Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co wy macie za zawody ze piszecie ze zarabiacie po 5 tysiecy

Polecane posty

Gość gość

w szoku jestem:o moze powinnam sie przekwalfikowac

Gość gość
albo raczej wyjechac za granice :P

Gość gość
Jak dla mnie taka powinna byc srednia krajowa w Polsce ,bo ceny na wszystko sa kosmicne

Gość gość
Średnia? Minimalna powinna być powyżej 3500 na rękę. Ceny europejskie, to i pensje takie być powinny.

Gość gość
nie o średnia pytam:) mamusie pisza tu, że mają takie własnie zarobki, wiec uprzejmie sie zainteresowalam w takich to zawodach?

Gość gość
ja skonczyłam fizykę i zarabiam 1700 zł, zazdroszczę ludziom którzy mieli wiecej rozumu i ukonczyli normalne studia, księgowa bez problemu wyciągnie 5 tys.

Gość gość
Kierownik apteki.

Gość gość
wiecie to jest kafe =D tutaj co druga tyle zarabia =D

Gość gość
wiec tez pytam jak to robia:D

Gość gość
Mam zawód: emigrantka ;) Bo w Polsce ni czorta nawet do 3 tys. bym nie dobiła (mediana w moim zawodzie to ok. 2800 zł brutto), a tu mam na rękę 1600 euro.

Gość gość
Mam wykształcenie średnie, a mimo to udało się objąć stanowisko kierownicze i zarabiam 3tys co i tak uważam ZA MAŁO, ale znam wiele osób pracujących za najniższą krajową (chyba 1240zł) więc nie jest źle. 5tys to ściema kafeterianek ;)

Gość gość
Ja zarabiam 5000 ale brutto. Pracuje w centrali banku w Warszawie

Gość gość
Jestem geodetka w pl mislsm wlasna firme pracownikow kasa dobra ale co z tego jak to panstwo wsYstko by ze mnie wyssalo gdybyn chciala legalnie wsszystko robic z papierami. Miesiecznir wychodzilo mi okolo 6 tys. Ale i le kombiniwania zeby nie zaplacic wszystkiego do kasy panstwa. Wyjechalam zs granice bo maz wyjechal nie znalam jezyka. Poszlam na sprzatanir i tam luz 3 tys e zarobilam za 7 godzin dziennie bez stresu bez nerwow.

Gość gość
ja zarabiam ponad 5 tys. serio. jestem po MBA, studia robiłam w języku angielskim. teraz jestem na macierzyńskim i lubię siedzieć na kafe. pracuje w korpo na kierowniczym - tyle zdradze.

Gość gość
Znam przynajmniej 3 kobiety, które zarabiają powyżej 5 tysiaków - wiem to na 100% bo np jedna to moja siostra ;) Dla waszej ciekawości zdradzę jakie to "prace": -radca prawny - własna dzialalność -stomatolog - tez ma swój gabinet -teraz bedzie najlepsze - fryzjerka/kosmetyczka - ma 3 salony, moja bliska przyjaciólka, jak siostra, zarabia z 8 tys na miesiąc na 100% ;) wszystkie mają dzialalność, żadna nie pracuje na etacie.... Ja też nie zarabiam mało, jestem księgową, i zarabiam ok 3-4 tys./m-c ale dopiero "rozkręcam" działalność

Gość gość
moja kumpela jest po budownictwie i architekturze, pracuje w biurze projektowym + robi w domu projekty dodatkowo, wyciąga jakieś 8-10 tys, ale baaaardzo dużo pracuje, nie ma nawet faceta

Gość gość
zauwaz autorze,ze na kafe nie siedza sai b mlodzi ludzie, ktorym trudno na poczatek zarobic 5 tys. moj maz ma 3 razy tyle, ale jest juz przed emeryturą...

Gość gość
Moja przyjaciółka pracowała kilka lat w dużym amerykańskim korpo jako supervisor jakiegoś działu i na starcie miała tam (tzn jako supervisor u nich zaczynała) 7 tysięcy brutto. co do księgowych - zalezy sporo od miasta... chyba... moja teściowa w mieście ok 150 tys ludzi , z wieloletnim doświadczeniem, dostawała ledwo 2 tysiące złotych... rzucila to w cholerę

Gość gość
spójrz w koło, teraz pełno wypasionych domów stoi, myślisz, że tylko faceci są w stanie tyle zarobić? Moja sąsiadka ma wypasioną chatę, ma ok 50 lat, mieszka sama z synem juz nastolatkiem, od kiedy pamiętam jest samotną matką, sama dom budowała, jeździ porsche, nie wiem ile zarabia, ale pewnie grubo, jest dermatologiem, wszyscy jej zazdroszczą nawet faceci

Gość gość
2400 do ręki po 17 latach pracy w korpo. Wykształcenie wyższe, choć to było bez znaczenia w tym, co robię. I nie pracuję w zawodzie.

Gość gość
bo to zależy jaki/jaka księgowa. sama znam trze - jedna na etacie dostaje coś ok 1500zł, inna ma biuro księgowe i wyciągnie 5 tys, jeszcze inna pracuje w wielkiej firmie-korporacji jako księgowa i ma 3800zł. tak samo jak jest wielu kucharzy, a nie każdy smacznie ugotuje, tak już jest.

Gość gość
Moja siostra była stewardessą i miała powyżej 6 tysiaków, ale musiała znać 3 języki i dużo jej w domu nie było, zrezygnowała na rzecz rodziny.

Gość gość
Jesyem kasjerem walutowym i mam 4 do reki ale w wawie przeprowadzilam sie z ustrzyk bo tam mialam 1200 a dosw mwm 12 lat. Tu nawet czasem i do 5,5 dociagne.

Gość gość
No wlasnie ja mam srednie i to bez matury hehe ale znam perfekt ang i hiszpanski i dobrze niemiecki to podstawa w kantorze i trzeba miec spore dosw

Gość gość
pracuję w firmie (małej, prywatnej), robię księgowość i kadry - mam na rękę 4700 :) , i pracy tyle, że spokojnie zrobiłabym to na 1/2 etatu ;) .

Gość gość
nie ja, ale maz, starszy specjalista it, 7300 netto

Gość gość
Kurde a mój facet pracuje w kantorze na pół etatu za 700 zł ,a jest po administracji i zna angielski bdb,tyle że nieduże miasto i pracuje dopiero pół roku,strasznie stresująca praca bo ciągle sie boi że przyjmie podróbki

Gość gość
Ja pracuje jako projektant domow i ogrodow, mam własna DG, miesiecznie mam na czysto około 7 tysięcy.

Gość gość
Mój mąż ma ok. 6tys po zawodówce więc nie przesadzajcie że to są jakieś duże pieniądze