Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mężczyzna_Sam

Dlaczego zwlekacie z nawroceniem się?

Polecane posty

A ja napiszę tak: póki nam jest z tą wiarą fajnie, nie mamy wątpliwości - to będziemy pisali teksty typu: czemu zwlekacie z nawróceniem. Ale jak fajnie się skończy, to to już wcale nie jest proste. To nie jest tak: pstryk i już.

Gość gość
i co samotny coś się zamotałes z tą swoją wiarą. Gubisz się we wszystkim i nic do siebie nie pasuje

Gość gość
no samotny, co jest, zatkało?

Gość gość
widzisz głupi katolu jakim jestes prymitywem. Wmawiasz cos o czym sam nie masz pojęcia

Gość gość
Nie byłoby sporej części zła i cierpienia na świecie, gdyby nie katolicki doloryzm (który zresztą jest herezją) i konflikty między religiami, przeradzające się w wojny.

Gość gość
katole to idioci :-)

Gość gość
Tutaj siedzą same prymitywy. Większość ludzi nie są katolikami ani chrześcijanami, ponieważ nie przyjęli swojej wiary świadomie, a taka wiara jest w oczach stwórcy o ile istnieje nie ważna, ponieważ nie użyli swojej świadomej woli. Ludzi, którzy narzucają komuś swoją wiarę, wbrew woli tych drugich, powinno się rzucać lwom na pożarcie, tak jak robił to Neron w czasach swojego panowania. A Bóg o ile istnieje, nie ma nic wspólnego z żadną religią.

Gość gość
dobrze prawisz dlatego trzeba tępic takie narzucające się szmaty jak rozmowa, martyna, mmartha i jeszcze ten cwel mężczyzna_sam

Gość gość
Ja nie miałam wyboru, kiedy wujek próbował mnie macać >>> jestem pewna, że wg Bożego planu Twój wujek nie miał być pedofilem. Taką drogę sam sobie obrał a Bóg nie złamał jego woli tak jak nie łamie Twojej, gdy zdecydowałaś w niego nie wierzyć a przynajmniej w Jego dobro. To co Bóg zrobił, to mógł zadbać o to by pomogli ci, którzy jego woli są posłuszni czyli ta rodzina, o której wspomniałaś... Twoja historia jest okropna :(

Gość gość
martyna 33 ponieważ twój bóg stworzył cię na swoje podobieństwo a ty jesteś najgorszym ścierwem, to on nim także jest!! Szatan cię kocha!!! Szatan kocha wszystkich idiotów dzięki którym bóg jest obrażany i wyśmiewany. Ty to czynisz najlepiej. Szatan cię za to kocha, jesteś jego córką

Bezosobowy absolut to my, ludzkość, wszystko co się przejawia w nim i dopełnia. Poprzez iluzje maye nie dostrzegamy swojej prawdziwej bezgrzesznej natury, w nim sie zatracimy, zniknie ja ego bedziemy pleni sczescia, milosci, zniknie tym samym pojęcie Boga, kolejna z licznych iluzji. Amen. Jesteśmy Bogiem. kto w to niezwątpi a doswidczy Brahmy przejawiającego sie w kazdym temu wiara nie jest juz potrzebna on wie :classic_cool:🖐️

Gość gość
14:18 jakim trzeba byc debilem żeby cos takiego napisac. Oczywisie bog za zło nie odpowiada ale już za dobro tak. Wg takich idiotow to rodzina jej pomogła bo bog tak chciał ale krzywdy już są wolną wolą a może krzywdy są dziełem waszegi sk****ałego boga a dobro wolną wolą. Jestes zwyklym śmieciem pisząc takie rzeczy

Gość gość
^ to proste, źli ludzie postępują wbrew woli Boga, dobrzy zgodnie. Tych ostatnich jest mniej, stąd tyle zła na tym świecie.

Gość gość
nikt by nikogo nie obrażał jakby te bezmozgi nie wp*****lały wszedzie swojej wiary i nie narzucały jej wszystkim

Gość gość
gość dziś Ja nie miałam wyboru, kiedy wujek próbował mnie macać >>> jestem pewna, że wg Bożego planu Twój wujek nie miał być pedofilem. Taką drogę sam sobie obrał a Bóg nie złamał jego woli tak jak nie łamie Twojej, gdy zdecydowałaś w niego nie wierzyć a przynajmniej w Jego dobro. To co Bóg zrobił, to mógł zadbać o to by pomogli ci, którzy jego woli są posłuszni czyli ta rodzina, o której wspomniałaś... Twoja historia jest okropna smutas.gif x Właśnie miałam napisać, jak ktoś wyżej, że to co dobre przypisuje się Bogu, ale to co złe, to już błedny wybór człowieka... ciekawa logika. A skoro Bóg jest wszechwiedzący, to powinien przewidzieć, że człowiek będzie źle wybierał... WIEDZIAŁ już na początku, że będą wojny, cierpienie. A mimo to dał wolną wolę. Swoją drogą ciekawi mnie po co Bóg stworzył człowieka (wg teorii chrześcijan) ? Nudziło mu się na świecie? Czy chciał sobie popatrzeć jak te ludziki będą się wzajemnie mordować?

Gość gość
a kto stworzył zło jesli nie wasz wszechmogący. Żaden dobry bog nie stworzył by zła. Chyba że jest sadystycznym ścierwem

Nie lubicie zla, to skazuje Was na bycie sczesliwym i dobrym na reszte wieczności[ czesc]

Gość gość
pazipek odziedziczyłes głupotę po starych czy sam pielegnujesz??

Gość gość
Ci, którzy mi pomogli nie wiele mieli wspólnego z byciem posłusznym Bogu - byli niewierzący, a mimo to, jako jedyni mieli odwagę zrobić coś więcej niż tylko mi współczuć. Tzn ona była niepraktykującą katoliczką, nie wiem czy wierzyła, on i ich dzieci nie wierzyły - tego jestem pewna, bo wielokrotnie z nimi rozmawiałam. Nieważne zresztą, co to ma do rzeczy. Co z tego, że to nie Bóg wybrał za tego zboka jak ma żyć, skoro mi nie dał mi wyboru? Nikt mnie nie zapytał czy chcę być sierotą i ofiarą psychola. Boski plan? Dobre sobie...

Gość gość
ja jak czytam teksty katoli, to zaczynam wierzyc w tego ich boga. Przecież żeby stworzyć taką patologię i takie śmieci których w całej naturze trudno szukać, ktos musiał zaingerować i stworzyc ich na swoje podobienstwo. Jak to mówią z k***y powstałes w k***e się obrócisz :-)

Gość gość
Nikt mnie nie zapytał czy chcę być sierotą i ofiarą psychola. Boski plan? >> nie na wszystkie pytania poznamy odpowiedź w tym życiu :( :(

Gość gość
haha ty debilu nie znasz odpowiedzi na żadne pytanie.

Gość gość
Jasne, to zapewne miało jakiś cel. Depresja, nerwica, dwie próby samobójcze, trauma w kontaktach z mężczyznami, nędza i ciułanie się po obcych ludziach z reklamówką "dobytku" zapewne jest przemyślanym działaniem. Wujek zbok też nie był przypadkowy, to kara za grzechy tylko nie wiem czyje.

Gość gość
Znam na większość tych, które Tobie nawet nie przyszły jeszcze do głowy :) ale w gestii Boga jest znać odpowiedź na wszystko :)

Gość gość
daj spokoj. Nie tłumacz im. Ta sekta idiotów nawet jak im naplujesz w twarz będzie twierdzić że deszcz pada.

Gość gość
gdzie był twoj bog jak mordowano ludzi w obozach w czasie wojny? Poszedł na urlop, zasnął, czy przyglądał się jak sadystyczny skur/wiel? Odpowiesz?

Gość gość
Pewnie w tym samym miejscu, w którym był kiedy uciekałam od wujostwa, praktycznie na ulicę, żeby mnie w końcu zwyczajnie nie zgwałcił psychol kiedy ciotki nie będzie w domu. Czyli nigdzie.

Też miałabym powody, żeby się na Boga śmiertelnie obrazić, ale Go kocham. On mnie odnalazł, ale ja Go też szukałam. Czasami musimy znaleźć się na dnie udręczenia, żeby w końcu do Niego zawołać. Ja zawołałam, Ty się obraziłaś. Taka jest między nami różnica.

Gość gość
Ja też zaznalem ogromnej krzywdy niewyobrazalnej za winą lekarzy. I tu mampytanie . Dlaczego Bóg do tego dopuścił, do zniszczenia mojego życia i planów samobojczych? Kto mi odpowie???????????