Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boga nie ma.

Polecane posty

Gość świr w śmietanie
Bóg jest, co mam zrobić, żebyście mi uwierzyli?

Gość gość
Jeszcze kwestia szatana. Skoro zło pochodzi od szatana, a Bóg jest wszechmogący, to dlaczego nie może go unicestwić? Nakazuje człowiekowi z nim walczyć, pomimo iż człowiek jest istotą grzeszną i ułomną? A przecież Bóg kocha człowieka podobno i jest dobry. Jaka w tym logika?

Gość gość
Jeszcze kwestia szatana. Skoro zło pochodzi od szatana, a Bóg jest wszechmogący, to dlaczego nie może go unicestwić? Nakazuje człowiekowi z nim walczyć, pomimo iż człowiek jest istotą grzeszną i ułomną? A przecież Bóg kocha człowieka podobno i jest dobry. Jaka w tym logika?

Gość gość
i ciebie tyż ni mo

Gość gość
i ciebie tyż ni mo

Gość gość
i ciebie tyż ni mo

Gość gość
i ciebie tyż ni mo

Gość gość
22,09 spróbuj zrozumieć o co pytasz ile ty masz lat trzeba było chodzić na religię to dziś poziom tych dywagacji byłby do przyjęcia.

Gość gość
To mnie oświeć, bo własnie nie rozumiem tego.

Gość gość
22:31 poczytaj idioto poprzednią strone i wyjdz. Tam udowodniono że jestesci idiotami a wasz bog nie istnieje.

Gość gość
a logika jest taka że człowiek jest kawał drania i sk*******ysyna i chciałby tylko wybaczania bez własnego wkładu pracy w życie jak Pan PRZYKAZAŁ A TO NIE TAKIE PROSTE JAK SIĘ WIELU WYDAJE.

Gość gość
22:37 nie kompromituj się. Poczytaj wątek a zamilkniesz. A co do sk***ys/ynow to gdyby twoj bog istniał to własnie nim by był :-)

Gość gość
gość dziś a logika jest taka że człowiek jest kawał drania i sk*******ysyna i chciałby tylko wybaczania bez własnego wkładu pracy w życie jak Pan PRZYKAZAŁ A TO NIE TAKIE PROSTE JAK SIĘ WIELU WYDAJE. x Życie generalnie nie jest proste. Ale nie trzeba być wierzącym, aby być dobrym człowiekiem. Jest dużo osób, które nie wierzą, a są dobrzy, wrażliwi na cierpienie innych, pomagają, nie zabijają, nie kradną, nie oszukują, szanują rodziców, nie zdradzają. Nie dlatego, że tak im kazal Bóg, czy ze strachu przed potepieniem, ale z potrzeby serca. Odrózniają dobro od zła, nie będąc wierzącymi.

Gość gość
Ludzie wierzący własnie utożsmiają czyjąś dobroć z wiarą. Spotkałam ludzi, którzy mówili, że jak ktoś kogoś zabił, to na pewno do kościoła nie chodził... A ten zabity? Też nie chodził i dlatego spotkała go kara? Czy przypadkiem oberwał? Nie mieści sie takim ludziom w głowach, że ktoś wierzący może popełniac okropne czyny, jak np. historia księdza Wesołowskiego, niektóre osoby myślą, że został on uwikłany w to, że ktoś spreparował dowody, aby go oczernić. Nie mieści im się w głowach, że duchowny będący blisko Boga może być zły.

Gość gość
po co to ciągniecie. Poczytajcie 20 strone. I sam temat i skończie dyskusje. Wszystko już zostało powiedziane. Dobranoc

Gość gość
Przeczytałem cały temat.Niestety autor tematu nie umie potwierdzic swojej tezy. Wychował sie bez matki lub ojca.Może ojciec alkoholik itp. Bije tu żal do Boga i swiata. Jestem na 2 roku psychologi. Grzegorz

Gość gość
Dlaczego katolicy się rozmnażają i tym sposobem narażają przyszłe pokolenia na wieczne potępienie w piekle, skoro ich religia wyraźnie mówi, że większość pójdzie do piekła ?

Gość gość
do piekla pojda ci ktorzy swiadomie obrazja Boga , grzesza i nie zaluja za to , majac przykazania i wolna wole , czyli wybor pomiedzy tym co Bog nakazal i tym co ja wybieram czy to jest wiekszosc? - teraz raczej tak !

Gość gość
zycie jest forma istnienia bialka tylko w kominku czasem ktos zalka oj daana ....

Gość gość
Przeczytałem cały temat.Niestety autor tematu nie umie potwierdzic swojej tezy. Wychował sie bez matki lub ojca.Może ojciec alkoholik itp. Bije tu żal do Boga i swiata. Jestem na 2 roku psychologi. Grzegorz X I wy nam zarzucacie podszywanie się pod katolików podczas gdy wy podszywacie się pod "intelektualistów"? Mogłeś wymyślić coś lepszego bo na psychologię w tym kraju idzie każdy tłok bez ambicji, który po skończeniu liceum nie ma co ze sobą zrobić, psychologia jest jednym z najczęściej wybieranych studiów i jest was" psychologów " tak dużo, że przestajecie mieć jakiekolwiek znaczenie na rynku i trochę ograniczony z Ciebie psycholog skoro uważasz, że jak ktoś nie wierzy w Boga i to oświadcza, to znaczy ze jest z patologii i ze nie potrafi udowodnić swojej tezy ponieważ gołym okiem widać, że katolicy zostali tutaj zmiażdżeni tylko po prostu są zbyt tępi żeby to pojąć i dalej gadają to samo bo nie wychodzą poza te linie umysłową. Nie jesteś wiarygodny

Gość gość
,,katolicy zostali tutaj zmiażdżeni ,, xxxxx Bzdura nad bzdury.! Jestescie tak slepi ateisci,ze nawet swojeo upadku nie widzicie...:D:O:O

Gość gość
,katolicy zostali tutaj zmiażdżeni ,, xxxxx Bzdura nad bzdury.! Jestescie tak slepi ateisci,ze nawet swojeo upadku nie widzicie...smiech.gifpechowiec.gifpechowiec.gif X Weź się nie kompromituj, masz jeszcze coś żałosnego do dodania? Choć tych waszych bzdur to już chyba nic nie przebije. Słabo reprezentujesz swojego Boga taką postawą, myślę że nie jest z Ciebie dumny, że jeździsz po innych w grzechu pychy, chciwości i nienawiści, obrażając bliźniego swego i gardząc słowem Bożym, zamiast nadstawić drugi policzek, olać to i odejść. Ale pewnie i tak widzisz w sobie aniołka, wszyscy wierzący jesteście tacy sami, macie się za świętych, a nie widzicie jak grzeszycie z premedytacją "bo i tak się wyspowiadam", gardzisz poświęceniem Chrystusa skoro grzeszysz umyślnie zamiast żyć pokornie i ograniczyć przy spowiedzi grzechy do minimum, niestety jak widać macie bardzo dużo na sumieniu aniołeczki

Gość gość
Olej to ci katolicy są psychiczni, widać to czarno na białym, po co się z nimi w ogóle kłócicie? Przecież oni są 2 tysiące lat głupsi od nas i nawet nie dostrzegają tego jak zostali zalani argumentami. Nie obchodźcie się przy nich swoim zdaniem, to tak jakbyście chcieli komuś sprzedać komputer w średniowieczu, nie mają predyspozycji do tego żeby go przyjąć, ani nie mają prądu, ani biurka, a przedmiot tak nieznany, że koledzy ze średniowiecza uznali by ten komputer za diabla - cała geneza sprzeczności ateistów z wyznawcami.

Gość gość
to tak jakbyście chcieli komuś sprzedać komputer w średniowieczu, nie mają predyspozycji do tego żeby go przyjąć, ani nie mają prądu, ani biurka, a przedmiot tak nieznany, że koledzy ze średniowiecza uznali by ten komputer za diabla - cała geneza sprzeczności ateistów z wyznawcami. X MĄDRE, tylko ze ta ciemna masa i tak nie zrozumie tej zależnośc****ewnie nawet nie wiedzą co to metafora

Gość barramek
że tak może coś wrzucę,co próbowałem uczynić parę razy wczoraj na cafele ,ale niestety na monitorze po dłuższym tekscie pojawiał się komunikat SPAM ,a po zredukowanui tekstu do dwóch zdań , SPAM nadal pozostawał chodziło o parę spraw , a głównie o problem czy psychopacie należy nadstawiac tren drugi policzek ,którego tak usuilnie wymagają obecni tu zażarci ateisci -pytanie te skierowałem głównie do kobiet ponieważ one mają wiekszy bepośredni kontakt z psychopatami będąc z nimi w bezpośrednich związkach dodam, że 4 % populacji męskiej i 1% żeńskiej ma to zaburzenie osobowoscipolegajace na zupełnym braku empatii,czyli zrozumienia głębszych uczuć (wiary także ) oraz na znieważaniu w wulgarny sposób swoich oponentów ,którzy akurat im nie pasują

Gość barramek
ja może tak z ciekawosci zapytam ? dlaczego ja nie widzę postów na ekranie po moim wysłaniu tego posta i po zobaczeniu , że wysłano kolejne , których nie widzę ...może szanowne cafele mitowyjaśnić , a jak nie to może wyjaśni mi to ktoś z normalniejszych użytkowników ?