Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co wy macie za zawody ze piszecie ze zarabiacie po 5 tysiecy

Polecane posty

Gość gość z aliora
Jestem po lic z pedagogiki, ale nigdy nie pracowałam w zawodzie. W Alior Banku jako menadżer klienta indywidualnego wyciągam (w zależności od sprzedanych produktów) min 6 do 8 tys netto a mój rekordowy miesiąc to 16 tys, ale to się zdarzyło tylko raz. W innych oddziałach na tym stanowisku zarabiają podobnie. W ogóle w finansach i sprzedaży można sporo zarobić i nie potrzeba do tego żadnego wykształcenia tylko ten dryg. No i minusem są "bezpłatne" nagdodziny nieprzewidywalne - piszę w """ bo nikt Ci za siedzenie po 13 i więcej godz nie zapłaci, ale jeśli jest to czas poświęcony na przygotowanie dokumentacji ktedytowej to za takie kilka godzin dodatkowych może wpaść tysiak i więcej. Są dni, ba tygodnie, kiedy swojej 4l córki nie widuję. Ale cały czas staramy się o dziecko i jak tylko zajdę idę na l4 a potem 3 lata wychowawczego. Bo pieniądze to nie wszystko.

Gość gość
Gość z Aliora, nie żal ci córki??? Nie widujesz jej tygodniami, co to za rodzina??? I sama piszesz ze pieniądze to nie wszystko, a co robisz? Obłuda na kilometr a dziecko bez matki. Już większy szacunek mam do bezrobotnej matki na zasiłku która dba o swoje dzieci i jest cała dla nich. Co pieniądze robią z ludzi...

Gość gość
Programista, 5 tyś na ręke

Gość gość
Nie znam nikogo kto zarabia mniej niż 6000 i co dziwne wcale nie są to wykształceni ludzie ale normalni po liceum czy jakiś byle jakich studiach. Fakt ze raczej nikt nie siedzi za biurkiem i pije kawę tylko pracują. Może znaczenie ma to ze mieszkam w Warszawie. Ale ani mi ani moim znajomym nie opłaca się emigrowac. Oto kilka przykładów wśród moich znajomych: - chłopak właściciel 5-6 ciężarówek ok. 25 000, sam juz nie jeździ ma ok 30 - drugi koleś 27 ekskluzywna taxowka pod hotelem ok. 7000. Kiedyś dostał napiwek 1000 od prezesa Orlenu. - dwóch braci montują meble kuchenne pewnie po 10000 na główkę - ja salon kosmetyczny plus wynajmuje dziewczynie miejsce fryzjerskie - nie będę się chwalic - koleżanka zajmuje się wizażu, stylizacja m.in.do zdjęć. Może też pojechać na zakupy i pomoc ci wybrać ubrania. 90% klientów to faceci i płacą jej 700 za to ze pomoże im się ubrać. Do tego prowadzi w jakiejś szkole kursy stylizacji - małżeństwo ok 30 franczyza salon Black Red White ok. 20000 po opłaceniu wszystkich opłat do centrali. Na start potrzeba było tylko 80000. - moja siostra zajmuje się zarządzaniem nieruchomości ami ok. 10000 i w piątki nie pracuje - i na koniec koleżanka z liceum. Ministerstwo Sprawiedliwości 2700 na rękę.

Gość gość
Inżynier inżynierii środowiska pracuje w biurze projektowym

Gość gość
Ja prowadze wlasny sklep i tyle mniej więcej wyciagam, teraz jestem na macierzynskim, musialam zatrudnic pracownika, więc koszty się zwiększyly, tym samym zarobek mniejszy.

Gość gość z aliora
Traktuję to jako sytuację przejściową. Byłam na macierzyńskim a potem 3 lata na bezpłatnym wychowawczym i jak znajdę w kolejną ciążę (staram się od 4 mscy) to zrobię to samo. Dzięki zarobkom bez problemu mogłam wcześniej i będę mogła te 3 lata bez pensji w domu posiedzieć. A potem? Najprawdopodobniej zmienię pracę, ale póki co trzymam się jej, żeby właśnie było mnie stać na wychowawczy i żebym nie miała stresu, że nie mam dokąd wrócić.

Gość gość
Gość z aliora fajnie masz, dobra praca i jeszcze możesz iść na macierzyński i na wychowawczy i nie boisz się ze cię zwolnią, zazdroszczę...

Gość gość
Ja jestem kierownikiem logistyki, pracuję na śląsku mam około 7 tysięcy na rękę plus auto służbowe. Ale niestety zdarz mi się pracować dłużej niż 8h.

Gość gość
gość wczoraj Jestem geodetka w pl mislsm wlasna firme pracownikow kasa dobra ale co z tego jak to panstwo wsYstko by ze mnie wyssalo gdybyn chciala legalnie wsszystko robic z papierami. Miesiecznir wychodzilo mi okolo 6 tys. Ale i le kombiniwania zeby nie zaplacic wszystkiego do kasy panstwa. Wyjechalam zs granice bo maz wyjechal nie znalam jezyka. Poszlam na sprzatanir i tam luz 3 tys e zarobilam za 7 godzin dziennie bez stresu bez nerwow. X Dawno sie tak nie uśmiałam :D LoL

Gość gość
Makler papierow wartosciowych licencjatlicencja 3 lata w zawodzie . 15.000 srednio miesiecznie warszawa.

Gość gość co zarabia 5000
ludzie zastanówcie się co tu wypisujecie to są pierdy i nic więcj

Gość fikumikunapatyku
Ja jestem nauczycielka, ale nie w Polsce i zarabiam ok. 1300 euro za niecaly etat ;)

Gość Margareeeettkaaaaa
z całym szacunkiem, ale 5 tys to złotych to nie są jakieś wysokie abstrakcyjne zarobki, zwłaszcza w dużych miastach. Zaryzykuję stwierdzenie że to wręcz norma

Gość gość
Poprzedniczko masz racje w duzych miastach to zaden wyczyn przy porzadnym wyksztalceniu. Wsrod moich znajomuch ze studiow malo kto zaraba ponizej 5.

Gość gość
Mam ponad 5 tysięcy na rękę, pracuję w dużej międzynarodowej firmie na średnim szczeblu.

Gość gość
kierowca TIRana europe, 1680 brutto podstawy + 53eu diety za kazdy dzien poza domem. wychodzi jakies 5,5tys. duzo? jak na polskie warunki pewnie, ale jak dobrze sie policzy ile sie czasu w tej pracy spedzi to wychodzi jakies 9zl na godzine :O

Gość gość
Ja skończyłem technikum pracuje jako spawacz metoda tag za 262 godziny w miesiącu zarobiłem 4900

Gość gość
Ja pracuje na stanowisku kierownika projektu. Nie napisze ile zarabiam bo i tak zarzucicie mi klamstwo.

Gość gość
Copywriterka w agencji reklamowej- 5300 zł na rękę. Mieszkam w Gdańsku, większość znajomych (kobiet) zarabia podobnie- pracują w bankach, w korporacjach, część ma DG

Gość gość
Nieduża firma w Warszawie, zatrudniam 5 osób. 13-15000 miesięcznie.

Gość gość
Ale przecież na forum piszą głównie ci co dobrze zarabiają a większość nie ma głowy do pisania w necie bo musi kombinować jak wiązać koniec z końcem...

Gość gość
nooo, a wrózka sie nie pochwali ile zarabia?

Gość gość
loooo matko i pomyśleć ze mojej okolicy zarobi 1500 zł to norma :) bbaaaaa ja ktos ma ponad 2000 zł to juz jest COŚ :)

Gość gość
ściana wschodnia, w mojej okolicy 1200 - 2500 tys.netto to już luksus i grą większości tak zarabiają

Gość gość
budżetówka - najniższa krajowa

Gość gość
Warszawa i korposzczury to iny świat . Poza jest inny . Tu królem jest dyrektor szkoły z 5000netto (jak należy do PSL to tyle nagrodami dostanie) czy pani Kasia mająca ze sklepiku 3-4 tysie . reszta 1000-1999 kto ma ponad 2500 na rękę i stały etat to szczęśliwy . Tak jest na 70% obszaru kraju .

Gość gość
21.22 dokładnie! Nie ma co patrzeć na Warszawę czy korpo bo to mały procent. Reszta cebulaczy jak może :)

Gość gość
Mam wujka który gdzieś na wiosce zabite dechami na scianie wschodniej handluje na wozami i takimi sprawami. Nie wiem ile zarabia ale jeździ samochodem za 200000. Wiec i na wsi da się żyć.

Gość gość
Jasne. A ja czytałam, że są kosmici. Napisać można wszystko, ale prawda jest taka, że poza zmanierowaną warszawką, to średnia na rękę około 2000. No bo i le zarabiają urzędniczki przeciętne, nauczyciele, szarzy pracownicy banków, pracownicy supermarketów? A to w zasadzie jedyne "zakłady" pracy w małych miejscowościach. Zadziwiające, że tutaj wszyscy są pracownikami korporacji pieniążkodajnych i ciul wie kim.