Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
ewelina_94

Mamy na Luty 2016

Polecane posty

Gość gość Ola86
Moja ładnie połknęła rotawirusa. W maju kolejny termin. Dojdą jeszcze pneumokoki. U mnie styczności nie ma z dziećmi ale z lekarzami jest bardzo duża.

Gość gość Ola86
Kasiu ja próbowałam wrócić do zwykłego mleka bez ha i mała kupy nie chce robić ze 3 dni albo jak już zrobi to z trudem i taki serek znów... Musimy zostać na ha. Na dodatek jeszcze ją zsypało. Dobrze że te herbatki jej pasują z humany teraz jest ciepło to popija więcej. Dziś na spacerze ubrałam ją w samego pajaca i przykryłam cienką kołderką, sama byłam w rybaczkach i koszulce na ramiączkach tak gorąco było...

dziewczyny jak Wasze ciała chodzi mi o skórę na brzuchu skurczyła sie do poprzedniego stanu czy jeszcze jest w nadmiarze? smarujecie sie czymś?

Gość gość
Ola86 jeśli Twoja mała często przebywa w szpitalu/przychodni to faktycznie warto zaszczepić przeciwko pneumokokom. Ja szczepiłam starszą pociechę, a teraz czekam na kolej młodej. U nas jest gorzej bo starsza przynosi z przedszkola milion zarazków - jej nic, a my pokasłujemy, jesteśmy zakatarzeni... Wejdź też sobie na tą stronę - to mapka bezpłatnych szczepień pneumokokowych, może akurat u Ciebie szczepią. http://szczepimy.com.pl/dla-rodzicow/akcje-bezplatnych-szczepien/

Gość gość Ola86
U nas szczepili za darmo parę lat temu dzieci w przedszkolach. Teraz nie ma żadnych akcji ale dzięki :) Postanowiliśmy z mężem że kasa z becikowego będzie na szczepienia a i tak dostaliśmy od rodziny na pierwsze dawki. Moja nie tyle co chodzi po lekarzach co ma dużą styczność z nimi prywatnie. U mnie dalej oponka na brzuchu taka jak przed porodem choć straciłam przecież parę kilo ale np spodnie są za szerokie w udach i ciut za duże w pasie. Trzeba się wziąć za siebie skoro nie utyłam w ciąży to trzeba to wykorzystać.

Gość gość
gośćAnia ja też szczepię na pneumokoki, starszego zaszczepiłam, młodsze jeszcze czeka. Zgadzam się z tobą, że powikłania mogą być naprawdę poważne i nawet w grupie osób starszych. Moja teściowa też się ostatnio zaszczepiła, lekarz jej to zasugerował bo ma miażdżycę.

Gość gośćania
My po szczepieniach zgodnie z planem. Malutki strasznie mi płakał w momencie ukucia az sie wyginał. Myslałam, że pobije pielęgniarę. Na szczeście wszystko dobrze. Troszke był senny po południu i wieczorem ale nic wiecej się nie działo.

Gość ewelina_94
Hej dziewczyny. Musze was nadrobić bo mam niewielkie zaległości. Troszkę się u nas działo dzieciaki się pochorowały i 8 dni leżałam z nimi w szpitalu z Zapaleniem płuc w dodatku u córki wykryli lekarze jakiś szmer na serduszku ale na szczęście tylko stracha narobili bo na USG wyszlo wszystko prawidłowo. W szpitalu także Synuś nie chciał już cycka ani mojego mleka musiałam przestawić go na butelkę. Co do szczepień to jeszcze nie bylismy ze wzgledu na to choróbsko ale w poniedziałek idziemy na kontrole to moze uda się odrazu podac szczepionkę. I już kwiecień nasze dzieciaki powoli kończą 2 msc kiedy to zleciało

Hej. No to Ewelina działo się u ciebie. Zawsze się coś przy czepi. Czy wy już dostalyscie okres?

Gość gość Ola86
Domi jak nie karmisz piersią to okres szybko wraca, ja już jestem po. Po świętach wrócił i jest taki jak był, ciąża nic nie zmieniła. Ewelina współczuję ale się nie martw ponoć można wrócić do karmienia tylko trzeba popracować trochę z laktatorem, czytalam o tym w gazecie Mam dziecko czy jakiejś takiej w szpitalu. U nas już 2 miesiące skończone, mała się rozhaduje wczoraj cały wieczór gaworzyła do męża a ja niecnie uciekłam do kina na Batmana :P

Gość Kasia 85
Hej dziewczyny Ewelina to mialas troche z tymi chorobami ale dobrze ze z serduszkiem wszystko dobrze Ja wczoraj dostalam miesiaczke ale jak na razie jest inna niz przed porodem bardzo skromna U nas dwa miesiace bedzie w przyszlym tyg Dziewczyny a bylyscie na bioderkach my jedziemy 21 sprawdzic

Ewelinka współczuję wizyty w szpitalu dobrze że już ok. U mnie kryzys laktacyjny zazegnany i jest wiecej mleka niz przed kryzysem także może poprubuj z laktatorem jeśli chciałabyś wrócić do karmienia. My na bioderka idziemy jutro a we wtorek szczepienie. Domi a Ty karmisz piersia? u mnie narazie nie zapowiada sie na okres we4 wtorek ide do gina zobaczymy co powie. Miałyscie jakies uboczne skutki porodu które wyszly na wizycie u gina?

Gość gość Ola86
Ja mam zielone światło żeby się starać o dziecko choć nie planuje. My w następny poniedziałek mamy kolejną wizytę na bioderka. Przy tamtej wizycie było ok. Ciekawe ile jeszcze razy będziemy chodzić. W środę ostatnia wizyta położnej, specjalnie przełożyłam żeby się nie pokrywała z innymi wizytami to przynajmniej co 2 tygodnie wiem ile mała waży. Następny raz kiedy będzie ważona to przy szczepieniach po weekendzie majowym. Kupujecie bujaczek/ hustawke dla dziecka?

Gość gość Ola86
PS byłam na basenie po raz pierwszy od ciąży i przepłynęłam 32 długości w 40 minut. Nie jest tak tragicznie z kondycją jak mi się zdawało.

Gość Kasia 85
Ja jeszcze nie bylam u ginekologa mialam byc w tamtym tyg ale musialam przelozyc wizyte i ide za tydz Co do bujaczka mielismy kupic ale kuzynka nam pozyczyla swoj by sprawdzic czy maly bedzie chcial lezec i jak na razie to tak nie za bardzo chce wiec raczej sie wstrzymamy

Gość gośćania
Ewelina mam nadzieję, że już wszystko będzie dobrze. Kotulina fajnie, że możesz karmić. Mi tego brakuje... x Ja czekam na pierwszy okres, tydzień temu zakończyłam karmienie więc pewnie niebawem się pojawi. Jak tylko trochę cykle się unormują idę na cytologię. x Póki co szukam kiecki na majowe wesele i się wkurzam bo ten brzuch nadal widoczny przez ta luźniejszą skórę :( No i w tym tyg. będę testować opiekunkę do synka. Jutro pierwszy raz się spotykamy i mam nadzieję, że synek ją polubi :) x Poza tym czeka nas przeprowadzka i przez to, że obecnie żyjemy na dwa mieszkania mały jest marudny :(

Gość Kasia 85
Aniu wracasz szybko do pracy ze juz opiekunka ? Co do sukienki mam nadzieje ze cos Ci sie uda znalezc A by zrobic cytologie musimy miec unormowany okres bo tez musze zrobic

Gość gośćania
Kasia do pracy wracam po pełnym urlopie macierzyńskim więc w lutym 2017 r. A opiekunka potrzebna na czas, kiedy idziemy na wesele i czasem np. jak potrzebuje wyjść do dentysty

Gość gość Ola86
Cytologię miałam robioną w ciąży. Badania piersi mam na wrzesień dopiero. Okazało się jednak że małej nie szkodzi ta Humana zwykłe mleko i będę ją teraz przestawiać na to mleko (nie HA) choć cena jest podobna bo mniejsze opakowanie ma humana. Po prostu zwykłego nestle i bebilon nie mogła a to jest ok. Kupa normalna, regularna, bez grudek, zero wysypki.

Gość domi22
Ten mój okres jest bardzo obfity i ze skrzepami;// trochę mnie to martwi bo dostałam go po 7 tygodniach po cc

Gość Kasia 85
Aniu rozumiem :) Olu to fajnie ze przesliscie na zwykle mleko Domi moj okres wyglada tak ze w piatek i sobote tylko plamienia od wczoraj coraz bardziej obfity skrzepy male tez sie pojawiaja ale wyglada to tak jak zwykle przy okresie nie jak w pologu mialam No i dostalam 7 tyg po porodzie ale jak Cie cos niepokoi to idz do lekarza lub podpytaj poloznej czy na pewno wszystko jest prawidlowe

Gość gość
Hej mamusie, powiedzcie mi w czym pierzecie ciuszki dzieci, czy używacie też płynów do płukania. pozdrawiam :)

Poczekam z lekarzem jak się skończy juz. Ja piore w proszku bobini bez płynu

Gość gośćania
ja piore i płucze w płynie babydream z rossmanna

Gość gość Ola86
Ja piorę w żelu Jelp bez płynu do płukania. U mnie okres był taki jak przed ciążą - krótki a w pierwszy dzień obfity potem skąpy. Różnica była taka, że był praktycznie bez skrzepów, sama świeża krew.

Gość Kasia 85
No u mnie od nocy leci dosc mocno i brzuch pobolewa Zobaczymy jak to bedzie bo przed porodem trzy dni a pozniej ze trzy jeszcze male plamienia ze juz wkladka starczala a teraz najpierw plamienia a okres w sumie od niedzieli no i dzis brzuch pobolewa a myslalam ze juz nie bedzie :( Ja piore w dzidziusiu proszek i mam plyn do plukania tez dzidzius ale daje tylko odrobinke i on jest bardzo malo intensywny

Gość gość Ola86
Domi u każdej z nas pewnie inaczej tak jak każda miała przed ciążą też inny okres. Jakby Cię niepokoiło bardzo albo by się przeciągnął to do gina idź. Ja się bałam że teraz będę mieć bolesne miesiączki albo obfite a tu się akurat nic nie zmieniło. Naprawiają u mnie winde i jestem odcięta od świata :(

Gość gośćania
Ola kupiłam tą herbatkę Humana spokojny sen i wreszcie moje dziecko coś wypiło :) Byłam w szoku :) Poza tym ostatnio padam bo mały ciągle marudzi. Juz tak ładnie sie bawił i gadał po swojemu a od kilku dni non stop na rękach i jak nie marudzi to wyje albo śpi. Pewnie przez ta przeprowadzkę i to, że mieszkamy w dwóch mieszkaniach i raz jesteśmy tu, raz tu i on nie może tego ogarnąć :( x Ja na okres nadal czekam, nic go nie zapowiada póki co. Laktacja w sumie już zakończona więc może się niebawem pojawi. Zwłaszcza, że wreszcie nie czuje tej suchości wręcz bym powiedziała, że wygląda to jak śluz w dni płodne. x Dzisiaj przyszły tez pieluchy pampers sleep&play i huggis. Zobaczymy czy bedą ok bo zielone pampersy troche odparzają, te lidlowe sa jakby mokre a biedronkę mi zamknęli więc póki co korzystam z tych rossmanowych bo okazały sie najlepsze z wymienionych.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować