Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BiałaGurami

Zajdę w ciążę jeszcze w tym roku! grupa wsparcia

Polecane posty

To mnie psychicznie dobija, tym bardziej ze nikt nie dostrzega moich prawdziwych problemów tylko te które dla nich są ważne (sylwetka). I weź się za siebie (bieg am, ale nikt nie pyta), nie jedź slodyczy (nie jem juz w ogóle ale nikt nie pyta). Z usposobienia jestem osoba raczej jaj carską. Carly b i żal który w sobie mam ukrywa PID przykryciem żartów itd. To wsztscy- dorosnij, bądź poważną. Generalnie zobacz cię, czlowiek nie może być sobą bo Carly czas jest ocenuany

Komentarzy o dziecku tez slysze nawet od wlasnejmamy kktóra wie ze 3 razy poronilam ale w jej przekonaniu to nic. Dziwic się ze się izoluje, sstydze, nie chce nigdzie chodzić. Bo wszyscy w kolo wlać nie z najbliższymi i obcymi utwierdza ją mnie w przekonaniu ze cos jest ze MBA nie tak! Ktoś powie nie przejmuje się. Ale ja nie mam NAWET JEDNEJ OSOBY która po prostu milczy...

Nie mówiąc o sliwach otuchy. Ja nie chce żeby ktoś piwiedzial ze ni jestem gruba tylko np zapytal jak ćwiczenia itd. Ehhh chcialam się wyglądać. U rodziców nie by lam szmat czasu a do pracy nie chce mi się chodzić.

Gość gość
Biała nie przejmuj się. A ile ważyłaś w lepszej formie? Kiedyś już przecież udało ci się schudnąć z 10 kilo, więc i teraz ci się uda. Waga to nie wszystko. A może nie będziesz musiała myśleć o odchudzaniu, bo wreszcie się uda spełnić największe marzenie, czego ci życzę. Jesteś w dobrych rękach, a dobry lekarz w klinice już nie jednego cudu dokonał. Głowa do góry. W końcu idzie wiosna:)

Gość gość
Rodzice też często nas nie rozumieją, bo dawniej było jakby łatwiej o dziecko. Nasi rodzice przeważnie tuż po ślubie, w wieku tuż po 20-stce mieli dzieci. To było dla nich oczywiste i takie łatwe, bo przyszło naturalnie. Teraz wszystko trwa dłużej. Studiujemy, śluby odkładamy pod 30-stke, potem się urządzamy, a i o dziecko trudno. Łatwo powiedzieć, bo inni mają, więc też chcemy, a to nie takie proste. Ale nie można się załamywać, trzeba walczyć o swoje.

Gość gość
P

Moja normalna waga to ok 63 kg. Teraz no jestem taka jakby rozlana, niech każdy powie gora dwa razy i da żyć i w spokoju cos z tym zrobić. Dziś wizyta w klinice. Podgląd co ur oślo :) ps. Nie chwale się swoimi problemami, nie macie takiego stres a spotkać w klinice kogoś kogo nie chcielibyscie żeby wiedzial o waszym problemie? Pomija ze ta osoba wtedy tez mialBy ten problem ale mówi o nim glosno a Wy chcecie zachować to dla siebie

Gość gość
Biała ja też waze 73 a jestem 5 cm niższa od Ciebie. W ciągu 1.5 roku przybylo mi jakieś 10 kilo. Ja jestem typem zjadacza stresu. No i efekty są bo ostatni tok był bardzo nieprzyjemny. Muszę się wziąć za siebie Ale jakoś brak mi motywacji. Tu w tym cyklu brałaś clo? A ta klinika to w twoim mieście ze obawiasz sie spotkać znajomych? Ja niby jeździłam daleko Ale ale tez zawsze się obawiałam ze kogoś mogę spotkać. Klara

Nie centralnie w moim ale najblizsza wiec jak ktoś ma gdzieś jechać to pewnie tu :/ jeszcze wcisnely mnie miedzy ludzi bo ma być dużo to prawdopodobieństwo wzrasta. Tak biore clo i bromergon :) może klinika dalej bylaby lepsza....?? No Ale tez nie mam czasu dojeżdżać niewuafomo gdzie. 3maj kciuki, liczne na zastrzyk w tym tyg :)

Co do wagi to wazę 73 ale mój M stwierdził ze wygląda jak bym waży la z 86 kg to wiesz jestem woogóle nie ubita tylko taka rizlana jakby i średnio to wygląda ale bardzo się tym nie przejmiwalam bo mam inne problemy na glowie

Gość gość
Oby dalej ładnie rosły

Gość gość
I dalej był uśmiech Ale jak dodaje buzke to reszta postu się nie wyświetla Klara

Gość zochacka
Michalina92, no ja nie wiem jak bym sama się zachowała – szczerze mówiąc. Może po prostu walnąć prosto z mostu? Nie wiem jakie usposobienie ma Twój mąż – będzie urażony? BiałaGurami – zacina zacina i ja zauważyłam, że jest problem  Ja z tym swoim gadałam, powiedziałam, że ja musze spróbować ivf z kd bo inaczej będę żałować całe życie – a nie wpłynie to dobrze na nasze relacje, bo flustracja będzie narastała. Wyszedł z domu, wrócił po 20 minutach i powiedział tylko: OK. W związku z tym jedziemy na konsultacje do kliniki.

Gość gość
P

Gość michalina92
no maz jest na skraju zalamania.damy sobie 3 miesiace ma brac extrasperm,bedziemy probowac na spokojnie a potem powtorzenie wynikow i zrobienie testu hba czy plemniki sa zdolne wykryc komorke jajowa.ale in vitro nie bierzemy pod uwage jak corke juz mamy,ewentualnie inseminacja. a ja robilam powtorke cmv bo przeciwciala igm mialam wysokie ale spadaja wiec jest ok

Gość BiałaGurami
Michalina mam wrażenie ze starania o dziecko to prawdziwy sprawdzian dla związku... czując ze się sypie wolałam odpuścić. Ja dziś zastrzyk z ovi. Mam dwa pecherzyki po 20mm wczoraj :) ps ile kasy w klinice idzie i na leki miesięcznie to wychodzi ok 600 zl na cykl, następny będzie tańszy bo leki mam ba dużej ale po prostu dramat

Gość michalina92
Tez tak mysle-jest to sprawdzian dla Nas,dla Naszej psychiki tym bardziej ze w tym ciezkim okresie dla Nas duzo dziewczyn z okolicy i rodziny jest z brzuszkami no i ten fb masa tego.to niekiedy dobija.ostatnio maz mnie wspieral,pocieszal,plakalam a teraz jest na odwrot i musze byc silna dla niego i nie pokazywac slabosci,lez przy nim tego sie trzymam

Gość gość
Biała do dzieła. Powiedz kiedy lekarz po zastrzyku kazał współżyć? Klara

Gość gość
D

Gość michalina92
zacielo sie

Gość Tonka1873
Ja mam 168 cm i 62kg, ale obecnie jestem na diecie. Mam zamiar zejść do 57. Nie mam zbyt dużej wagi, ale naprawdę wyglądam źle. Ponadto obcielam moje długie włosy, które towarzyszyły mi od początku. Nigdy nie miałam krótkich. Teraz mam. Zawsze miałam ciemne,w tym tygodniu idę pofarbowac się na blond. W pon mam kosmetyczkę i robie paznokcie oraz zakładam aparat ortodontyczny. Wymyśliłam sobie taką terapię, będę teraz prozna, piękna, będę inwestować w siebie. Niedługo rok od śmierci mojego dziecka, rok zajęło mi postawienie mu pomnika. Nie mogę mieć dzieci, dziecko umarło. Jestem w kompletnej rozsypce. Odkąd zaczęłam o siebie bardziej dbać nie myślę juz o dzieciach. Nie chodzimy juz po lekarzach, nie wstaje wiecznie z płaczem ze następna w ciąży, a na mnie nie działa nic. No i przede wszystkim skasowalam fejsa. Nie widzę już kolejnych ciaz, brzuchow i niemowląt. Polecam. Czasu więcej i spokoju więcej.

Gość michalina92
jest tu ktos?

Gość michalina92
Gratulacje przemiany Tonka:)

Gość gość
P

Gość gość
Tonka, dobre podejście... U mnie czas płodny więc działam. Robiłam wczoraj test owu i dwie mocne kreski, dziś robiłam i tak samo. Kiedy od pozytywnego testu owulka występuje??? Zgubiłam ulotkę od tych testów i nie wiem dokładnie. Dziś mam straszne wzdęcie i mocno wrażliwe sutki więc to chyba u mnie są objawy owulacji... Klara

Gość michalina92
24 do 36 godzin

Gość gość
Hej. U mnie wczoraj i przedwczoraj test owu pozytywny. Działaliśmy przedwczoraj i dziś rano. Wczoraj cały dzień miałam bardzo wzdęty brzuch, zaczęły boleć mnie sutki. Dziś po stosunku zauważyłam w śluzie krew ale tylko trochę i sutki zaczęły piec i swędzieć mocno. Macie tak w trakcie owulacji? Klara

Gość gość
ooo są moje posty :)