Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co wy macie za zawody ze piszecie ze zarabiacie po 5 tysiecy

Polecane posty

Gość gość
większość moich znajomych zarabia poniżej 2 tys i narzeka, ale znam tez takich co muszą grubo ponad 5 tys. Tych więcej zarabiających jest duzo mniej, ale jednak są, jak tak sie zastanowiłam dokładnie po znajomych to z 7 zarabia ponad 6 tysi na pewno, np mąz mojej przyjaciółki zarabia z 8-10 tys (jak jeździ dużo na delegacje) i jest spawaczem. mam tez w rodzinie lekarke i ona też musi neiźle zarabiać ma super auto i chalupę, albo jedną kuzynke co jest jakimś tam kierownikiem w banku i tez ostatnio kupiła super meiszkanie bez kredytu w dosyć dużym mieście, a ma 33 lata...i sama mi mówiła że czasem siedzi na forum kafe jak sie nudzi ;)

Gość gość
pielęgniaż w promedica (za granic ą) wyżywienie, mieszkanie gratis

Gość gość
Ja jestem fryzjerka w małej 10 tys miejscowości i średnio mam 6 tys własną działalność gospodarcza

Gość gość
rzeczywiście mój chłopak był też kierownikiem w banku i dobrze zarabiał ale nie miał czasu dla siebie i zrezygnował z tego wszystkiego albo go wyrzucili. Nie wiem

Gość gość
gość dziś ale czemu zakładasz że na kafe siedzą tylko osoby pracujące w większości zawodów? tu może siedzieć każda osoba, z całej Polski, nawet prezydent czy papież... Moja siora np. jest bardzo bogata, ale dlatego że mąż ma firmę budowlaną i ona dużo czasu siedzi na kafe - co w tym dziwnego?

Gość gość
No właśnie dodam jeszcze, że akurat pracownicy korporacji nie mają co robić, tylko siedzą na kafeterii i dochody omawiają. Tu siedzą sfrustrowani poniżej średniej krajowej (jak ja) konfabulujący sobie, że "fajnie" by było mieć tysiaka więcej i skreślający lotka w złudzeniu wielkiej wygranej. Amen!

Gość mekanik
mechanik okrętowy, 16000 polskich złotówek na miecha. Jak siedze w domu i pije piwko ponad 7000 zł praca 6 mc w roku. 3 lata po studiach.

Gość gość
Gościu 21.40, strasznie głupiutki jesteś. Bo mówimy tu o zarobkach partnerów/konkubentów/gachów? Aaaa, to ja mam dobrze, bo mój zarabia tyle, że ja mogłabym piórko w d.u.p.ę se wsadzić. Ale jednak jego zarobki na prowincji są wyjątkiem i on nie ma za bardzo czasu siedzieć na kafeterii. Tylko ja jako zblazowana zarabiająca 2000 żona mogę.

Gość gość
Mechanik, pierdoły takie piszesz, że zęby Ci szkorbut zje. Bo nie wiem, na jakim Ty statku w złotówkach zarabiasz? Na Darze Pomorza?

Gość mekanik
a wpadłem na to forum, bo sobie mogę poczytać co marynarzowe piszą dla zabicia czasu i się łudzić, że są jeszcze kobiety, którym nie przeszkadza mój zawód :P

Gość gość
ja zarabiam ponad 8 tys i siedzę na kafe, jestem kobietą, a siedzę tu dlatego bo jestem na macierzyńskim. Gdybym normalnie pracowała to na pewno nie miałabym czasu na kafe, ale teraz mam i uwielbiam te tematy o zarobkach bo mało która kobitka zarabia tyle co ja ;)

Gość mekanik
Niee,,,na VLCC :)

Gość gość
Jasne. Pokaż PIT, to Ci uwierzymy. Ja zarabiam milion i siedzę na forum, bo mi się już pracować nie chce... .

Gość mekanik
w przeliczeniu z zielonych na PL :P

Gość mekanik
hehe jestem wolnym człowiekiem i ze skarbówką się nie musze rozliczać :D Zero podatków,,, oj coś mało wiesz, a sie wypowiadasz

Gość gość
Każdy Szanujący się Marynarz nie zarabia w złotówkach...!

Gość gość
Noooo, to trzeba było od razu zarobki w obcej walucie podać.... . Jeszcze "większe" wrażenie by było.

Gość gość
Mekaniku, a weź mi jeszcze wyjaśnij, bo "mekanik", jak nie jest durnym Rumunem albo Filipińczykiem, to tak w górnych granicach 100 euro ma (jak ma chody). Oczywiście niedziela jest dniem świętym i za Chiny do roboty, jak zwykły robol na pokładzie nie pójdzie... . To nijak nie daje 16.000

Gość gość
Oczywiście "Mekaniku" ludziom WSZYSTKO wmówić można, więc pewnie zaraz wyskoczysz z jakąś znikąd wziętą stawką dzienną....

Gość mekanik
bo to dopiero pierwszy kontrakt na "mokrych", kolejny będzie już za inna stawkę :]

Gość gość
zazdroszcze wam zaradności i bystrości, ja jestem sprzataczką za najniższa, niestety za glupia bylam na coś lepszego:(

Gość mekanik
jak uważanie, że to nie są realne stawki to znaczy, że nic nie wiedzie o tym zawodzie :] tutaj chif ma grubo ponad 90000 USD rocznie

Gość gość
Dokładnie ...mekanik sie dowartościował -czemu mamy wierzyć żem u płacą więcej niż Rumunowi czy żółtemu ?

Gość gość
"Mekaniku" od siedmiu boleści nie fantazjuj se, bo takich mechaników to ja na morgi znam... .

Gość gość
Rzeczywistość armatorów jest właśnie taka, że zatrudniają Rumunów, Filipińczyków i Polaków patałachów, bo wtedy stawka dzienna jest dużo niższa. Potem się okazuje, że "mekanicy" byli pomyłką, bo statek w kolejnym afrykańskim porcie się sypie, a żaden szanujący się "mekanik" nie będzie pracować za psi grosz - trzy miesiące z dala od rodziny.

Gość gość
Wykwalifikowanym mechanikom ze stażem, doświadczeniem płacą zdecydowanie więcej, niż w/w rasom.... . Dlatego "mekanika" poniosło. Taka jest brutalna rzeczywistość i można iść z tego powodu płakać w kąciku. Jakby co, Filipińczycy i Rumuni nie narzekają, oni na swoich "kafeteriach" też się pewnie chwalą zarobkami;)

Gość mekanik
a gadajcie sobie co chcecie :D wkońcu lepiej się znacie ;) odnoszę się do tematu, jaki zawód itd :P jak odniosłaś to w ten sposób to sorry, każdemu co powodzi się lepiej niż Tobie powinien się wstydzić ? :P

Gość gość
Mekanik, nie o zarobki idzie. Tylko o Twoje chore fantazje na ich temat.

Gość mekanik
oki :] jak to są fantazje to nie mam więcej pytań. Ale i dobrze, że tak myślisz, bo nie przypuszczasz, że to może być prawdziwe :P

Gość gość
Właśnie problem w tym, że Ty przypuszczasz. A ja DOSKONALE WIEM:)