Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
ewelina_94

Mamy na Luty 2016

Polecane posty

Gość ewelina_94
Ania najbardziej boje się znieczulenia. Nienawidze igieł. Boje sie także ze sie rusze podczas tego znieczulania. A tak to reszta to maly pikuś:-) Poboli i przejdzie:-) Kasia może urodzimy w tym samym dniu :-) Kotulinka kurcze wspolczuje ci dolegliwosci z żołądkiem. Oby szybko przestał boleć. U mnie dzisiaj był ksiądz córka uciekła do pokoju i sie schowała pod kołdre ale jak ksiądz powiedział ze dostanie obrazek i cukierka to wyszla :-) Mowila ze ma brata i ze go nie odda :-) HEh czemu dzieci sie księży boją to nie wiem :-)

Gość gość Ola86
Mam nadzieje że dziecko odziedziczy po mnie i mężu gust muzyczny :) Tylko tak sobie dziś myślę, że umierają artyści, których słuchają moi rodzice... Czyli moi rodzice już nie są tacy młodzi :( Od wczoraj mam jakieś smutne nastroje... Ehhh... Z wesołych wieści to przyszła paczka z body z WOŚP, jest cudne :) Mam obity brzuch po nocy tak Dzidzia kopie. Mam też dużo wód więc pewnie jeszcze ma całkiem sporo miejsca.

Gość Kasia 85
Kotulina to moze cos Ci poradza na ten zoladek Ja po wizycie maly rosnie i ma ok 2,400 lekarz mowi ze jesli dalej bedzie tak przybierac to powinien dobic do 3 a moze nawet ponad 3 kg jak dla mnie dobrze bo nie za duzy nie za maly by byl Teraz wizyta za 2 tyg Zrobilismy ostatnie zakupy i mamy juz wszystko dla malego i dla mnie no chyba ze cos wyjdzie jeszcze w trakcie ;) A u mnie jak na razie szyjka sie nie skraca i rozwarcia nie ma wiec raczej powonnam dotrwac do terminu :)

Gość gośćania
Przyszły moje staniki z bon prix i sama nie wiem co robić? Na teraz mega wygodne - obwód ok, nie uciska mnie nic, niby spory ale nie czuję luzu choć przy normalnym staniku kupiłabym ciut mniejszy, miseczka jest ok bo elastyczna, bez fiszbin i bawełniana więc jest naprawdę ok. Ale boję się, że po porodzie obwód mi spadnie i będą złe :( Mąż doradza żeby je zostawić bo drogie nie były, a i tak miałam w planach kupić jeszcze jeden komplet jak wrócę do domu i się trochę ogarnę. x Ewelina ja np. co do tej cesarki to się boję bólu, pierwszego wstania z łóżka i tych pierwszych godzin, gdzie będę zdana na personel co do zmiany podkładów itp. Niby jak miałam poprzednie operacje to nie czułam się aż tak skrępowana cewnikowaniem, wiedziałam że tak trzeba i już, potem pomagał mąż jak wstałam. Wkucia w kręgosłup bym sie też bała ale to ze względu na operacje kręgosłupa, które przeszłam. x Kasia taka waga lekko ponad 3 kg to akurat :) Ciekawe ile mój waży? Dowiem się w sobotę. Ale kazała mi się nastawiać coś koło 4kg :)

Gość Kasia 85
Aniu to spore dziecie bedzie u Ciebie :) Co do stanikow raczej tez bym zostawila bo nie pezewidzisz jakie beda piersi po porodzie wiec i tak mozesz nie trafic z rozmiarem a tak to teraz mozesz sobie je ponosic :) Co do cesarki nastawiam sie na porod naturalny ale wiadomo ze z tym roznie i jej nie wykluczam Lepiej myslec i byc gotowym i na pn i na cc

Gość gość Ola86
Hej. Mi staniki kupiła ciocia w USA i są rozmiar większe a tu się wcale nie zapowiada żeby mi piersi rosły. Wręcz mi zmalały :( Z drugiej strony jak przymierzałam z wkładką laktacyjną to może nie będzie tak źle, nie przewidziałam że te wkładki tyle miejsca zajmują, ja mam jakieś próbki od Johnsona i są spore.

Gość Kasia 85
Hej Ja wkladki mam z babydream ale ich jeszcze nie otwieralam hmmm musze sprawdzic jakie sa Wczoraj niepotrzebnie sie cieszylam ze pospalam ach poszlam spac kolo 1 kolo 4 a nawet przed sie przebudzilam i do przed 7 nie spalam pozniej przysnelam do po 9 i jak na razie chodze jak zabi A maly od 5 do powrotu taty z pracy tez mi dawal popalic az czasami brzuch bolal

Gość gośćania
Ola ja wczoraj pakowałam torbę do szpitala i rozpakowałam m. in. wkładki laktacyjne i też się nie spodziewałam, że są takie duże :) Myślałam, że są trochę większe niż płatki kosmetyczne! Podobnie miałam z podkładami poporodowymi, sądziłam, że są jak większe podpaski a to prawie mniejsze pieluchy :) No i rzeczywiście, jak dołożę do tego stanika taka wkładkę to będzie póki co ok, a potem i tak trzeba będzie kupić coś nowego. Mi biust tez nie urósł, na początku był pełniejszy, w wakacje przez ten gorąc też miałam wrażenie, że jest pełniejszy a teraz rozmiar jak zwykle. x Zastanawiam się czy to możliwe, że odchodzi mi czop śluzowy? Zaczynam dzisiaj 37 tydz.

Gość Kasia 85
Aniu ja slyszalam ze czop moze odchodzic dlugo a ze i tak nawet jak odejdzie to smialo jeszcze mozna chodzic z ciaza nim do porodu dojdzie

Gość gość Ola86
Z tym czopem to prawda co pisze Kasia, mam taka książkę z poradami lekarskimi i tam też piszą że może odejść dużo wcześniej. Ponoć od podkładów czasem lepsze są te największe podpaski ale to zależy od ilości krwi bo niekiedy panie krwawią więcej niż podczas obfitego okresu a inne dużo mniej. Mam wrażenie jakbym była gdzieś koło 28-30 tygodnia ciąży i utknęła w nim. Dalej czuję wyraźnie ruchy dziecka. Niby mam dużą wartość AFI ale nie mam wielowodzia. :(

cześć dziewczyny pytałam położnej o żołądek i mówi ze ona by się nie martwiła bo to macica uciska i tez prawdopodobne ze to kolka. Ale dziś z bólu pól nocy nie spalam i popołudniu przejdę sie do lekarza. Te Wasze maluchy tak harcują a moja taka spokojna jest mało sie rusza i delikatnie. Ania tez to słyszałam od położnej ze czop może odejść dużo wcześniej przed porodem wiec bardzo możliwe. A jak to obserwujesz? w sensie jak wygląda? A co do wkładek laktacyjnych to ja wcześniej oglądałam filmiki na YT gdzie dziewczyny porównują różne wkładki i stad wiedziałam ze niektóre są ogromne a niektóre średnie. Kupiłam chicco na wyjścia i babydream na codzien i one należą do średnich rozmiarowo a i tak są dla mnie za duże i wystają górą ze stanika:)

mówią żeby nie używać podpasek z zelami w środku i wogole podpasek pierwsze dni po porodzie, bo są podfoliowane od dołu i łatwo po porodzie o zakażenie. A te podkłady, które szpitale akceptują to są te bella albo absorgyn bo nie maja foli. Ale z drugiej strony pewnie chodzi tez o ranę krocza, ale jeśli macie mieć cesarkę to jakby chyba sprawa ma sie inaczej bo kanał rodny nie jest otarty.

Gość gośćania
Kotulina wczoraj i dzisiaj mam taka galaretowatą, ciągnącą się wydzielinę, gęstą w żółtawym kolorze. Nie non stop tylko dwa razy zauważyłam takie fragmenty tej wydzieliny, do tej pory nigdy czegoś takiego nie miałam. Poczekam na to usg w sobotę i zobaczymy czy rzeczywiście coś ta szyjka drgnęła?

Gość gośćania
Kotulina ja uważam, że to wietrzenie krocza to jest lekka przesada. Przecież nikt nie będzie latał i leżał bez majtek!!! wystarczy, że się regularnie zmienia podkłady, podmywa i podlewa krocze tantum rosa. Po cesarce też nikt nie leży z rana na wierzchu bez opatrunku. Minęły już te czasy na porodówkach, gdzie trzeba leżeć na samym podkładzie bez bielizny. Ja sobie w każdym razie tego nie wyobrażam :) I w szkole rodzenia mówili to samo, że wietrzenie ma polegać na częstym podmywaniu, osuszaniu i zmianie podkładów.

Gość ewelina_94
Hej dziewczyny :-) Ania ja po cesarce dopoki mnie nie uruchomiły musiałam leżeć z samym podkładem bez majtek. Nawet mąż nie mogł ich założyć bo polożne nie pozwalały. Ale tym razem nie mam zamiaru leżeć za przeproszeniem z gołą dupą. Co do wkładek laktacyjnych to ja juz nie pamiętam nazwy ale nie były w cale takie duże. A co do stanika to ja musze kupić bo miałam ale są za małe strasznie uciskają. Dziewczyny kupilam rozmiar ciuszkow w rozmiarze 56-62 a teraz martwie sie ze Filip bedzie za duzy. Miesiac temu jak był ważony to ważył 2200kg i gin mowila ze ponad 3 to napewno bedzie miał...

Ania to faktycznie taka galaretka to zapewne będzie czop, ciekawe co lekarz powie:) ja jeszcze nie mam żadnego stanika do karmienia i kompletnie nie wiem co kupić:/

z tymi wkładkami to wiadomo ze to subiektywne odczucia czy są duże czy małe bo to zależy od piesi. Sa kobiety co maja duży biust i duże brodawki i te co są za duże dla nas dla nich będą za małe :)

Gość Kasia 85
Aniu skoro czop nie jest podbarwiony krwia to spokojnie bo jak jest to z tego co mi mowili wtedy porod jest szybciej Ewelina nie wiadomo ile Filipek bedzie miezyc czasem dzidzia wazy sporo a i tak nie jest bardzo dluga i wejdzie w takie ciuszki gozej jak bys miala sporo 50 a tak moze bedzie dobrze :) Dziewczyny a wiecie co z Domi bo albo przegapilam albo troche ostatnio milczy

Gość gość Ola86
Ja mam ogólnie duży biust i brodawki ale wkładki Johnsona są całkiem spore... Zobaczymy dostalam mała paczkę testową więc nie narzekam. Dziś Dzidzia się tak tłucze że boli mnie cały brzuch i zbiera mi się na wymioty jak jem. Do tego te jej czkawki... Czasem tak miewa ale teraz już jest większa i boli bardziej :(

Ewelinka moja mała tydzień temu ważyła 2200 i lekarz mówił ze to średnia waga i ze ok. Ale za to ma długie nogi wiec pewnie będzie długa i tez zaczęłam sie zastanawiać czy wejdzie w 56:) mój mąż jak się urodził to był podobno gruby a krotki:) i tez ważył coś 4kg

ja mierzyłam 56 cm i 3100g wagi a mąż 62 cm i też coś z 3 kg:) więc ciekawe ile Franek będzie:) dziewczyny wam tez puchną stopy i kostki? bo mi lekarz dziś powiedział że jak dalej tak będzie to będę musiała iść do szpitala

Gość gośćMamaA
Pamietam, ze jak byłam w ciąży z pierwszym synkiem to mówiło sie, ze ja czop odchodzi i jest podbarwiony krwią, to poród następuje do ok. 24 godz. Jeśli natomiast jest czysty to tak z +\- 2 tygodnie. Jeśli faktycznie czop odchodzi wcześniej to był zakaz współżycia bo łatwiej o infekcje itd. Ale to było prawie 5 lat temu wiec cos mogło sie zmienić.

Mnie nie puchną jedynie co to łydki mam przekrwione ze jak nacisnę palcem to jasny ślad zostaje na tym czerwonym.

Gość gośćMamaA
Mój czop odszedł juz w szpitalu przy ok 3 cm rozwarcia i faktycznie był taka krwista galaretka. Potem odeszły wody. Teraz raczej bedzie cc wiec chyba nie bedzie mi dane go zobaczyć ;-) Synek miał 56 cm jak sie urodził i jeszcze troszkę chodził w ciuszkach na 56 wiec teraz tez takie kupowałam

Gość Kasia 85
Mi nie pochna ale polozna co spotkanie o to pyta Za to dzis bola mnie nogi tak nad kolanami wczoraj i przed wczoraj troche na kucaka bylam i pewnie przez to mam nauczke bo teraz ani nie polezec ani nie pochodzic

Gość gość111112
Hej laski. Na finiszu to juz wszystko bedzie bolec. Podklady to jest koszmar, raz uzylam tego dziadostwa. Przesuwa sie, wydzielina sie nie wchlania, kupcie sobie najwieksze podpaski ze skrzydelkami takie na noc, zmieniajcie czesto i jest super. Gacie jednrazowe tez koszmar, drapia, sa niewygodne. Blech. Lepiej kupic jakies tanie bawelniane i wyrzucic. Piersi po porodzie urosna bardzo, tak do 3 dni po porodzie mozna nice miec pokarmu, lub miec go bardzo malutko, pamietajcie o tym to normalne. DDopiero jakos kolo 3 dnia piersi sa jak balony, ogromne. Ja mam ledwie B. I tak do porodu, 3 dni pozniej mialam jakies G.

Gość gośćania
No nie panikuję z tym czopem bo nie był podbarwiony krwią ani nic więc będę cierpliwie czekać co dalej. x domi puchnięcie kostek i obrzęk nóg jest normalny w ciaży, ale jak komuś jeszcze skacze cisnienie to sie boją, że to może zatrucie ciążowe i dlatego do szpitala żeby zrobic próby wątrobowe. Nie martw się, wszystko będzie ok :) x Byłam na mieście, w sumie więcej w aucie niż chodziłam ale się zdarzyło, że i po schodach na 1 piętro 2 razy, i zakupy i wróciłam z twardym brzuchem bolącym po jednej str. Zamiast sprzątać i prać to muszę chwile poleżeć...A tyle miałam energii z rana :) W ogóle to znowu mi się włączyło i jakbym mogła to bym chyba wysterylizowała cały dom :) Jakbym tylko mogła to chyba bym wszystko jeszcze raz wyprała, wyprasowałą, pomalowała i w ogóle. To jest takie męczące ciągłe myslenie, że trzeba to robić :) Wiem wiem syndrom wicia gniazda :) Mój mąż mówi, że jeszcze tydzień i mogę robić co chcę, ale teraz mam jeszcze się oszczędzać :) x Ewelina też mam takie postanowienie, że nie będę leżeć goła tylko dlatego, że ktoś ma takie widzi mi się! Chcę chociaż trochę poczuć sie komfortowo, na tyle na ile to mozliwe! x i miałam nie pisać planu porodu ale to zrobię bo chyba będe się czuła bezpieczniej mając ze sobą swoje postanowienia :)

Gość ewelina_94
Domi mi strasznie puchną stopy aż musiałam sonie kupić nowe buty o rozmiar wiekszy bo poprzednie nie chcialy sie dopiac i byly strasznie ciasne. Kotulinka to też spora córcia sie urodzi :-) Moja Maja miała 50 cm i 2750g ważyła i tez zrobilismy jej wylrawke od rozmiaru 56. Ale lepiej jak byly wieksze niż jakbym miała wcale ich nie użyć a właśnie wiekszość ciuszkow to 56. Najgorzej jak wezme je do szpitala a okaze sie sie synek mierzy wiecej maz bedzie musial jechac i kupować :-)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować