Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przesadzam?Pomozcie!

Polecane posty

Gość gość

Mianowicie chodzi o to że. Jestem z chłopakiem w związku od 2 lat. Jest naprawdę cudowny w stosunku do mnie itp. Tyle ze martwi mnie jedna rzecz.. Mu j ojciec jest alkoholikiem. Jego z reszta tez. Jak dla mnie najlepiej byłoby gdyby A. Nienawidził alko..nie lubię kiedy on pije. Nie zdarza się to często bo okazyjnie, ewentualnie czasem z kumplami. Nigdy samemu czy cos. Tylko ze zanim byliśmy razem on tak jakby lubił wypić więcej i częściej. Później się to zmieniło. Ja zaczelam kłaść szczególny nacisk na sprawę alkoholu. Pol roku temu dowiedziałam się ze od paru miesięcy on zaczyna wychodzić częściej z kolegami na jakieś piwo ewentualnie dwa parę razy w tygodniu. Dowiedziałam się o tym i zrobilam awanturę. Doszło do zerwania. Wrocilismy do siebie. Wiem ze teraz nie jestem oszukiwania ale uraz nadal jest. Myślę ze to wszystko może wynikac z tego ze zbyt mocno się wszystkim przejmuje i za krótko go trzymam. Juz sama nie wiem.. Gdybym wyluzowala może wszystko byloby inne. Doradzcie! Dodam ze jestem osoba wyniegajava w przyszłość, i przejmującą się wszystkim dosłownie. Myślę ze sytuacja rodzinna jak i charakter wplywaja na to ze przesadzam.. A może nie? Proszę o poważne odpowiedzi osób mających staż w związkach.

Gość gość
Ktoś cos?

Gość gość
Jak ktoś lubi alkohol, to zawsze znajdzie powód do napicia się, tego nie da się kontrolować.

Gość gość
jak ktoś pije to będzie pił mam ojca alkoholika matka go krótko trzyma ale jak wiadomo nie do końca da się go przypilnować

Gość gość
Nie każdy kto pije alkohol jest alkoholikiem. Alkoholik to osoba nie potrafiąca odmówić alkoholu, organizm domaga się go więcej i więcej. Jest cienka linia miedzy piciem a alkoholizmem , może Twój chłopak nie jest alkoholikiem a Ty wyolbrzymiasz bo oboje macie w rodzinie ten problem.

Gość gość
Nie jest. Może źle mnie zrozumialysce.. Nie. Nie pije dużo i często ii bez okazji ale pomimo to boje się ze kiedys z okazji może wyniknąć alkoholizm

Gość gość
podnosze. mam podobnie ...

Gość gość
Podnosze