego się nie spodziewam od żula. Piszę o tym, ze to nie my jesteśmy winne gwałtu, nigdy. Jedynym winnym jest gwałciciel.

Gość gość
Coś przekręcasz. Przykład był z pijaną, niekontaktującą, leżącą w krzakach kobietą, a nie o oczekiwaniach względem żula.

Gość
@ gość dziś Mamy rozum, więc jestesmy w stanie zapanowac nad instynktem. Inaczej każda kobieta co roku byłaby w ciaży<< Kiedys wiele kobiet bylo co rok w ciazy i nie zmienilo sie to przez zwiekszenie u ludzi "czlowieczenstwa", tylko dzieki anykoncepcji. A co do panowania nad instynktem: to, ze jestesmy w stanie cos zrobic, nie oznacza, ze w kazdej sytuacji musimy korzystac z tej mozliwosci. Na przyklad dla widzimisie jakiej wrednej suki, ktora najpierw nas podpuszcza, a potem mowi nie. Bo w takiej sytuacji owszem, facet moglby sie powstrzymac, ale moze po prostu nie chciec, bo nie lubi jak ktos z nim pogrywa.

Gość gość
a ja "mogę" kogoś pobić za to, że mnie zdenerwował i co? to nie umniejszy mojej winy

Gość
@ gość dziś a ja "mogę" kogoś pobić za to, że mnie zdenerwował i co? to nie umniejszy mojej win<, Dobrze, wycofuje sie z bicia. Ja po prostu taka babe wystawil bym nago za drzwi. To juz jest dzialanie jak najbardziej zgodne z prawem.

Gość gość
rescator- wredna, czy nie- mężczyzna na poziomie po prostu kończy znajomość/kontakt z taką kobietą a nie daje jej w twarz, czy gwałci! Zastanów się co piszesz.

Gość gość
Trzeba zacząć od tego, że faceci wszędzie widzą "prowokacje" :) To już ich problem i niech skończą w końcu obarczać kobiety swoim skrzywionym postrzeganiem. Ostatnio jakiś typek pisał, że jak kobieta idzie przez miasto w bluzce z dekoltem to znaczy, że jest chętna na seks :) Albo, że jak na randkę założy mini to na bank chce uprawiać seks i wiele podobnych bzdur. Część facetów jest po prostu spaczona widząc wszędzie seksualny podtekst. Ale jak piszę - to już ich problem. Do niczego nie zobowiązuje kobiety to, że on coś tam sobie uroił.

Gość gość
"Ja po prostu taka babe wystawil bym nago za drzwi. To juz jest dzialanie jak najbardziej zgodne z prawem." no nie do końca, bo jednak musiałbyś oddać ubrania należące do niej, jak nie dobrowolnie, to z "pomocą" policji

Gość
@ gość dziś rescator- wredna, czy nie- mężczyzna na poziomie po prostu kończy znajomość/kontakt z taką kobietą a nie daje jej w twarz, czy gwałci!<< Tak, juz przyznalem, ze bicie to zly pomysl. Najlepiej to skonczyc znajomosc z taka pania i to bardzo szybko. W czasie potrzebnym na doniesienie jej do drzwi i wyrzucenie za te drzwi. dawanie jej czasu na ubranie to juz zbedne przeciaganie znajomosci. Ubrania i inne rzeczy mozna jej odeslac poczta :-).

Gość
@no nie do końca, bo jednak musiałbyś oddać ubrania należące do niej, jak nie dobrowolnie, to z "pomocą" policj<< Oczywiscie, po co mi jej ubrania. Moglbym je odeslac do domu,zostawic na recepcji w hotelu czy w innym podobnym miejscu. Moze nawet na posterunku policji, czemu nie ;-).

Gość gość
gdyby wezwała policję to musiałbyś je oddać od razu.

Gość
gość dziś gdyby wezwała policję to musiałbyś je oddać od razu<< No, nie tak od razu, najpierw nago musiala by pobiegac zeby znalezc telefon, potem poczekac na ich przyjazd. To warte nawet mandatu ;-).

Gość
Ale, zeby nie bylo, ze Rescator jest jakims szowinista. Uwazam, ze zaden stroj ( czy tez jego brak) nie upowaznia mezczyzn do napastowania noszacej go kobiety. Chocby gola szla przez miejski park... Inna sprawa, ze nie wszyscy mezczyzni musza byc tak rycerscy jak Rescator, wiec madre by to nie bylo :-).

Gość gość
ja prawie zostalam zgwalcona, bylam ostro pijana, gryzlam faceta (wpychal mi jezyk do ust), odpychalam i kopalam, w ktoryms momencie wyjatkowo mocno walnelam go w jaja i ucieklam... ciesze sie, ze do niczego nie doszlo

Gość gość
W prawie islamskim kobieta niezamężna umawiająca sie z facetem jeżeli do czegoś dojdzie -to ona odpowiada za złe prowadzenie a nie facet za molestowanie.... Jurysta z ZEA wyjaśnił kiedyś te kazusy w jekiejś polskiej gazecie .

Gość gość
Ale my nie żyjemy na szczęście w krajach szariatu. Wracając do tematu, zgoda na randkę nie jest równoznaczna ze zgodą na seks i nawet jak dziewczyna zgodzi się na pocałunki i pieszczoty a nie na penetrację, to mężczyzna będzie winny gwałtu jeśli nie uszanuje jej i mimo jej protestów ją spenetruje. To oboje partnerzy seksualni decydują, co będą robić w łóżku i jak daleko się posuną i jeśli jedno z nich nie będzie chciało czegoś zrobić albo na co się nie zgodzi, to drugie musi to uszanować i płeć nie ma nic do rzeczy. Jeśli kobieta podstępem przypnie faceta kajdankami i zmusi na przykład do okrutnych form bdsm i nie będzie przestawać mimo jego protestów, to też będzie forma gwałtu na tym facecie i podejrzewam, że żaden z wypowiadających się tutaj panów po fakcie nie przyjąłby jej wytłumaczenia, że nie mogła się powstrzymać, bo strasznie podnieca ją sadomasochizm.

Gość
@gość dziś Ale my nie żyjemy na szczęście w krajach szariatu.<< Na szczescie i powinnismy z tego korzystac, zanim talibowie dowolnego wyznania albo feminazistki nam tego zabronia.

Gość gość
Samica odsłaniając tylek lub pół zaprasza do kopulacji. I tyle. Można się ładnie ubrać nie koniecznie odsłaniając tylek.

Gość gość
Okoliczności łagodzące 1: Najpierw mówiła ze się nie umówić ale końcu się umówił, później mówiła ze się nie napoje ale się na piła, mówiła ze mnie nie pocałuje ale pocalowala, później mówiła ze nie chce .... ale już wiem że mówi nie jak myśli tak 2: Poznaliśmy się przez czat, pisała ze lubi sex, zeże marzy aby wziął ja siła nieznajomy brunet - a skoro jestem brunetka i prawie się nie znamy. ....

Gość
@ gość dziś Samica odsłaniając tylek lub pół zaprasza do kopulacji<< Moze i zaprasza do kopulacji, ale niekoniecznie tego faceta ktory ja zg*****.

Gość gość
I to są okoliczności łagodzące.