Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Boga nie ma.

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
Ale ja si臋 absolutnie nie wywy偶szam i nie bior臋 pod uwag臋 moich znajomych, poniewa偶 w艣r贸d nich r贸wnie偶 s膮 osoby wierz膮ce, ale s膮 to osoby, kt贸re nie znaj膮c prawdy nie m贸wi膮, 偶e istnieje b贸g i trzeba chodzi膰 do ko艣cio艂a, szanuje ich bo przyznaj膮, 偶e nie maj膮 poj臋cia sk膮d si臋 wzi膮艂 wszech艣wiat i 偶ycie i nie wykluczaj膮 istnienia wy偶szego stw贸rcy, ale 偶aden z nich nie modli si臋 do o艂tarza i nie wierzy w brednie spisane przez ludzi zacofanych, no b艂agam...we藕cie si臋 opami臋tajcie, wierzycie w to, 偶e kto艣 stworzy艂 艣wiat w 7 dni? I ze s艂o艅ce stworzy艂 dnia 4, no to sory jak do tego czasu min臋艂y 3 dni? Wy naprawd臋 wierzycie w s艂owa ludzi, kt贸rzy nie zab艂ysn臋li logik膮 juz na pocz膮tku swojej historii? I nie piszcie mi, 偶e bibli nie nale偶y traktowa膰 dos艂ownie i jest metafor膮 bo sami sobie zaprzeczacie co do r贸偶nych fragment贸w

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Ale wy ludzie jeste艣cie 艣mieszni ;d kto艣 wam pisze prawd臋, a wy si臋 dalej kurczowo trzymacie swoich "racji...KOMICZNE

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie kloc si臋 z idiotami nie wygrasz, maj膮 liczebn膮 przewag臋 i "argumenty"

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No co za baba. Chyba Ci te upa艂y zaszkodzi艂y. O tych sprawach to sobie z teologami dyskutuj. To nie jest rozprawianie o tym czy to czy tamto w Starym Testamencie jest prawd膮 czy tylko symbolem. Tzn. przedstawicielka wojuj膮cego ateizmu. Ty wcale w nic nie wierzysz poniewa偶 Ty wierzysz w nic. Wojuj膮cy atei艣ci, ich pogl膮dy, spos贸b rozumowania, spos贸b post臋powania to jest wprost 艣ci膮gni臋ty z ka偶dej innej religii. Jeste艣cie tak膮 sam膮 band膮 baran贸w jak pozostali. Po prostu w miejsce s艂owa B贸g wstawili艣cie sobie s艂owo nic. Reszt膮 macie podobn膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie u偶ywajcie tych wy艣wiechtanych frazes贸w bo wygl膮dacie na odtw贸rczych nieobdarzonych zdolno艣ciami samodzielnego my艣lenia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dobra, wierzcie w co chcecie, piszecie takie nielogiczne brednie, 偶e ta rozmowa nie ma sensu, wszyscy jeste艣cie tacy sami i macie w g艂owach to samo, naszcz臋scie nied艂ugo wyginiecie poniewa偶 zmia偶d偶膮 was ludzie bardziej poj臋tni, jeste艣cie pozosta艂o艣ci膮 po tej 艣redniowiecznej ciemnocie, ale naszcz臋scie ludzi poznaj膮cych prawd臋, przybywa coraz wi臋cej. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ktos ci zato placi? Czy po porostu . Niemozesz pojac ze twoj brak wiary nikogo nieobchodzi. I dobrze by bylo zebys czepil sie tramwaja a nie ludzi wierzacych. Bo tak naprawde to gowno ci do tego czy ktos se wierzy czy nie. I czy jest gupi czy nie. Ja naprzyklad musle ze jestes ograniczony psychicznie ale to nie moj problem zawsze mozesz isc do psychiatry i mu sie wyzalic ze zy膰 ci niedaje to ze ktos se tam wierzy w boga. Moze juz maja tabletki na twoje problemy zwiazane z wiara innych ludzi.:-P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wzruszyla mnie umiejetnosc polemiki autorki :D jesli to jest typowy przyklad pojetnego spoleczenstwa o jakim pisze - to BOZE ZATRZYMAJ SWIAT JA WYSIADAM

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No ale kto艣 ma nas zmia偶d偶y膰 ? Jaka艣 艣lepota Ci臋 ogarn臋艂a ? Nie widzisz co si臋 dzieje w takiej laickiej Francji ? Kto kogo tam mia偶d偶y ? Nie widzisz jak pa艅stw islamskie wyci膮ga 艂apy do Europy. Nie widzisz czym si臋 ko艅czy laicyzacja. A te ostatnie bzdury nic nie wnosz膮. Napisa膰, 偶e nie ma co dyskutowa膰 to chyba ka偶dy idiota potrafi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie do艣膰 偶e g艂upia to jeszcze zacietrzewiona w tym. Nie daleko Ci do rycerzy z wypraw krzy偶owych zakuty 艂bie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Eh g艂upia艣 Ty g艂upia艣...podstawowa zasada ateist贸w "nie wdawaj si臋 w dyskusj臋 z katotalibami"

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Katotalibowie i wojuj膮cy atei艣ci jeste艣cie stadem baran贸w i gryziecie si臋 jak psy. Wiadomo ch艂opcy spod p贸艂ksi臋偶yca ju偶 nie daleko, gdzie dw贸ch si臋 bieje....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Muzu艂manie chrze艣cijan traktuj膮 jak ps贸w ale ateist贸w to morduj膮. Poza tym u nas jest tak 藕le jeszcze. Siedzisz sobie w przytulnym domku i wyg艂aszasz albo raczej powtarzasz jakie艣 wymy艣lone wcze艣niej przez kogo艣 frazesy. Nikt Ci臋 nie zabije za to. Jed藕 na Bliski Wsch贸d tam ludzie maj膮 znacznie gorzej. Tamtych trzeba ratowa膰, tutaj nie jest 藕le. Odwa偶ysz si臋 ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Klement
Troch臋 jak reklama serce i rozum. Tylko, 偶e serce nie wymy艣li jak przej艣膰 przez studia i zarobi膰 na utrzymanie, odpowied藕 jest prosta ob艂udnicy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ale na ciul to wszystko ? co to Ci da ? skoro i tak w gr贸b a potem nic nie ma.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Klement
A nie znacie innego j臋zyka ni偶 patologiczne sylaby plebsu? Nie potraficie prowadzi膰 rozmowy na poziomie, a macie pretensje ze kto艣 podwa偶a wasze zdanie....da si臋 pisa膰 normalnie, a nie jak seba z osiedla

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Do艣膰 mi oficjalnego j臋zyka w tygodniu. Siedz臋 tu dla relaksu i pisz臋 co mi 艣lina na j臋zyk przyniesie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wypieprzy膰 religie ze szk贸艂! Sko艅czy si臋 pranie m贸zgu i wasza wielka wiara, kt贸r膮 wam ksi膮dz i rodzice w m贸zgu zaszczepili

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Piszemy w oderwaniu do administracji Ko艣cio艂a Katolickiego i ich pomys艂贸w na rzeczywisto艣膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
B贸g jest odpowiedzi膮 na nieznane, kiedy nasunie si臋 nowa odpowiedz to i o bogu zapomn膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Klement
Nikt nie m贸wi o naukowym j臋zyku, tylko o nieobra偶aniu i normalnym pisaniu, a nie chamskim i bezm贸zgowym

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰maciejo
Ja rozumiem, 偶e obracaj膮c si臋 w艣r贸d ludzi podobnych do was, jak na forum napisze kto艣 m膮dry, m膮dre rzeczy to si臋 mo偶ecie czu膰 troch臋 nieswojo, ale nie trzeba od razu pisa膰 偶e si臋 wywyzsza tylko dlatego, 偶e stoi w hierarchii umys艂owej troch臋 ponad wami

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jakie madre? teza bez zadnych dowodow celujaca w okreslona grupe spoleczna i jako uzasadnienie jestem zbyt madry/a zeby wam wyjasnic ze mam racje :D przypomina mi sie taka anegdota o poziomie natury z matematyki w polsce na przestrzeni ostatnich 50 lat, taka o drwalu przykro, ze potraficie jedynie pokolorowac drwala :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ty ostatnio masz co艣 nie tak z rozumowaniem. We藕 to przeczytaj jeszcze raz co napisa艂e艣, a jak nie rozumiesz to we藕 sobie koleg臋 偶eby Ci przeczyta艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Przecie偶 mo偶na stosowa膰 t膮 sam膮 metodologi臋 bada艅 tylko na odwr贸t. Udowodnijcie, 偶e Boga nie ma, w艂a艣nie metod膮 szkie艂ka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰majcieo: Ja rozumiem, 偶e obracaj膮c si臋 w艣r贸d ludzi podobnych do was, jak na forum napisze kto艣 m膮dry, m膮dre rzeczy to si臋 mo偶ecie czu膰 troch臋 nieswojo, ale nie trzeba od razu pisa膰 偶e si臋 wywyzsza tylko dlatego, 偶e stoi w hierarchii umys艂owej troch臋 ponad wami. Czyli przek艂adaj膮c to na co艣 prostszego. Jedni uwa偶aj膮, 偶e czerwony jest nieprzyjemnym kolorem, inni my艣l膮 tak o czarnym. Nast臋pnie ci co my艣l膮 tak o czarnym s膮 m膮drzy i stoj膮 w hierarchii umys艂owej wy偶ej od pozosta艂ych. Niby mo偶na i tak ale jako艣 s艂abo si臋 to kupy trzyma. mo偶e jakby to jako艣 uzasadni膰, 偶e w艂a艣nie to jest prawda ostateczna i niepodwa偶alna to wygl膮da艂oby nieco inaczej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰maciejo
M膮dry cz艂owiek nie potrzebuje uzasadnienia do tego by u偶ywa膰 m贸zgu, tyle w tym temacie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wymy艣li艂e艣 sobie 偶e ta czy tamta postawa spo艂eczna jest w艂a艣ciwa i uwa偶asz to za my艣lenie, u偶ywanie m贸zgu. No faktycznie nie potrzebuje, bo to 偶adna sztuka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 martyna 33
呕aden cz艂owiek nie widzia艂 B.o.ga, ale czy to oznacza, 偶e Go nie ma? Co za g艂upi wniosek. Ka偶dy, kto podziela pogl膮d, 偶e to, czego nie widzi, nie istnieje, powinien w艂o偶y膰 sw贸j palec do gniazdka. Bo przecie偶 pr膮du r贸wnie偶 nie widzimy. Chocia偶 nie mo偶emy ogl膮da膰 B.o.ga naocznie, to w r贸偶noraki spos贸b da艂 On wyraz Swojej niezaprzeczalnej egzystencji: 1. Poprzez przyrod臋 (natur臋). Po dziele rozpoznaje si臋 mistrza. 2. Przez sumienie i osobiste do艣wiadczenia. B.贸g da艂 ka偶demu z nas sumienie, aby艣my mogli rozr贸偶nia膰 dobro od z艂a. 3. Przez spe艂nione proroctwa, kt贸re opisane s膮 w Biblii. 4. Przez Jez.usa Chry.stusa, Swojego Syna. W Nim B.贸g objawi艂 si臋 w pe艂ni.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jedni potrzebuj膮 wierzy膰,dr贸dzy nie. chocia偶 nie wierze ,uwa偶am wszelkie religie za legendy to dostrzegam si艂臋 sprawcz膮 np.w przyrodzie,odwieczne prawa. prosz臋 spojrze膰 wieczorem w gwiazdy i uzmys艂owi膰 sobie,偶e jest ich wi臋cej ni偶 ziaren piasku na wszystkich pla偶ach ziemi! dla mnie to jest B贸g a ja jego cz膮stk膮 i ka偶dy z nas. a 偶eby nie by艂o zbyt powa偶nie,bo powa偶ni to b臋dziemy w trumnie,to tylko moje takie tam wydumki;)

Udost臋pnij ten post