Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Radość z macierzyństwa

Polecane posty

Gość gość

Kiedy poczulyscie? Od samego poczatku?

Gość gość
a ty kiedy? czy wcale?

Gość gość
moja córka lada dzień kończy 2 lata... raczej nie czuję tej radości... więcej to dla mnie mordęga

Gość gość
Mija drugi miesiac i zaluje swojej decyzji o urodzeniu dziecka. Kiedys myslalam, ze bede miec duza rodzine. Teraz jak juz wiem jak to jest opiekowac sie placzliwym dzieckiem nie wiem czy zdecyduje sie na kolejne.

Gość gość
Z pierwszym dzieckiem..szczerze.. jak skończył roczek wcześniej same zmartwienia -kolki-brak apetytu-częste przeziębienia ,płacz :/ ale myślę że wtedy byłam nie dojrzała emocjonalnie miałam 20lat przy drugim dziecku poczułam radość odrazu i cieszę się jakoś innaczej

Gość gość
Do mnie to przyszło jakoś po roku...

Gość gość
Od pierwszej chwili. Ale oczywiście nie zmienia to tego, że nie raz byłam sfrustrowana, zła i klelam po co mi to było :-) ( synek przez 2 lata budził się po kilka razy w nocy)

ja cieszyłam się bardzo od początku. a nie było łatwo gdyż moja córka miałam kolki przez pierwsze 3 miesiące, w nocy się budziła i czasem budzi do tej pory a ma 15 miesięcy, ale to jest cudowny skarb i tak wspaniale się pierun mały rozwija. Ja od początku cały czas czuję radość

Gość gość
zaczęłam się cieszyć macierzyństwem jak synek miał ponad rok, wtedy przesypiał noce i stał się bardzo towarzyski, wesoły, dużo już rozumiał ;) Wtedy zaszłam w ciąże i niestety wraz z powiększającym się brzuchem czułam się coraz gorzej, miałam problemy w ciązy, leżałam też w szpitalu itp. Wtedy miałam naprawdę dół, że nie moge zajmować się synkiem :( musiałam zatrudnić nianię, wróciłam do rpacy (mam lekką za biurkiem) czego żałowałam - że sama nie mogę nim się zająć, ale nie mogłam go podnosić itp. Teraz planuje z dwójką zostać dłużej w domu.