Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bardzo pragnę dziecka ale mam trudną sytuację finansowa

Polecane posty

Gość gość

Chcemy dziecka z narzeczonym ale niestety nie damy rady finansowo łącznie oboje mamy ok 3 tys z czego 1500 idzie na mieszkanie a reszta opłaty i jedzenie. Smutne takie zycie

Gość gość
zarabiacie po 1500? zmiencie prace. tzn mąż jak nie ma wykształcenia wyższego to chociaż do cukierni/pierkarni tam on sam zarobi na akordzie okolo 2,500 tysiąca...

Gość gość
Jesteśmy po studiach ale ciężko z praca

Gość gość
domyślam się, jeśli nie praca związana z kierunkiem studiów to tak jak mówię Twój partner musi zmienić pracę i to koniecznie , bo zawsze będziescie stali w miejscu. niech szuka na produkcji wlasnie typu cukiernia, mój chłopak zarabia na tym około 3.000 po pol roku albo gdzie indziej..gdzie pracujecie?

my tez mamy tyle co wy, ja mam około900zł mąż 2000 zł na mieś, też płacimy czynsz na mieszkanie, ale nie mamy żadnego kredytu. ALe dziecko mamy , smiało starajcie się

Gość gość
Agatka gdzie Ty zarabiasz 900zł? w ogóle co Ty mówisz ? jakim sposobem wygospodarują chociaż 400 zł na miesiać na dziecko jak wiążą ledwo koniec z końcem...

Gość gość
Dokładnie, chłop do lepiej płatnej pracy, niech ruszy dupsko :P A Ty jeśli zaciążysz teraz to załapiesz się na 1000 zł zasiłku macierzyńskiego PRZEZ ROK od państwa nawet jeśli nie masz umowy o pracę. Zawsze to rok na poszukiwanie lepszej pracy przez partnera. Śmiało starajcie się, żebyście nie płakali jak będzie za późno!

pracuję na pól etatu w sklepie z firankami,mam płacone za godzinę, i zależy od ilości godzin wychodzę około 900 - 1000 zł na mieś czasem mniej czasem więcej

Gość gość
Przede wszystkim to twój narzeczony powinien starać się o lepszą pracę, bo faceci mają większe możliwości. Pójdzie na budowę i będzie miał już 2 tys conajmniej. Mój partner pracuje w zieleni miejskiej i ma 2 tys a ma wykształcenie gimnazjalne. Dobrze płatne zawody dla kobiet są już trudniej dostępne.

Gość gość
aż dziwne że nie zleciały się tutaj jeszcze"bogate" kafeteriuszki żeby wyzywać was od PATOLOGII

Gość gość
Nie wiem w jakim wy świecie żyjecie, wiekszośc ludzi w Polsce zarabia ok. 1500 zł a nawet mniej. Ostatnio widziałam ogłoszenie z racji faktu ze sama szukam pracy, chcieli magistra chemii za 1200 na zastepstwo, jak wyzyć za taka głodową pensję :( Ja sama w szkole na etacie zarabiam 1700 zł, masakra :( ale widocznie jestem życiowy nieudacznik i mówię to o sobie jak najbardziej powaznie. Jeszcze jak któraś znajdzie bogatego męża to jest dobrze, ale jak ktoś jest brzydki (jak ja) to zawsze ma pod górkę :(

Gość gość
ja nie wiem my z męzem mamy ponad 3 ty ja 1000, maz 2200 mamy 2 dzieci, opłaty są 1000 zmieszkanie, internet, tel ale zyjemy mnie sie wydaje dosc dobrze, mamy na jedzenie nie kupujemy syfu tylko szynki za 40, 50 zł kg,chleb za 5 zł bez konserwantów, mieso kupujemy lepsze też itp,na ubrania mamy, na basen,do kina tez nie jest zle:) więc spokojnie dacie rady z jednym dzieckiem.

Gość gość
Haha masz 2 tys na utrYmanie na jedEnie i sciemniasz ze na 4 osoby kupujesz szynki za 50zl haha to chyba macie przydzial kromka chleba i plaster szynki na dzien. Juz nie mowie o tym ze zapewne nic nie odkladacie bo z cEgo i wrazie czego jestescie bez zadnego zabezpiecEnia. Tylko pozazdroscic. A dzieciom co dacie na prYsLosc oprocz kopa w d**e? Odpowiedzialni ludzie tacy jak ja na dziecko zdecydowalismy sie majac 10tys dochodu zapelnuone konto wrazie cEgo. I dzis mamy dom kase samochosy osZczednosci a dziecko jak bedzie mialo 20 lat kupimy miesKanie.

gościu z 12:48 głupoty gadasz, jak ktoś mieszka w małym mieście, nie ma dużej raty kredytu, i nie jada co dzień w restauracjach jak ty to mając 3000 zł na mieś spokojnie da radę dobrze życ z 2 dzieci i spokojnie kupuje lepsza szynka czy lepsze jedzenie

Gość gość
w moim otoczeniu mężczyźni zarabiają od 3 do 7 tys...z kobietami znacznie, znacznie gorzej. natomiast uważam, że Twoj facet powinien starać sie o lepszą pracę...

Gość gość
to prawda wszystko zależy od tego hgdzie sie mieszka

Gość gość
gość pochwal się co jeszcze masz? prywatny jacht,odrzutowiec,prywatne wyspy,wykupiony lot na Księżyc? zdjęcia tych nieprawdopodobnych bogactw już powrzucałaś na FB? HAHAHAHAHAHAHA ŻENADA

Gość gość
Za 3 tys w małym mieście można sobie spokojnie żyć. Oczywiście nie stołujac się w restauracjach codziennie ale mając też trochę "rozrywek". Bez spinania się że nie starczy do 1-go. Nie zmienia to faktu że 1.5 dla faceta to mało nawet w pipidówie.

Gość gość
Mieszkamy w mieście ok150tys mieszkancow. Najbardziej obawiam się o to ze któreś z nas straci pracę dla tego boimy się ze nie damy radę. Ja np miałam ciężkie dzieciństwo więc chyba też stąd te obawy

Gość gość
W duzym mieście łatwiej jest o pracę i stawki są wieksze. Skoro jesteś wykształcona ro szukaj w biurze, banku czy innych. Koło 2k na rękę powinno być. A facet albo produkcja albo budowa

Gość gość
Pogadaj z nim niech szuka lepszej pracy. Od czegos trzeba zaczac

Gość gość
To jest polska rzeczywistosc , bardzo mi przykro z tego powodu. Ja rowniez pragne kolejnego dziecka , w moim przypadku trzeciego, i od przyszlego roku zaczynamy starania, ale my w pl nie mieszkamy. Szkoda ze w pl nie jest jak tu gdzie mieszkamy w tej chwili. Tak sie zlozylo ze razem z m nie pracujemy, a na kolejne dzieci i tak nas stac, bo jest dobry socjal. Autorko jezeli bardzo ale to bardzo pragniesz kolejnego dzieciatka to uwazam ze milosc jest najwazniejsza i mimo wszystko decydujcie sie. Finanse zawsze moga sie zmienic.

Gość gość
Fajnie powiedzieć ze finanse może się zmienia a co jeśli nie? Cała wyprawka dla dziecka sporo kosztuje. Zawsze sobie mówiłam że nie zdecyduje się na dziecko aż nie będę mieć dobrej pracy ale niestety włączył mi się instynkt macierzynski: /

Gość gość
Dziecko kosztuje, ale znowu bez przesady. Ludzie mają czasem mniej niż 3k na miesiąc i mają dzieci, żyją normalnie i szczęśliwie

Gość gość
13:30 Jesteś hołota bez honoru , white trash na benefitach

Gość gość
13:47 a ty kim jesteś ,że oceniasz?

Gość gość
Oboje nie pracujecie tylko ciągniecie socjal.. Zero ambicji?

Gość gość
Do 13:51 , Jestem tym kto zapier....la na taka patologie na benefitach ok?