Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
ewelina_94

Mamy na Luty 2016

Polecane posty

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość gośćania
Powiem Wam, że jestem już trochę zmęczona tym karmieniem piersią :( Dzisiaj mam dzień bez stanika bo tak mnie piersi bolą od ssania. Nie są poranione czy coś tylko chyba jeszcze się nie "zahartowały"... No i plecy mi zaczynają dokuczać. x Ogólnie to poszłabym gdzieś do ludzi ale boję się zabierać małego jeszcze. Może jak skończy miesiąc

Gość gośćIlona
Ja tez bym poszla ale poczekam jeszcze nawet z miesiac:D Tez jestem zmeczona kp bo maly nieraz lezy przy piersi kilka godzin i ciagle ulewa i ciagle ssie.

Gość gość
Dzięki dziewczyny za informacje na temat urlopu ojcowskiego. Wy już mamuśki pełną gębą :) hehe. Ja jeszcze taka zielona , dopiero zbieram się do pakowania rzeczy do szpitala. Mam zamiar spakować się w torbę podróżną i mniejszą taką na fitness mam nadzieje, że pomieszczę wszystko. A jak u Was wyglądała sprawa pakowania , może jakieś wskazówki, co okazało się nie potrzebne, a czego brakowało? A ile czasu spędziłyście w szpitalu, ze 2 noce? Czy dłużej?

Gość Kasia 85
Olu tez mysle ze mi pomoglo w porodzie badanie a nawet ja mialam dwa w odstestwie godz i pozniej po pol godz pierwsze skurcze wiec moze i Kotulina jest po :) Aniu a moze zapros jakas kolezanke zawsze to z kims pogadasz bo masz racje ja tez z wizytami bede czekac z miesiac

Gość gość Ola86
U mnie zeszły tydzień była moja Mama i narzekała że nie ma co robić bo sobie radzimy;) posiedziała trochę przy wnuczce bo bała się ją brać na ręce, odpoczęła od pracy u nas :) Ja codziennie gdzieś wychodze bez małej, mąż z nią zostaje. Nawet zostalam zaatakowana przez sąsiadkę która ze skandalem w głosie oznajmiła że jak to wychodze sama a gdzie dziecko i z kim zostało... Gdyby nie to że to dawna koleżanka mojej Babci to bym jej coś powiedziała :/

Gość gość
http://f.kafeteria.pl/temat/f1/blagam-pomozcie-p_6461704 - jest nas tyle na kafe że jakby każdy wysłał tego jednego smsa to szybko uzbierałabym potrzebną sumę na operację. Bardzo wszystkich proszę o pomoc. Błagam o smsy oraz przekazywanie 1 % Chętnie się odwdzięczę w jakiś możliwy sposób (mogę np. rozliczyć pit-a w zamian za wysłanie sma i wpisanie w formularz pit 1% podatku dla mnie) lub może coś zaproponujecie? Miłego dnia

Gość Kasia 85
Ola szkoda ze nie pomyslala ze moze oddalas dzidzie ;) Nie pamietam czy mowilam ale od wczoraj nie karmie piersia sciagam pokarm i karmie butelka ale mojego oczywiscie jest jeszcze malo wiec sie dokarmiamy Nie chce rezygnowac z piersi i mam nadzieje ze do nich wroce ale musze je zaleczyc bo co troche sie poprawilo to maly na nowo otwieral ranki a wczoraj po poludniu odrzucil ta bardziej poranionia piers Kotulina milczy wiec chyba cos poszlo i u niej :)

Dziewczyny po cc miałyscie podwyższone płytki krwi i ob ?

Gość gość Ola86
Kasiu ja się zastanawiam jak można być tak bezczelnym. Ale już mnie nic nie zdziwi bo jedna baba przy porodzie też nie wytrzymała i spytała mnie wprost czy mam ślub (mąż ma inne nazwisko)... A jedna położna była oburzona że mam kolczyk w nosie... A potem się dziwią opiniom że na podkarpaciu mieszka ciemnogród :/

Gość Kasia 85
No pytanie o slub to juz szczyt beszczelnosci co ich to obchodzi z kolczykami tak samo Ciesze sie ze u mnie tak sie nie trafilo i nie robili tez zadnych problemow z odwiedzinami gdy nie bylo pory odwiedzin ojciec dziecka i juz a nie wazne czy maz czy nie

Gość gość
Hej Piszę pracę magisterską na temat oceny satysfakcji z opieki pielęgniarskiej pacjentek przebywających na oddziale patologii ciąży. Ankieta skierowana jest do kobiet, które przebywają lub w ciągu ostatnich 6 miesięcy przebywały na oddziale patologii ciąży. Bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Link do ankiety: https://docs.google.com/forms/d/1PgxgZLR6TQlIUxmTnUecC65kmQDa2jOslqAj88FqqUM/viewform

Gość gośćania
Ola, Kasia ja jedynie sie nasłuchałam przez telefon złotych rad. Najpierw brałam wszystko do siebie, teraz po prostu olewam albo nie dziele się ze światem "szczegółami" z naszego rodzinnego życia :) x Kasia mam nadzieję, że szybko zaleczysz piersi bo wiem jak to boli niestety :( x Ola zazdroszczę Ci trochę tych wyjść. Ale i na nas w końcu przyjdzie pora :) Dzisiaj byłam z małym już 40 min na spacerze. Ale czuję jeszcze, że dla mnie taki spacer to wysiłek, bolał mnie brzuch po powrocie do domu. x Kotulina myslę, że juz po :) Czekamy na wieści jak sie czujecie? :)

Gość gość Ola86
Aniu po CC zazwyczaj dłużej się dochodzi do kondycji ale na każdego przyjdzie pora i myślę że małymi spacerami się rozchodzisz. Ja ostatnio zrobiłam 10 km po mieście i też bolał mnie tyłek jakbym konno jeździła, to nie jest tak że "coś" 3 kg przeszło przez miednicę i zostało niezauważone przez dupsko ;) Kasiu niestety same wścibskie baby mi się trafiają i jeszcze ciąża pełna przygód... Mnie takie rzeczy już tylko bawią. :) Na szczęście na swojej drodze spotykam przeważnie fajnych ludzi ale zawsze jakieś " kwiatki" się trafią.

Gość Kasia 85
Olu to dobrze ze to tylko kwiatki :) Aniu no juz widze poprawe wiec mam nadzieje ze uda sie w koncu znow przejsc na cyca :) Tez mysle ze Kotulina juz po :)

Gość Kotulina
Czesc dziewczyny, tak- malutka juz na świecie, waży 3360 54cm. Porod trwal od 22 i zakończył się chwile po 20. Było okropnie ale teraz już ok. Pozdrawiam

Gość gość Ola86
Kotulina super gratuluję :) Tak myślałam że to badanie Ci "pomoże" ;) 22 godziny rodziłaś? No ładnie... :O

Gość gośćania
Kotulina nareszcie! Gratulacje

Gość Kasia 85
Kotulina gratulacje :)

Gość gośćania
Mój mały nie śpi od rana :) x Kurde myslałam, że połog jako taki juz za mna a tu po tygodniu przerwy wczoraj znowu sie zaczęło :(

Gość gośćania
Ola pisałas, ze dajesz mleko Nan - czemu na takie sie zdecydowałas?

Gość gość
up

Gość gość Ola86
Aniu w szpitalu dostałyśmy bebilon i Nestlé. Na to pierwsze źle reagowała, kupa była brzydka i tak jakby miała kolki. Po nan ha tak nie ma a to jest dla alergików. Już wiem też że ma alergie na rumianek bo miała wysypkę. Daje jej herbatę z kopru albo przygotowaną wodę.

Gość gośćania
Ja jak byłam w szpitalu też dostawałam Bebilon lub Nestle z tym, że u nas było odwrotnie. Mam wrażenie, że po Nestle mały ulewał a po Bebilonie nie. W domu mam Bebilon z tym, że zwykły. I niestety mimo tego że mam mleko od wczoraj podkarmiam też modyfikowanym. Jak mały zje z butelki to ładnie zasypia, jest pogodny, można z nim "pogadać" a jak jest sama pierś to non stop prężenie, ryk, marudzenie, spanie w krótkich drzemkach. Może ja nie umiem mu podawać tej piersi albo on wypija tylko to mleko z pierwszej fazy a to "tłuściejsze" nie bo przysypia i nic go nie jest w stanie zbudzić. Nie wiem ale miałam dosyć i dałam wczoraj butelkę, w nocy też i dzisiaj rano. Oczywiście najpierw pierś. Nie czuje się z tym najlepiej niestety :(

Gość gośćania
i co dziwne po moim mleku mały sporo ulewa, czasem mam wrażenie, że co wyssie to uleje a po butelce nie ulewa, czasem mu coś poleci ale to nie jest dużo, raczej jak odbicie. W poniedziałek mam położną a potem chyba przejdę się z nim do pediatry mimo wszystko. Zobaczę co mi położna powie.

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość Kasia 85
Aniu rozumiem cie bo i mi bylo zle z tym ze musze dodatkowo dawac mm my dajemy bebilon bo u nas w szpitalu takie bylo ,a teraz i tak tylko butelka bo piersi jeszcze nie moge malemu dac i choc nie za fajnie mi z tym to sie ciesze ze zawsze troche tego mojego mleka poje i moze do czasu jak wylecze sutki rozkrece tez laktacje a i moj maly samym moim mlekiem tez sie nie naje

Gość gość
up

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować