Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobietom się poprzewracało w ....

Polecane posty

Gość gość
A moze ty jestes bledem ewolucji, ze swoim twierdzeniem, ze kazdy czlowiek ma byc taki sam i postepowac tak samo i kazdy nadaje sie na rodzica? ;)

Gość gość
13:50 rozjechales wszystkich :)

Gość gość
może i jest błędem ewolucji a co ciebie cudze błędy obchodzą

Gość gość
Trzeba byc idiota, by twierdzic, ze kazdy moze i powinien byc rodzicem. Niestety. Ty na pewno byc nie powinienes ;) Bo jak twoja corka wybierze nieposiadanie dzieci, to powiesz jej, ze jest bledem ewolucji?

Gość gość
13:52 raczej wszyscy ludzie są tacy sami głową ręce nogi, fiat i c**a. Zanik lub nie umiejętność korzystania z któregoś powyżej świadczy o ułomności.

Gość gość
dzieci nie są tacy jak rodzice to odzielne organizmy, np, moja mama chciała mieć dzieci, ja nie chce, jej matka (a moja babcia) jest rasistka i homofobem moja mama i ja nie jestesmy, dzieci żadko kiedy są podobne do rodziców

Gość gość
Są setki kobiet które chciałby mieć męża i dzieci ale one są przeciętne z wyglądu :P Ja nie jestem ładna ale jestem zdrowa i w mojej rodzinie nie ma raka, ciężkich chorób dziedzicznych, ba ja sama nie wiem co to alergia :) Byłabym w stanie donosić i urodzić zdrowe dziecko. Gdyby był to syn to kogo by obchodziło czy jest piękny i sexowny wedle wzroca z mediów? Ważne aby był silny i zdrowy :) No ale nikt nie chce dać mi szansy :) z racji zbyt małej reprezentacyjności. A szkoda. Karierę robię z musu, chętnie bym rzuciła w diabły i gotowała dla kochającego męża :)

Gość pan krac
13:45 Tu nie chodzi o to, że wolałem. Ok, może trochę :) Przede wszystkim takie jest moje otoczenie, zawodowe i towarzyskie. Przyznaję że i ja wchodzę z tego powodu w pewien stereotyp, ale uznajmy go na potrzeby dyskusji - dziewczyny z małych miasteczek, bez ambicji, nie są interesującymi osobami dla mnie. O czym mam rozmawiać? O najnowszej sztuce? O filmach Kusturicy? O zawiłościach życia czy polityce? Nie tego szukam, szukam partnerki. 13:46 Nie na niczym się nie skupiam, nie jestem desperatem, nie pali mi się do niczego. To że osobą z którą się spotykam ma zawód taki a nie inny, wyszło dopiero po pewnym czasie. I nie, nie rozmawialiśmy o dzieciach. Jesteśmy dopiero po kilku spotkaniach.

Gość gość
znowu nic nie widac

Gość gość
A kto powiedzial ze kobiety nie chcace miec dzieci NIE korzystaja z c**y? :D i co powiedialbys corce, ktora nie bedzie chciala dzieci? ze jest bledem ewolucji i to nawet dobrze ze umrze i nie przekaze genow?

Gość gość
Ale dziewczyna z malego miasteczka tez moze miec ambicje...

Gość gość
CELEM KAŻDEGO ORGANIZMU jest trwać lub zapewnić trwanie genów. Podstawowe czynności każdego zwierzęcia to oddychanie, odżywianie, wydalanie i rozmnażanie. Brak którejś z tych funkcji po pierwsze świadczy o ułomności a po drugie prowadzi do śmierci. Tak nie każdy nadaje się na rodzica ale to ulomnosc.

Gość gość
14:04 nie powiedziałbym tego ale tak bym pomyślał.

Gość pan krac
14:06 oczywiście że tak, nie wiesz jak wiele moich koleżanek (i kolegów) z pracy pochodzi z małych miasteczek - tacy są najbardziej nakręceni na sukces i hajs :D czasem bawią mnie te stroszenia piórek (u kolegów), który jaki ma zegarek, albo gdzie byli na wakacjach. tępe dzidy :D

Gość gość
14:04 była by błędem bo nie przedłużyła by także moich genów jako dziadka.

Gość gość
Ale czlowie ROZNI sie tym od zwierzecia, ze ma WOLNA WOLE i rozum. A rozmnazanie wcale nie stoi na rowni z jedzeniem czy piciem - bo brak rozmnozenia sie w przeciwienstwie do niejedzenia NIE PROWADZI do smierci. wiec rozmnazanie to osobna kwestia, to nie jest potrzeba fizjologiczna jak jedzenie czy oddawanie moczu

Gość gość
No wiec znowu sie rozchodzi o GENY FACETOW.. twoje cudowne geny nie zostalyby przekazane dalej.. a to zla corka! nie chce sie rozmnazac! Wiesz co? z takim postrzeganiem nie powinienes miec dzieci - bardziej je skrzywdzisz.

Gość gość
Przeciez mozna sie NIE DECYDOWAC na dzieci pomimo checi. Bo ktos uwaza, ze na rodzina sie nie nada, bo nie zapewni dziecku odpowiednich warunkow, bo ma choroby ktore moglyby sie nasilic przez ciaze, etc.

Gość gość
Blad w tytule tematu i zalozeniach Autora. Nie kobietom sie poprzewracalo a mezczyznom, ktorzy oczekuja aby kobieta robila super kariere a rownoczesnie nianczyla dwojke dzieci. To jest mission impossible:D! Proponuje Autorowi tematu i innym Panow o tego typu sprzecznych idealach aby poszli na rok na tacierzynski:D

Gość gość
tak zwane słoiki? ;) ale skromne osoby tez są.

Gość gość
Po pierwsze córka miałaby tez geny żony - to logiczne. 2. Brak oddychania zabija od razu, brak jedzenia po miesiącu, a brak potomstwa po 70 latach. 3. Na 100% gdyby z dwójki rodzeństwa jedno miało dzieci a drugie nie dziadkowie bardziej by lubili te które da wnuki. Pewnie głośno by tego nie powiedzieli ale by tak było, w testamencie tez raczej by obdarować tego z wnukami niż tego bez bo przecież po co inwestować w kogoś kto i tak wymrze.

Gość gość
Argumentu z 'zabijaniem poprzez brak potomstwa' nawet nie komentuje, bo chyba sobie jaja robisz I to jest dla ciebie usprawiedliwienie traktowania swojego dziecka jako odpadu tylko dlatego, ze podjelo inna decyzje w zyciu niz przekazywanie dalej genów swoich rodzicow? Po co ty chcesz robic dzieci? Zeby spelnialy TWOJE oczekiwania, a nie wlasne? 3. Ja bym miala w d***e takich rodzicow, ktorzy mieliby mnie kochac za to, ze posiadam potomstwo, a jesli nie, to nic na mnie w testamencie nie przepisza, BO I TAK WYMRE :D boze, czy ty naprawde tak myslisz?

Gość pan krac
14:17 Tak, słoiki. Choć nie ukrywam że mam dla nich ogromny szacunek, bo przyjechali niegdyś do obcego miasta z niczym i zaczynali od zera. Po nastu latach nakręca ich wysoki kredyt we frankach i chęć posiadania więcej i więcej...choć ostatnio to już tylko kredyt we frankach ;)

Gość gość
To facetom się poprzewracało w ....

Gość gość
ad: gość dziś Po 70 latach to i tak większośc z nas będzie martwa, a ze geny przeżyją to będzie nam po pierwsze wszystko jedno, a po drugienie kazde powinny;) Narawde uważasz, że chęc przypodobania się komuś powinna byc przyczynkiem do rozmnazania? proszę cię...

Gość gość
14:22 patrzysz na świat przez różowe okulary. Ja wiem ze pewnie nigdy bym tego nie powiedział córce, kochał bym ją taka jaka by była, podobnie jak syna homoseksualiste czy niepełnosprawne dziecko. Co NIE ZMIENIA faktu ze wolałbym syna hetero, pełno sprawne dziecko i córkę która kiedyś będzie miała dzieci. Zaakceptowalbym to ale z bolacym i krwawiacym sercem. Wiesz ze bardzo wiele osób w ciężkich momentach życia mówi ze robi to dla dzieci, wnuków. Jakby ich nie było to po co się starać.

Gość gość
Dlaczego uważacie że zabijanie przez brak potomstwa to takie dziwne. Jak dobrze pójdzie to właśnie przez to za 500lat może nie być Europejczyków. Proszę się ustosunkować. Chyba słyszeliście o problemach demograficznych.

Gość gość
dokladnie facetm poprzewracalo sie Ilu tutaj wypowiadajacych sie Panow skorzysta z tacierzynskiego?!? odwazni do przodu wystap:D

Gość gość
Sorry ale nie jestem od nanoszenia dziecka. Zatrudnię pomoc dla żony to chyba wystarczy.

Gość gość
Kobiety od wieków sprawiały problemy. Przez nie może wymrzeć Europejczyk, wcześniej przez to ze dostały prawa wyborcze wybrały Hitlera, jeszcze wcześniej knuly na dworach królewskich, połowa starożytnej Grecji zginęła w wielkiej wojnie przez jakoś Helenę co się puściła nie ze swoim mężem, a wcześniej nieszczęsny pakt z wężem przypieczetowany jabłkiem. Normalnie diabelskie nasienie.