Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baron pancerny

Kreatywność. Bezsensowny wyświechtany wyraz na ogłoszeniach pracy.

Polecane posty

Gość gość
Genialny temat. Genialny.

Gość baron pancerny
@ gość wczoraj Genialny temat. Genialny. x Dziękuję. Zawsze staram się napisać coś nietuzinkowego.

Gość gość
Pracodawcom chodzi o inne rodzaje kreatywności niż wy zakładacie. Na przykład kreatywność pani w mięsnym będzie polegała na kreatywnym "podejściu" do klienta tak a żeby oprócz np. kiełbasy śląskiej przekonać go do kupna czegoś jeszcze poprzez zachwalanie jakości wyrobów, ich walorów smakowych itp. a także kreatywnego zdobywania sympatii klientów np. poprzez miłą aparycję. Kreatywność wózkowego może polegać na przykład na tym, że gdy coś się stanie z wózkiem, jakaś usterka itp. to będzie on potrafił ją naprawić lub ominąć posługując się właśnie swoją kreatywnością. Kreatywność w rozumieniu pracodawcy to pewne cechy między innymi pewne cechy charakteru mające zapewniać firmie rozwój i zabezpieczenie na wypadek nieprzewidzianych zdarzeń.

Gość gość
* na przykład nieprzewidzianych zdarzeń

Gość baron pancerny
@ gość dziś Pracodawcom chodzi o inne rodzaje kreatywności niż wy zakładacie. Na przykład kreatywność pani w mięsnym będzie polegała na kreatywnym "podejściu" do klienta tak a żeby oprócz np. kiełbasy śląskiej przekonać go do kupna czegoś jeszcze x Jak chcę kupić kilo śląskiej, to chcę kilo śląskiej. Kaszanki nie lubię i nie chcę, by ekspedientka na siłę mi ją wciskała. Mnie to nawet denerwuje. Idę sobie np. przez bazar, zatrzymam wzrok o sekundę dłużej na pomidorach i już słyszę - ile panu zważyć? Czy ja prosiłem o ważenie czegokolwiek? Naprawdę czasem trach się zatrzymać przy jakimś stoisku, bo człowiek natychmiast jest molestowany o zakup. xx xx Kreatywność wózkowego może polegać na przykład na tym, że gdy coś się stanie z wózkiem, jakaś usterka itp. to będzie on potrafił ją naprawić x Wystarczy napisać, że wymagane są umiejętności mechanika. Nie widzę powodu aby wszystkie umiejętności od sprzedaży kiełbasy po serwisowanie wózków widłowych określać jednym mianem - kreatywność.

Gość gość
w dzisiejszych czasach "kreatywność" ma prjieroratywne znaczenie, pracodawca kombinuje tylko jak kreatywnie ciąć koszta, oszczędzać na pracy pracownika itp. a pracownik kombinuje jak zarobić i się nie narobić. KAŻDY KAŻDEGO CHCE WYDYMAĆ w tym naszym "polskim kapitaliźmie".

Gość gość
* i to wydymać bez mydła

Gość Znawcarynku
Widac ze autor tematu tu inteligentny I samodzielnie myslacy czlowiek w przeciwienstwie do tych ludzi w HR ktorzy udaja ze sa panami swiata bo moga decydowac o przyjeciu badz odrzuceniu kandydatury. Ja ze swojej strony jeszcze dodam ze najbardziej smiesza mnie w ogloszeniach o prace (90%) teksty "wysokie zarobki". Skuszony tymi "wysokimi zarobkami" wybralem sie na kilka rozmow. Srednio proponowali 2000 netto na reke. No to po uslyszeniu tego grzecznie wyszedlem zaznaczajac zeby nie marnowali czasu ludzi I zeby nie klamali w ogloszeniu ze oferuja dobra kase. Pisanie przynajmniej widelek zarobkow oszczedziloby rocznie tysiace godzin zarowno kandydatom jak I szpecjalista od HR

Gość gość
kreatywnosc to wymóg na stanowiskach kierowniczych. Chodzi o umiejetnosc radzenia sobie z trudnosciami. Ktos kto jedzie ejdnym sposobem cale zycie nie poradzi sobie w niektorych zawodach

Gość gość
@ gość wczoraj kreatywnosc to wymóg na stanowiskach kierowniczych. x Chyba nie czytałeś ogłoszeń pracy. Wszędzie chcą tylko kreatywnych ale nikt nie określa co mają niby kreować.

Gość gość
tak jak i tolerancja ! współczesna komunistyczna próba ukształtowania człowieka pod nadzór polityczny obecnego ustroju ! dajcie sobie z tym ludzie spokój ! pierd...cie te durne frazesy ! najważniejsze wartości to kultura honor zasady szacunek a nie pedlaskie genderskie frazesy nic nie znaczące

Gość armelka
U mnie również chociaż nie mogę powiedzieć, że jest to praca artystyczna.... Niemniej kreatywność popłaca się bo dzięki temu jest się bardziej asertywnym. Na stronie jest artykuł o tym czemu warto jest być kreatywnym; http://www.postawnaswoim.pl/kariera/jak-byc-kreatywnym/ Można dzięki temu odpowiedzieć na krytykę, wywinąć się z nadmiaru obowiążków. Manipulować innymi współpracownikami :)

Gość gość
Autor posta jest chyba trochę ograniczoną osobą. Jestem pracodawcą i wiem co to jest osoba kreatywna, a co to jest kołek. Czasem mam do czynienia z takimi ludźmi, że gdyby dać im kartkę i długopis i kazać "coś" narysować, to siedzieliby godzinę i nie narysowali by nic. "Ale co mam narysować"? Cokolwiek, możesz co chcesz... "ale co? Nie wiem...". Polecam się za siebie wziąć a nie narzekać: http://skarbnicazycia.pl/p/1521/319/afirmacje-kreatywnosci-jak-byc-kreatywnym-afirmacje.html

Gość gość
te, kreatywny 15.30, nie spamuj

Gość Kataszynka
No cóż, piszecie zwykłe bzdury. Prawda jest taka, że efektywność w zespole może być zarówno podnoszona, jak i może spadać. Jeśli nie wiecie jak, to poczytajcie o tym w http://facylitacja.com/szkolenia-facyl/podstawy-wg-pi.html Tam jest idealnie wszystko wytłumaczone. Wystarczy to przeczytać, przemyśleć i najlepiej zacząć stosować.

Gość gość
Każde ograniczenie stawiane na drodze wolności myśli, działania czy posiadania pozbawia świat kreatywności, bogactwa i postępu.