Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boga nie ma.

Polecane posty

Gość gość
Aż się we mnie gotuje, gdy widzę jak ludzie wierzący traktują ateistów jakby nie mieli mózgów i bronią swojej racji, przekonani, że to właśnie oni są mądrzy...dlaczego wy nie widzicie prawdy? Dlaczego jesteście tak zaślepieni? Czy wy naprawdę nie widzicie jak się kompromitujecie w oczach ludzi inteligentnych? Te wasze "argumenty" to jest niczym nie poparty stek bzdur, jak ktoś p zdrowym umyśle może w ogóle w to wierzyć i pisać wszelakie głupoty, które niby mają te wiarę poprzeć, a tak naprawdę wystawiają was na pośmiewisko. Weźcie się opamiętajcie...jak naród może być po 2 tysiącach lat tak samo zacofany...szok i pewnie ktoś "mądry" zaraz będzie się mądrzył i czepiał, ostrzegam WEŹ SIĘ NIE KOMPROMITUJ bo to jest po prostu żałosne

Gość gość
Nie udowninicie im, że boga nie ma, a dlaczego? Dlatego, że każda religia jest WYMYŚLONA i Nie ma oczywistego poparcia, wszystko dzieje się w głowie, bo tam powstało, a nauka ma poparcie ponieważ istnieje i można ją udowodnić, a nie udowodnicie tego ze Marysia rano myślała o werandzie, a po południu o sickersie bo sobie to WYMYŚLIŁA i nie było to poparte nauką ponieważ pochodzi z głowy

Gość gość
gość dziś Nie udowninicie im, że boga nie ma, a dlaczego? Dlatego, że każda religia jest WYMYŚLONA i Nie ma oczywistego poparcia, wszystko dzieje się w głowie, bo tam powstało, a nauka ma poparcie ponieważ istnieje i można ją udowodnić, a nie udowodnicie tego ze Marysia rano myślała o werandzie, a po południu o sickersie bo sobie to WYMYŚLIŁA i nie było to poparte nauką ponieważ pochodzi z głowy X I to jest właśnie dowód na nieistnienie boga.

a jakiż jest sens udowadniania istnienia Boga ? czy wiara nie jest aktem zaufania ? czy udowodniona waira nadal byłaby tą samą wiarą czy faktem ? a kto dyskutowałby z faktami ? wtedy wszyscy byliby wierzący bo nie mieliby wyjścia . a teraz ? teraz jesteście wolni i od was zależy jakiego dokonacie wyboru .

Gość gość
Jezus istniał naprawdę. I zmartwychwstał naprawdę.

Gość gość
Nie wierzę w Boga, a dlaczego? Bo go nie ma. Jak znajdziecie religie, która nie opiera się na tym żeby sobie coś wymyślić i mocno w to wierzyć to dajcie znać.

Gość gość
A ja mocno wierze, ze Hogwart istnieje! Udowodnij, że nie istnieje! Wystarczy uwierzyć, nie trzeba widzieć!

nie byłabym wstanie " wymyślić " Jezusa choćbym myślała całą wieczność :D Za to On " wymyślił " mnie i ciebie :)

Gość gość
Ja nie mówię, że Jezus nie istniał, ale czy to ze Jezus sobie coś wymyślił narodziło nową religie to czy to ze ja istnieje i sobie coś wymyśle to oznacza, że też stworze nową religie? Teoretycznie tak. Tylko ze moja religia nie będzie miała tylu zwolenników ponieważ narodzi się w czasach mniej ciemnych, a chrześcijanie i inne religie wywodzą się z czasów bardzo zacofanych i dlatego przetrwały w sercach i głowach ludzi bardziej ograniczonych aż do dziś

Gość gość
Jezus mnie wymyślił? To chyba siebie też wymyślił bo był człowiekiem, a nie przecież to bóg go wymyślił, a nie bo przecież on sam był bogiem, ale przecież był też duchem świętym, a nie zaraz, on jest wszystkim, czyli ze jest też mną! Weź się zastanów bo kompromitujesz siebie i ludzi do Ciebie podobnych

Gość gośćA
jezeli Go nie ma, to nic ci nie grozi. A co bedzie, jezeli jednak jest?

w ciemnych czasach ? te " ciemne " czasy trwają ponad 2 tys lat , chrześcijanie stanowią ponad 2 miliardy ludzi i twoim zdaniem wszyscy ci ludzie są głupi ?

Gość gość
w ciemnych czasach ? te " ciemne " czasy trwają ponad 2 tys lat , chrześcijanie stanowią ponad 2 miliardy ludzi i twoim zdaniem wszyscy ci ludzie są głup X I pozwól ze na tym etapie przestane z Tobą pisać bo właśnie zabłysłaś /eś intelektem ;d pewnie nawet nie wiesz, w którym miejscu ;d ale spokojnie, po ostatnim komentarzu już nie wymagam od Ciebie logiki

nie ma problemu - nie jestem aż tak przekonana o swojej nadzwyczajności jak ty tak że - żegnam :)

Gość gość
Jezus był postacią historyczną.

Gość gość
A ja wam powiem tak, nie boje się Jezusa nie boje się boga bo nie wierzyłem nigdy w nic, nie powiem jakie zdanie mam o poziomie inteligencji osób wierzących, mniejsza o to ale faktem jest to ze mam piękne życie, mam najlepsza na świecie kobietę, świetną prace, pieniędzy mi nie brakuje, wręcz przeciwnie, angażuje się w bezinteresowną pomoc dla innych, a nie dlatego, że ktoś 2 tysiące lat temu napisał ze tak trzeba, potrafie sam odróżnić dobro od zła, bez pomocy brutalnej i hipokrytycznej książki, a jak jakiś bóg istnieje to czekam na jego gniew, niech mi coś zrobi, obym umarł w tym momencie o ja biedny męczennik...wiele razy myślałem w ten sposób i jakoś nigdy się jego gniewu nie doczekałem, mam życie, o którym niejeden z was nie mógłby nawet pomarzyć i nie dyskryminuje kobiet tak jak nakazuje biblia, a wręcz przeciwnie dla mnie bogiem jest moja kobieta, a według bibli złem jest kochać kogoś bardziej niż boga bo według niej jest zawistnym samolubem, wiec automatycznie sam sobie zaprzecza, a ja kocham swoją kobietę i wasze wymyślone herezje mam głęboko gdzieś, niech ona mną rządzi albowiem wyżej stoi w hierarchii niż księża, ministranci i jakikolwiek stwórca. Amen

Gość gość
17:50 To zobaczysz jak w pewnym momencie stanie się coś ze to wszystko stracisz i będziesz stawał na głowie żeby to odzyskać. Nawet sobie nie wyobrażasz jak życie jest kruche. W jednym momencie wszystko się może zawalić.

Gość gość
Może ale na pewno nie przez boga tylko przez jakiś głupi *****chciwych ludzi, mam już swoje lata i nie wiele mam do stracenia bo co chciałem, już zdążyłem przeżyć i osiągnąłem wszystko sam, całkowicie sam bez pomocy żadnego boga, jestem dobrym i uczciwym człowiekiem z własnego wyboru, musiałem zmierzyć się z niejednym bogobojnym draniem, który miał na celu tylko swoje dobro i chciwość go przeżerała, a ja nie mam chrztu, komunii, bierzmowania i do kościoła nie chodzę, a osiągnąłem to czego żaden zadufany w sobie katolik nie osiągnie bo marnują życie na oddawanie się komuś kto Nie istnieje

Gość gość
Mam 11 lat a jestem mądrzejszy od was wszystkich kocham Boga i się tego nie wstydzęsiostra na Religi mówi, że mamę i tatę trzeba trzcić i szanować ale to Boga trzeba kochać bo on nas kocha najmocniej wiec ja go kocham i mogę dla niego umrzeć i zabić mamę tak jak w bibli ojciec syna by jeśli Bóg mi karze

Gość gość
najlepsze jest to że katole wierzą w boga którego istnienie samo sobie zaprzecza. Wymyślili sobie boga ale nic się im nie zgadza:-) coś jakby wierzyć że normalna woda jest sucha

Gość gość
Mama na pewno dumna :)

Gość gość
nie dyskryminuje kobiet tak jak nakazuje biblia, chyba ci pomyliłes biblie z koranem a bóg ma wiecznosc by karac ludzi prendzej czy puzniej staniesz przed sądem to wytłumacz te cuda kture czyni marta robin ,charbel

Gość gość
18:16 Co za brednie.

Gość gość
Nie dyskutuje z ludźmi, którzy piszą "puźniej" i "ktura". Dajcie mi kogoś z mózgiem

Gość gość
Chyba muszę zmienić forum. Tego nie daje się czytać. Pozostał sentyment który mnie tu trzyma

Gość gość
Gość 20.49 ha haha, święta, nomen omen, prawda. Ja z kolei nie mogę pojąć dlaczego w naszym kraju utożsamia sie wiarę z religią. Nie do pojęcia. Nie cierpię batmanów, szanuję religię chociaż dla mnie to ściema. Niemniej, wierzę w wyższą siłę , jak by jej nie nazwał.

Gość gość
Poziom dyskusji taki jak poziom forum całego. 8 lat tu zaglądam i chyba jestem u schyłku. Nie ublizajac nikomu autorka może wierzyć w co chce nawet w nic. Fajnie ze wywołuje dyskusje na forum, ale! Jeśli wymaga inteligencji i odbycia w świecie wyższych ideałów to może niech zacznie od siebie. Jak można wymagać od innych i za to im ublizac podczas gdy sama ma jeszcze niższy poziom Wypowiedzi? Takie życie. Każdy podejmuje swoje decyzje, pokłada wiarę w co chce i nikomu nic do tego. Miło jednak gdy wywiaze się twórcza merytorycznie dyskusja która niesie każdej ze stron jakiekolwiek plusy. Na tym polega rozwój ludzkości, pogłębianie inteligencji. Dlatego inteligencji tu nie dostrzegam żadnej a smutno mi z tego powodu. Rodzice uczyli mnie że należy drugiemu człowiekowi dobrze życzyć ot tak bez powodu Pozdrawiam ważka

Gość gość
Kolejny ból doopy jakiegoś ateisty. I oni śmią twierdzić, że to katolicy/wierzący ich prowokują. Haha.