Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
ewelina_94

Mamy na Luty 2016

Polecane posty

Gość gośćania
Ola ja też mam tą butelkę! :) Poza tym ja mimo wcześniejszych wątpliwości jednak chcę karmić piersią. Trochę o tym poczytałam, trochę w szkole rodzenia było i wiem, że bardzo rzadko się zdarza, że kobieta nie ma pokarmu. Najczęściej wynika to z niewiedzy i braku doświadczenia, że pojawiają się problemy z laktacją. x Kasia też mam taką nadzieję :) Idę jeszcze w poniedziałek na rehabilitację a 30 grudnia mam kontrolną wizytę u neurochirurga. x Pytałam dzisiaj fizjoterapeutkę, która prowadziła warsztaty z kolki czy dziecko kłaść na jakiejś poduszce np. klin czy nie i ona zdecydowanie odradza. Powiedziała, że jeśli dziecko nie ulewa w nadmiarze i nie ma refluksu to tylko na płasko. Polecała też ta publikację pawła zawitkowskiego dotycząca pielęgnacji dziecka i pozycji układania niemowlaka. Można ściągnąc za darmo z internetu. Pisze o tym, bo może będziecie ciekawe ;)

Gość gośćania
tak cicho czy nie wyświetla postów? Mojego z wczoraj nie widzę :(

Gość gośćania
tak cicho czy nie wyświetla postów? Mojego z wczoraj nie widzę :(

Gość gośćIlona
No wlasnie warto na poczatek kupic dobra butelke. Ja polecam dr browns. Tylko trzeba popatrzec bo niektorzy maja podrobki chinskie a to butelka amerykanska. :D

Gość gość Ola86
Nie wyświetlało mi wczoraj postów. Aniu ja czytalam różne opinie np że ten klin to dopiero od 3 miesiąca się stosuje. Tak samo ostatnio jakieś badania były że osłonka na łóżko może udusić dziecko bo takie rzeczy się zdażały za to nigdy żadne dziecko nie umarło bo przyładowało główką w pręt łóżka ehhh... Ile ludzi tyle opinii... Właśnie obudziłam się mokra od siary :/ u mnie w rodzinie wszystkie kobiety miały problem z karmieniem :( butelką to będzie karmił mój mąż jak nie będzie innej rady... Widziałam kiedyś zestaw dla panów do karmienia piersią ;) takie dwie butelki w kształcie cycków na gumce :PP od kilku dni czuje bolesne posuwiste ruchy dziecka... Jakby nie miało już miejsca, tylko dziwne że tak nagle. Ale częstotliwość i pora ruchów normalna. W poniedziałek USG dowiem się więcej...

Gość Kasia 85
Hej dziewczyny mi dopiero wyswietlilo posty Tez slyszalam o tej butelce ze jest bardzo dobra ale wiem ze nie karzdemu dziecku ona przypadnie bo znam jeden ze jest ok a jeden przypadek ze nie pasowala A z tym co do lozeczka to rzeczywiscie ile ludzi tyle opini bedzie

Gość gośćania
Ja nadal oglądam porody. Chyba ta cesarka nie jest taka straszna...Albo do mnie wreszcie dociera, że chyba nie dam rady sama urodzić przez te moje plecy. x Poza tym zrobiłam ostatnią listę zakupów. Na szczęście jest krótka i parę rzeczy mogę zamówić przez internet żeby nie łazić po mieście za tym. x I się cieszę bo we wtorek mój mąż zakupi komodę, szafki nocne bo nie mieliśmy do tej pory i nową mini garderobę do przedpokoju i wreszcie pochowam te wszystkie rzeczy. Syndrom wicia gniazda chyba się u mnie zaczął :) I mąż się śmieje, że chyba mi poziom prolaktyny poszedł do góry bo oglądam te porody i się wkurzam, jak kobiety nie chcą współpracować z położnymi i zamiast mysleć o dziecku to dbają o siebie :)

Gość gość Ola86
Aniu współpraca z położną to chyba też kwestia zaufania do położnej. Nie przejmuj się cesarką i nie oglądaj za dużo. Ze mną leżała dziewczyna do cesarki to po 4 h ją spotkałam na korytarzu (wieźli ją wózkiem do dzieci) to widać było na jej twarzy wyraźną ulgę a nawet zadowolenie :) Dziś u mnie jakieś kosmiczne ciśnienie 141/85... Nigdy takiego nie miałam. Ale mój mąż leczy się na nadciśnienie i po lekach ma takie samo. Jakiś taki dzień albo denerwujemy się tym USG.

Gość Kasia 85
Aniu Ola ma racje lepiej moze nie ogladac za duzo o porodach Fajnie ze masz komode i bedziesz mogla poukladac rzeczy Olu no troche wysokie to cisnienie ale oby jednorazowo i moze jutrzejsze USG tez ma na to wplyw ja jutro mam lekarza i tez sie dowiem co u mojego malego nicponia ;)

Gość gośćania
Ola myślę, że z położna masz rację. I druga sprawa to zmęczenie, wiesz inaczej na to patrzec a inaczej człowiek sie zachowuje jak boli ileś godzin a oni jeszcze każą przeć, co jest bardzo dużym wysiłkiem. Więc jak ja na to patrze z boku to mi sie wydaje dziwne ale sama nie wiem jakbym sama reagowała bo nigdy w takiej sytuacji nie byłam. Co prawda doświadczyłam mega bólu ale wtedy myslałam tylko o sobie. x No to dziewczyny mam nadzieję, że jutro wyjdziecie z usg szczęśliwe. Ja też zawsze przed usg się trochę martwię i myślę żeby wszystko bylo dobrze. Ja Usg będę mieć dopiero po nowym roku i wszystko zależy od tego co mi lekarz powie na wizycie 28 grudnia. Wstepnie ma mi opowiedzieć jak przewiduje poród i ma mi dac rozpiske z ostatnimi badaniami itd. Zobaczymy jak będzie.

Gość ewelina_94
Hej dziewczyny :) Moja córcia nie miła kolki naszczescie ale nie widomo co bedzie teraz i też się tego boję. Karmiłam ją tylko 3 msc bo sie nie najadała i dokarmiałam ja mm i dostala zaparć. Wkońcu przywieźli mi szafe w sobotę. :-) Zrobiliśmy ostatnie zakupy dla filipka a teraz tylko przez neta bede jeszcze kilka rzeczy zamawiała. No i w styczniu coś dla siebie. Koszule kapcie no i staniki do karmienia.

Gość gośćania
Ja stanik do karmienia kupie w sklepie z bielizną tam, gdzie zawsze kupuję staniki. Póki co kupie dwa zwykłe bawełniane dopóki rozmiar piersi przy mleku się nie unormuje. A potem kupie najwyżej coś lepszego. Po nowym roku maja też być już wyprzedaże więc może uda sie tez upolować cos jeszcze :)

Gość Kasia 85
Ewelina to dobrze ze masz wkoncu szafe Ja dzis zrobilam pierwsze pranie posciel :)

Gość gośćania
Kasia ja dziś też wstawiłam pościel :) Ewelina a Ty już wszystko poprane pochowałaś do nowej szafy?

Gość ewelina_94
GośćAnia Nie jeszcze prać bede dopiero po nowym roku blizej porodu. Ale juz pochwałam żeby nie leżały w łóżeczku i miały swoje miejsce :-).

Gość gość Ola86
Hej. Po dzisiejszej wizycie u ginekolog dostałam znów skierowanie do szpitala. No i jestem znów w szpitalu i czekam na badania... Cukier wyszedł super, krew nieprzyzwoicie dobra ale... prawdopodobnie podtrułam się farbą :( muszą to sprawdzić.

Gość gość Ola86
Nie polecam wymyślania sobie malowania pokoju dla dziecka w ciąży :P KTG super małej wali serducho jak nie wiem, ogólnie się dobrze czujemy. Mój wynik cukru z 3 miesięcy wyszedł jak dla osoby zdrowej a nie z cukrzycą. Będziemy spokojniejsze na Święta ;)

Gość ewelina_94
Ola to ciesze sie ze wszystko z wami w porządku. Dziewczyny od kilku dni dokucza mi taki szczypiący ból w lewej łopatce jak wstaje z pozycji leżącej i jak chce coś wziasc z górnych półek. Czuje wtedy jakby coś mi pękało w środku i zaczyna szczypać. Miała może któraś z was tak ???

Gość Kasia 85
Olu to super ze juz wszystko ok i reszta wynikow w porzodku Ewelina mnie czasami jak zle leze boli pod prawa lopatka ale na pewno nie taki bol jak u Ciebie i wystatczy ze zmienie pozycje a po czasie mija Ja po wizycie dale chlopak :) rozwija sie prawidlowo waga miedzy 1,800-2 kg ulozenie na szczescie glowkowe Tylko wyszlo mi ze mam za malo zelaza ale nie dal mi jeszcze na razie tabletek tylko mam jesc duzo produktow bogatych w zelazo

Gość gość
Kasia 85 a w ktorym jestes tygodniu ? Ja mam wizyte 30.12 . mam co 2 tyg ze wzgledu na nadcisnienie. I jestem ciekawa ile bedzie wazyc :D

Gość gośćIlona
Kasia 85 a w ktorym jestes tygodniu ? Ja mam wizyte 30.12 . mam co 2 tyg ze wzgledu na nadcisnienie. I jestem ciekawa ile bedzie wazyc :D

Gość Kasia 85
Dzis zaczelam 34 ale nam lekarz powiedzial bysmy nie spodziewali sie duzego dziecka ze moze bedzie wazyc ok 3 kg ale wiecej to juz nie i moze dobrze bo rodzic wieksze ciezko a wizyte teraz za 3 tyg bo bedzie mi robil badanie na paciorkowce

Gość gośćania
Ola to dobrze, że wszystko się pomyślne zakończyło! Święta w szpitalu to nienajlepsze rozwiązanie. Może wywietrz porządnie ten malowany pokój, co? A jak córeczka po usg? x Ja po wizycie u rehabilitanta czuję się jak nowo narodzona :) Rozmawiałam z nim o porodzie ponieważ on się specjalizuje w opiece nad ciężarnymi i kobietami po porodach. I on zaleca mi planowaną cesarkę ponieważ według jego opinii pierwsze skurcze, które potrwają tak naprawdę max do 2 godz. zanim mnie położą na stół niewiele dadzą mojemu dziecku bo cesarka i tak będzie dla niego szokiem, a mi to już zupełnie nic, mogą tylko nasilić dolegliwości bólowe z krzyża i drętwienie nogi. W sumie dobrze wiedzieć. Zobaczymy co powie lekarka w poniedziałek. x No i dzisiaj były ostatnie zajęcia w szkole rodzenia....

U mnie też mąż skończył malować pokój dla dziecka. za tydzień wizyta i usg nie mogę się doczekać ciekawe ile dzidziuś już waży i jak jest ułożony

Gość gość
No u mnie tez wielkoluda nie bedzie hehe :D pierwszy syn w 37 tyg 2440 ale hipotrofia z powodu zatrucia ciazowego. Teraz maly rosnie prawidlowo ale tez duzy nie bedzie :D w 29 tyg wazyl 1250

Gość gośćIlona
No u mnie tez wielkoluda nie bedzie hehe :D pierwszy syn w 37 tyg 2440 ale hipotrofia z powodu zatrucia ciazowego. Teraz maly rosnie prawidlowo ale tez duzy nie bedzie :D w 29 tyg wazyl 1250

Gość gość Ola86
Pewnie już w środę wyjdę. Miałam dziś ciśnienie u gin 160 ale jednorazowy jakiś incydent bo do szpitala trafiłam ze 110... A wczoraj malowanie i 141. Stąd podejrzenie podtrucia. Wieczorem 121. No ale że za późno przyszłam nie załapałam się na USG jeszcze dziś i jutro rano mam. Powiedzieli że w tym czasie mnie poobserwują. Nikt nie chce wierzyć że z takimi wynikami sprzed 3 miesięcy kiedy nie wiedziałam że mam mieć dietę mam cukrzycę...

Gość gośćMamaA
Cześć dziewczyny. Ja dzis tez wybrałam pościel. Wszystko juz czeka. Jeszcze kocyki i ręczniki dla malutkiej mi zostały ale to juz po świętach. Człowiek zaraz spokojniejszy jak zbliża sie do końca kompletowania wyprawki. Jeśli chodzi o współpracę z położna to faktycznie rożnie z tym bywa. Mnie bolało tak, ze myslalam ze umieram i jakoś gdzieś juz miałam to co mówiono do mnie. Dobrze, ze bol porodu jest bólem zapomnianym... Osobiście tez polecam spanie noworodka na płaskim i podlozenie czegoś pod nogi łóżeczka zeby zrobic maleńkie nachylenie. Sprawdza sie nawet lepiej niz klin. Wyjeżdżam do rodziców wiec juz teraz życzę wszystkim zdrowych, spokojnych i miłych świat Bożego Narodzenia

Gość Kasia 85
Ilona wiec pewnie urodzimy o podobnej wadze maluchy :) Ola obys wyszla jak najszybciej Aniu moze lepiej tak z ta cesarka skoro tak mowia ale masz racje porozmawiaj jeszcze z lekarzem Mi do prania zostaly jeszcze kocyki i ubranka :) Mama tez zyczymy Ci zdrowych i spokojnych swiat :)

Gość Kasia 85
Hej dziewczyny :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować