Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co wy macie za zawody ze piszecie ze zarabiacie po 5 tysiecy

Polecane posty

Gość gość
Niektórzy w tej swojej biedzie są tak zasiedzeni ze nie pojęte jest dla nich ze ktoś może dobrze zarabiać bez znajomości i układów, w sumie jakoś trzeba usprawiedliwiać swoją nieudolnosc

Gość mekanik
po powrocie sprawdzę dokładnie stan konta :D może masz racje, to nie zielone tylko ruble :D

Gość gość
To nie są żadne rewelacyjne zarobki jak na ludzi pracujacych na statkach.. co sie go czepiacie?

Gość gość
Mekaniku, gość powyżej ma racje. Jak Ty zarabiasz jako mechanik na stateczkach 160 euro dziennie to żeś pojechał po bandzie z ta fantazją. Co pokazuje ze caly ten watek jest fantazja chorych ludzi;)

Gość gość
oboje z mezem zarabiamy po 5-6tys, ja prowadze zajecia terapeutyczne dla dzieci z asd a maz jest glownym mechanikiem w zakladzie przetworczym, mieszkamy w Pl centralnej i nasze zarobki to raczej norma, zaden luksus, nie da sie porownywac zarobkow z roznych czesci Pl a tym bardziej swiata bo koszty zycia sa zupelnie inne, dla przykladu podam, ze w moim miasteczku nasz maly domek z mala dzialka kosztowal 600tys (podkowa lesna) gdzie za podobne pieniadza podejrzewam, ze mozna kupic ladny, duzy dom na poludniu Pl

Gość mekanik
nie wiem jakim cudem Ci wyszło 160 jurków ? Sprawdź jeszcze raz. Dobrze, że lepiej wiecie ile można z tego biznesu wyciągnąć. Tak z ciekawości skoro jesteście takimi znawcami,, ile średnio wyciąga się na bulk/conteiner lub roro dla 3/e ? Oświećcie mnie

Gość gość
Gość 22.36 a co to jest asd? Jak można wiedzieć. Mekanik się skompromitował to nie bardzo sens z nim gadac

Gość gość
W PL jest coraz lepiej, ludzie zarabiają i jest dobrobyt. Oczywiście nie dla wszystkich ale przecież nie chodzi o to żeby każdemu było dobrze. Nie po zmieniliśmy ustrój żeby leń i niekumaty nierób żyli w dostatku.

Gość gość
Ja w szkole zarabiam 3000zł na rękę:) Na szczęście mąż jest lekarzem i zarabia więcej.

Gość gość
ASD-Autistic Spectrum Disorder, taki skrot uzywany w literaturze, chodzi o zaburzenia ze spektrum autyzmu, przepraszam, powinnam byla lepiej napisac

Gość gość
miasteczku nasz maly domek z mala dzialka kosztowal 600tys (podkowa lesna) gdzie za podobne pieniadza podejrzewam, ze mozna kupic ladny, duzy dom na poludniu Pl]] no niestety nie ;) jak maly masz ten domek i jaki duzy na poludniu masz na mysli? watpie bys wybudowala domek majacy 35mkw za te 600tys ;) 500tys kosztuje mieszkanie 3 pokojowe w warszawie, a dom bez ziemi i z malym ogrodkiem, jakies 180m kw w rudzie slaskiej (czyli totalna dziura slaska) kosztuje tez 600tys ;) u nas, w pl, niestety lokalizacja nie wplywa na wartosc domu... to nie ameryka, gdzie wartosc domu zalezna jest od statusu ludzi ich zamieszkujacych (morderstwo w jednym domu, od razu moze powodowac spadek wartosci okolicznych domow czy jestes lekarzem, prawnikiem czy senatorem ;) )

Gość gość
lokalizacja nie wpływa na wartośc domu w Polsce? Alez oczywiście, że wpływa... to, że ktoś wystawi dom za 600tys. na zadupiu nie znaczy, ze zaraz go sprzeda...

Gość gość
nie będę wam się mieszać w kłótnię, ale mój dobry znajomy, pływał na statkach (po akademii morskiej czy jakoś tak), nie wiem jaki tam miał stopień, ale po 30stce zrezygnował ze wzgl. na rodzinę. Z kasy którą zarobił wybudował super dom w najlepszej dzielnicy naszego 50tys miasta i zawsze miał dwa auta - dla siebie i dla żony i to z wyższej półki. Teraz zarobi ok 5 tys. jego żona gdzieś 4 tyś, ale mają to na bieżące potrzeby, nie musza odkładac na dom czy kredyt. no i nie wiem czy mu zostały jakies oszczędności z tamtego okresu jak pływał? Wiem że zarabiał w dolarach i NIE były to kwoty czterocyfrowe/miesiąc....

Gość gość
Jak jest zwyklym czlonkiem zalogi to kokosow nie ma ten Mekanik. Wyzsze stawki maja Ci ktorzy jako wolni elektroni zatrudnieni. Wiesz. Bank tez moze informatyka z zewnatrz zatrudnic. Wtedy taki mechanik ma wlasnie wyzsza staeke. Ma dzien wolny i ge eralnie nikt mu nie podskoczy ale to nadal nie sa ztawki wyssane przez Mekanika. A jak do tego doliczysz czas na ladzie gdzie Ci nikt nie placi to juz sam wiesz jak idioci zmitologizowali bujdami zawod

Gość gość
własna DG, pracuje ok 6 godz dziennie, zarobki powyżej 8 tys, kobieta

Gość gość
Developer (IT) w korpo na samozatrudnieniu (plus drobne własne zlecenia): 8-9 tys. na czysto.

Gość gość
Znam kilka osób które zarabiają więcej niż 5. Zacznę od tych Malo zarabiających. Ja mam 1500 w malej fiermie. Mieszkamy w mieście powiatowym 80tysiecy mieszkańców. Maz zatabial 5000ale nie bylo go w domu od pn-pt. Zmienił prace i ma polowe czyli 2500. Dopiero zmienił wiecjeszcze nie ma zleceń na boku mysle ze kolo tysiąca więcej zarobi miesięcznie. Potem i więcej. Ja mu pomoge bo oboje w tym sie zpecjalizujemy. Ważne ze robota od 8-16 i potem nic cie nie obchodzi.-urząd gminy. Mama nauczy cv ielka dyplomowana 3000 do reki z zastepstwami. Tata 5000-6000 nauczyciel plus własny biznes. Mój teść co miesiąc emerytura 1300 ale za to raz w roku ze sprzedaży skor zwierzyńca jakies 60000. Wujek z takiej samej sprzedaży ma 300000 rocznie.tylko więcej sztuk. Czesc rodziny pracuje w banku czy dużym biurowcu i maja. Ok . 4 a rękę. Sąsiadka jest kwiaciarka za 2000 na rękę a sąsiad nA rencie bimber pędzi. Ale nie opowiadajcie ze to bajki bo są ludzie dobrze zarabiający. Co niekoniecznie idzie w parze ze szczęściem. Zona zostawila tego bogatego wujka bo ja bil. Dzieci rzadko go odwiedzają. Koleżanka zarabia kolo 6000. Jej maz 10000. Ale dzieci są od 7-20z opiekia. Chłopcy 3i7l.

Gość gość
Coz, maja ludzie glowe na karku, to zarabiaja. Tylko jeszcze ciekawe w jakim wieku, bo jak ktos sie dorobil 5tys ale w wieku 50 lat po X podwyzkach w jednej firmie, no to nie wiem czy tak dobrze.

Gość gość
mój ojciec pracuje na statkach jako oficer elektryk i to może być prawda co pisze mekanik, płatne ma nawet jak siedzi w domu, a pływa 2 miesiące na statku 2 miesiące w domu

Gość gość
Zarobki w PL bardzo się ostatnio poprawiły i idą cały czas w górę. Takie założenia miała PO i one się realizują. Dziś już nie opłaca się wyjeżdżać zagranicę, bo tam wprawdzie można więcej zarobić ale wszystko jest dużo droższe niż w PL. Kto ma łeb na karku żyje w PL dostatnio. No, ale trudno wymagać żeby byle buc niekumaty i leń żył dostatnio. Nie po to budujemy kapitalizm żeby każdemu było dobrze.

Gość gość
strażak 2800zł do ręki :-) 12lat w służbie...

Gość gość
takie zarobki a spójrzcie na statystyki, one juz nie sa takie optymistyczne:P

Gość gość
W sumie to ja widzę, że w PL jest dobryt i po co ja wyjechałam do tej Norwegii jak tu wcale nie jest tak łatwo żyć. Jak ja bym w PL miała te marne 20.000 zł/mies tak jak tutaj to bym chętnie wróciła. Napiszcie kiedy tak będzie bo ja już mam dość białych niedźwiedzi w Norwegii. Kocham PL i podoba mi się że tam jest coraz lepiej.

Gość gość
Moj maz, wlasna dzialnosc ale pracuje w siedzibie firmy od pon- pt, 12 tys na reke. Ja pracowalam na 2 zmiany w sklepie i na poczcie ( praca tez w weekendy) i nigdy nie mialam wiecej, niz 1300 zl. Wole siedziec w domu z dziecmi

Gość gość
Zarobki w PL bardzo się ostatnio poprawiły i idą cały czas w górę. Takie założenia miała PO i one się realizują. Dziś już nie opłaca się wyjeżdżać zagranicę, bo tam wprawdzie można więcej zarobić ale wszystko jest dużo droższe niż w PL. Kto ma łeb na karku żyje w PL dostatnio. No, ale trudno wymagać żeby byle buc niekumaty i leń żył dostatnio. Nie po to budujemy kapitalizm żeby każdemu było dobrze. x Poważnie propagandzisto? Byłeś kiedykolwiek poza jakąś inną granicą niż własnego podwórka? No nie sądzę. Pensja 4 x wyższa a wydaki 1,2 razy wyższe. Robię to samo co robiłam w PL, praca umysłowa.

Gość gość
lekarz rezydent -pierwszy rok, jakieś 2500 na rąsię :D wóda, dziw/ki i żarcie z maka jeeeaaaa wszystko moje :D matką planuję być za jakieś 100 lat jak dobrze pójdzie :D

Gość zadowolonaaa
jestem na własnej działalności, głównie pracuję jako trener i doradca i zarobki sa bardzo ruchome. Wiec nie dla każdego taka praca (stres, okresy mniejszych zleceń, okresy bardzo intensywnej pracy, wyjazdy, etc) ale ja to kocham. Wiec mam to szczęście że mam zawód - pasje. Średnie zarobki wychodzą ok. 3-8 tys. I co ważne nie mogłabym tak pracować bez fantastycznego męża, który jest na etacie i jak mnie nie ma (a czasem i trwa do 5 dni!) to świetnie ogarnia dom i 3 dzieci :-)

Gość gość
dowódca w ochronie. srednio mam 1800/1900. z dobrymi premiamii za dzialania czasem wpadnie 2200. to i tak.nie jest zle bo moj.tz zarabia 1500 max 1700