Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boga nie ma.

Polecane posty

Gość gość
Ale ja się absolutnie nie wywyższam i nie biorę pod uwagę moich znajomych, ponieważ wśród nich również są osoby wierzące, ale są to osoby, które nie znając prawdy nie mówią, że istnieje bóg i trzeba chodzić do kościoła, szanuje ich bo przyznają, że nie mają pojęcia skąd się wziął wszechświat i życie i nie wykluczają istnienia wyższego stwórcy, ale żaden z nich nie modli się do ołtarza i nie wierzy w brednie spisane przez ludzi zacofanych, no błagam...weźcie się opamiętajcie, wierzycie w to, że ktoś stworzył świat w 7 dni? I ze słońce stworzył dnia 4, no to sory jak do tego czasu minęły 3 dni? Wy naprawdę wierzycie w słowa ludzi, którzy nie zabłysnęli logiką juz na początku swojej historii? I nie piszcie mi, że bibli nie należy traktować dosłownie i jest metaforą bo sami sobie zaprzeczacie co do różnych fragmentów

Gość gość
Ale wy ludzie jesteście śmieszni ;d ktoś wam pisze prawdę, a wy się dalej kurczowo trzymacie swoich "racji...KOMICZNE

Gość gość
Nie kloc się z idiotami nie wygrasz, mają liczebną przewagę i "argumenty"

Gość gość
No co za baba. Chyba Ci te upały zaszkodziły. O tych sprawach to sobie z teologami dyskutuj. To nie jest rozprawianie o tym czy to czy tamto w Starym Testamencie jest prawdą czy tylko symbolem. Tzn. przedstawicielka wojującego ateizmu. Ty wcale w nic nie wierzysz ponieważ Ty wierzysz w nic. Wojujący ateiści, ich poglądy, sposób rozumowania, sposób postępowania to jest wprost ściągnięty z każdej innej religii. Jesteście taką samą bandą baranów jak pozostali. Po prostu w miejsce słowa Bóg wstawiliście sobie słowo nic. Resztą macie podobną.

Gość gość
Nie używajcie tych wyświechtanych frazesów bo wyglądacie na odtwórczych nieobdarzonych zdolnościami samodzielnego myślenia.

Gość gość
Dobra, wierzcie w co chcecie, piszecie takie nielogiczne brednie, że ta rozmowa nie ma sensu, wszyscy jesteście tacy sami i macie w głowach to samo, naszczęscie niedługo wyginiecie ponieważ zmiażdżą was ludzie bardziej pojętni, jesteście pozostałością po tej średniowiecznej ciemnocie, ale naszczęscie ludzi poznających prawdę, przybywa coraz więcej. Pozdrawiam

Gość gość
Ktos ci zato placi? Czy po porostu . Niemozesz pojac ze twoj brak wiary nikogo nieobchodzi. I dobrze by bylo zebys czepil sie tramwaja a nie ludzi wierzacych. Bo tak naprawde to gowno ci do tego czy ktos se wierzy czy nie. I czy jest gupi czy nie. Ja naprzyklad musle ze jestes ograniczony psychicznie ale to nie moj problem zawsze mozesz isc do psychiatry i mu sie wyzalic ze zyć ci niedaje to ze ktos se tam wierzy w boga. Moze juz maja tabletki na twoje problemy zwiazane z wiara innych ludzi.:-P

Gość gość
wzruszyla mnie umiejetnosc polemiki autorki :D jesli to jest typowy przyklad pojetnego spoleczenstwa o jakim pisze - to BOZE ZATRZYMAJ SWIAT JA WYSIADAM

Gość gość
No ale ktoś ma nas zmiażdżyć ? Jakaś ślepota Cię ogarnęła ? Nie widzisz co się dzieje w takiej laickiej Francji ? Kto kogo tam miażdży ? Nie widzisz jak państw islamskie wyciąga łapy do Europy. Nie widzisz czym się kończy laicyzacja. A te ostatnie bzdury nic nie wnoszą. Napisać, że nie ma co dyskutować to chyba każdy idiota potrafi.

Gość gość
Nie dość że głupia to jeszcze zacietrzewiona w tym. Nie daleko Ci do rycerzy z wypraw krzyżowych zakuty łbie.

Gość gość
Eh głupiaś Ty głupiaś...podstawowa zasada ateistów "nie wdawaj się w dyskusję z katotalibami"

Gość gość
Katotalibowie i wojujący ateiści jesteście stadem baranów i gryziecie się jak psy. Wiadomo chłopcy spod półksiężyca już nie daleko, gdzie dwóch się bieje....

Gość gość
Muzułmanie chrześcijan traktują jak psów ale ateistów to mordują. Poza tym u nas jest tak źle jeszcze. Siedzisz sobie w przytulnym domku i wygłaszasz albo raczej powtarzasz jakieś wymyślone wcześniej przez kogoś frazesy. Nikt Cię nie zabije za to. Jedź na Bliski Wschód tam ludzie mają znacznie gorzej. Tamtych trzeba ratować, tutaj nie jest źle. Odważysz się ?

Gość Klement
Trochę jak reklama serce i rozum. Tylko, że serce nie wymyśli jak przejść przez studia i zarobić na utrzymanie, odpowiedź jest prosta obłudnicy

Gość gość
ale na ciul to wszystko ? co to Ci da ? skoro i tak w grób a potem nic nie ma.

Gość Klement
A nie znacie innego języka niż patologiczne sylaby plebsu? Nie potraficie prowadzić rozmowy na poziomie, a macie pretensje ze ktoś podważa wasze zdanie....da się pisać normalnie, a nie jak seba z osiedla

Gość gość
Dość mi oficjalnego języka w tygodniu. Siedzę tu dla relaksu i piszę co mi ślina na język przyniesie.

Gość gość
Wypieprzyć religie ze szkół! Skończy się pranie mózgu i wasza wielka wiara, którą wam ksiądz i rodzice w mózgu zaszczepili

Gość gość
Piszemy w oderwaniu do administracji Kościoła Katolickiego i ich pomysłów na rzeczywistość.

Gość gość
Bóg jest odpowiedzią na nieznane, kiedy nasunie się nowa odpowiedz to i o bogu zapomną

Gość Klement
Nikt nie mówi o naukowym języku, tylko o nieobrażaniu i normalnym pisaniu, a nie chamskim i bezmózgowym

Gość gośćmaciejo
Ja rozumiem, że obracając się wśród ludzi podobnych do was, jak na forum napisze ktoś mądry, mądre rzeczy to się możecie czuć trochę nieswojo, ale nie trzeba od razu pisać że się wywyzsza tylko dlatego, że stoi w hierarchii umysłowej trochę ponad wami

Gość gość
jakie madre? teza bez zadnych dowodow celujaca w okreslona grupe spoleczna i jako uzasadnienie jestem zbyt madry/a zeby wam wyjasnic ze mam racje :D przypomina mi sie taka anegdota o poziomie natury z matematyki w polsce na przestrzeni ostatnich 50 lat, taka o drwalu przykro, ze potraficie jedynie pokolorowac drwala :D

Gość gość
Ty ostatnio masz coś nie tak z rozumowaniem. Weź to przeczytaj jeszcze raz co napisałeś, a jak nie rozumiesz to weź sobie kolegę żeby Ci przeczytał.

Gość gość
Przecież można stosować tą samą metodologię badań tylko na odwrót. Udowodnijcie, że Boga nie ma, właśnie metodą szkiełka.

Gość gość
gośćmajcieo: Ja rozumiem, że obracając się wśród ludzi podobnych do was, jak na forum napisze ktoś mądry, mądre rzeczy to się możecie czuć trochę nieswojo, ale nie trzeba od razu pisać że się wywyzsza tylko dlatego, że stoi w hierarchii umysłowej trochę ponad wami. Czyli przekładając to na coś prostszego. Jedni uważają, że czerwony jest nieprzyjemnym kolorem, inni myślą tak o czarnym. Następnie ci co myślą tak o czarnym są mądrzy i stoją w hierarchii umysłowej wyżej od pozostałych. Niby można i tak ale jakoś słabo się to kupy trzyma. może jakby to jakoś uzasadnić, że właśnie to jest prawda ostateczna i niepodważalna to wyglądałoby nieco inaczej.

Gość gośćmaciejo
Mądry człowiek nie potrzebuje uzasadnienia do tego by używać mózgu, tyle w tym temacie

Gość gość
Wymyśliłeś sobie że ta czy tamta postawa społeczna jest właściwa i uważasz to za myślenie, używanie mózgu. No faktycznie nie potrzebuje, bo to żadna sztuka.

Gość martyna 33
Żaden człowiek nie widział B.o.ga, ale czy to oznacza, że Go nie ma? Co za głupi wniosek. Każdy, kto podziela pogląd, że to, czego nie widzi, nie istnieje, powinien włożyć swój palec do gniazdka. Bo przecież prądu również nie widzimy. Chociaż nie możemy oglądać B.o.ga naocznie, to w różnoraki sposób dał On wyraz Swojej niezaprzeczalnej egzystencji: 1. Poprzez przyrodę (naturę). Po dziele rozpoznaje się mistrza. 2. Przez sumienie i osobiste doświadczenia. B.óg dał każdemu z nas sumienie, abyśmy mogli rozróżniać dobro od zła. 3. Przez spełnione proroctwa, które opisane są w Biblii. 4. Przez Jez.usa Chry.stusa, Swojego Syna. W Nim B.óg objawił się w pełni.

Gość gość
jedni potrzebują wierzyć,dródzy nie. chociaż nie wierze ,uważam wszelkie religie za legendy to dostrzegam siłę sprawczą np.w przyrodzie,odwieczne prawa. proszę spojrzeć wieczorem w gwiazdy i uzmysłowić sobie,że jest ich więcej niż ziaren piasku na wszystkich plażach ziemi! dla mnie to jest Bóg a ja jego cząstką i każdy z nas. a żeby nie było zbyt poważnie,bo poważni to będziemy w trumnie,to tylko moje takie tam wydumki;)