Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie największe bzdury wyczytałyście na kafe?

Polecane posty

Gość gość
"Stosunek przerywany to najlepsza metoda antykoncepcji. Nie znam nikogo, kto by ją stosując wpadł." ;)

Gość gość
Taaak, o tym stosunku przerywanym też czytałam. :D No i oczywiście hit; po sn już nie ma dla nas nadziei,tylko plastyka pochwy,bo mamy wiadra i tragedia jest :D A jak jeszcze po więcej niż 1 dziecku, to na bank możemy być pewne,że mąż nas zdradza z jakąś "ciasną i jędrną" :D Jak mam 1 dziecko,to jestem egoistką,a jak 2-3 i więcej, to krowa rozpłodowa ze mnie i patologia :D

Gość gość
Suszak jest pyszny ! Ale hit to temat gdzie panie udowadniają że 40 latka wygląda młodziej od dziewczyny 20-25 lat . Jest z 100 wpisów- masakra one w to wierzą !

Gość gość
Jest teraz temat "będę miała szescioraczki" :D

Gość gość
Dzieci kafeterianek nie piły nigdy nic gazoeanego

Gość gość
- Kobiety lubią spokojnych facetów zamiast dresiarzy.

Gość gość
A co jest dziwnego w tym, że dziecko nie pije nic gazowanego? Moja siostrzenica może ze dwa razy probowała, ale nie lubi bąbelków i nie ruszy nawet piccolo w sylwestra. Słodkie napoje mogłaby pić ale muszą być wygazowane, tyle że nikt jej nie daje.

Gość gość
Dzieci kafeterianek również nie jedzą fast foodów, ciastek,chipsów,czekolady,natomiast za najwspanialsze smakołyki świata uważają pokrojone warzywa, owoce, zdrowe "przekąski" typu chipsy z banana :D Poniżej ich godności byłoby wypić szklankę coli czy fanty i do tego zjeść garść chipsów. :D Żeby nie było, osobiście znam dziecko,które nie lubi ani słodyczy,ani fast foodów. Ale to niewielki procent,a tutaj jakoś na kafe każde dziecko jest zwolennikiem zdrowego żywienia, najlepiej jeszcze eko, bez glutenu.

Gość gość
dzieci po cc mają skazy widoczne na ciele :D haha wiekszej bzdury nie czytalam :D

Gość gość
-brak pokarmu, - słaby pokarm. Bzdury powtarzane jedna przed drugą. I nie jestem maniaczką kp, ale w dobie nieograniczonego dostępu do wiedzy mogłyby już przestać powtarzać te brednie.

Gość gość
6 m-czne niemowle mówi mama i baba i świadomie wskazuje paluszkiem te osoby ;) kafeterianki maja genialne dzieci

Gość gość
matki, które: a) świadomie wybierają cc b) nie karmią piersią c) wracają do pracy jak najszybciej to wyrodne matki :) kiedyś się tu dowiedziałam, że skoro wróciłam do pracy to nie zasługuję na dziecko i nie powinnam go sobie robić, skoro wazniejsza jest dla mnie praca :)

Gość gość
na czerwcowych 2015 jedna kwękała, ze jej dziecko na mm ma ciągle kolki i brzuszek boli a w pewnym momencie sama przyznała, że to mleko miesza jak jej wygodnie, nie jak zaleca producent (w wodzie o temp 50 st i schłodzić). jak jej ktoś uwagę zwrócił to zaraz stado bab zaczęło jazgot że to jej sprawa. tamten temat cały był chory

Gość gość
- jeżeli dziecko powyżej dwóch lat jeździ w wózku, to jest niepełnosprawne i w przyszłości będzie grube, a matka jest leniwa - tematy typu "gdzie jechać z 23 miesięcznym dzieckiem na wakacje", zupełnie jakby nie można napisać z dwuletnim, bo ten miesiąc u dwulatka ma takie duże znaczenie. :o - po co dziecku dawać kubusia, skoro można dać wyciśnięty sok z kapusty

Gość gość
O tak brak pokarmu i chudy pokarm to niezle bzdury. Jakby nie mogły sie przed przestawieniem na mm doinformowac skoro niby tak bardzo chcialy karmic piersia tylko nie wyszlo. Albo po prostu przyznac sie szczwrze, ze nie chcialy. Mamy XXI wiek. Kazda karmi jak chce! Moje polroczne dziecko jest w takim razie zacofane, bo tylko jeczy i pruka buzia. Jic nie mowi ;)

Gość gość
gość 2015.08.31 Organizm 40 latki (jeszcze bardzo młodej jak głosi cafe) nie różni się od organizmu 20 latki . W kontekście zapłodnienia . Obecnych kobiet 35+ procesy starzenia nie obejmują z powodu ogólnego postępu . Kobieta rodząca w wieku 18-22 to patologia i pożałowania godne stworzenie . xx Młodociana, rozmnajzajaca sie patologia , to akurat prawda :D Prawda jest tez, iz ogolny postep znacznie spowolnił i opoznil procesy starzenia sie spoleczenstwa :) Człowiek zyje przeciętnie 80 lat , nie 40 .. No, chyba , ze ty w wieku 40 lat juz stoisz nad grobem.. A co do zapłodnienia kobiet 40-letnich.. Takie kobiety rodziły dzieci zanim i ty i ja pojawiłysmy sie na tym swiecie :)

Gość gość
gość wczoraj matki, które: a) świadomie wybierają cc b) nie karmią piersią c) wracają do pracy jak najszybciej to wyrodne matki usmiech.gif kiedyś się tu dowiedziałam, że skoro wróciłam do pracy to nie zasługuję na dziecko i nie powinnam go sobie robić, skoro wazniejsza jest dla mnie praca usmiech.gif xx No wiesz, urodzic to byc po prostu inkubatorem :) Surogatka, zastapcza macica itp. Bycie matka to zupelnie inna sprawa :) Rozumiem kobiety , które sytuacja finansowa zmusiła do szybkiego powrotu do pracy. Reszta to po prostu inkubatory. Pracowac bedziemy srednio 40 lat.. skupienie 2-3 lat z pierwszych lat zycia dziecka , na dziecku nie jest zadnym poswięceniem, tylko swiadomym wyborem MATKI.

Gość gość
13:18 a co z tego że azot jest w powietrzu? Co innego wdychanie go w powietrzu, a co innego spulchnianie nim produktów spożywczych. Żaden dietetyk nie powie że Almette jest zdrowy.

Gość gość
Prawda jest tez, iz ogolny postep znacznie spowolnił i opoznil procesy starzenia sie spoleczenstwa usmiech.gif Człowiek zyje przeciętnie 80 lat , nie 40 .. No, chyba , ze ty w wieku 40 lat juz stoisz nad grobem.. xxx Chyba trochę przesadziłaś z tą przeciętna długością życia. Minęłam już ową magiczna granice 40 lat i choć jestem wysportowana i prowadzę bardzo aktywny tryb życia, to czuje jednak różnicę. Szybsze zmęczenie, dłuższy czas potrzebny na regenerację. Wystarczy spojrzeć na wyniki pierwszego z brzegu biegu masowego i porównać wyniki w poszczególnych grupach wiekowych. Postęp społeczny postępem, ale biologii nie przeskoczysz.

Gość gość
gość wczoraj matki, które: a) świadomie wybierają cc b) nie karmią piersią c) wracają do pracy jak najszybciej to wyrodne matki usmiech.gif kiedyś się tu dowiedziałam, że skoro wróciłam do pracy to nie zasługuję na dziecko i nie powinnam go sobie robić, skoro wazniejsza jest dla mnie praca usmiech.gif xx No wiesz, urodzic to byc po prostu inkubatorem usmiech.gif Surogatka, zastapcza macica itp. Bycie matka to zupelnie inna sprawa usmiech.gif Rozumiem kobiety , które sytuacja finansowa zmusiła do szybkiego powrotu do pracy. Reszta to po prostu inkubatory. Pracowac bedziemy srednio 40 lat.. skupienie 2-3 lat z pierwszych lat zycia dziecka , na dziecku nie jest zadnym poswięceniem, tylko swiadomym wyborem MATKI. xxx Napisała mamusia na medal.

Gość gość
Kiedyś tu kobieta pytała się o dom, taki na 3 osobową rodzinę. Pytała o plany, koszta i takie tam co się z budową wiąże, a tu kobiety się na nią rzuciły, że tylko jedno dziecko, jak tak można itd. Autorka wyjaśniła, że nie może mieć więcej dzieci, a te kwoki dalej, a czy próbowała kuracji hormonalnej i dalej atak niezwiązany z tematem. No i w końcu ucięła dyskusje na temat dzieci wyznaniem, że nie ma macicy, więc żadne kuracje jej nie pomogą. Ogólnie zauważyłam, że temat dzieci to najbardziej drażliwy temat na kafeterii. Nie może tu być tak, że jedna osoba woli mieć tyle i tyle dzieci i tak je wychowywać, bo większość matek zna jedyny i najlepszy sposób na wychowywanie dziecka/dzieci, i tylko one posiadają prawdę objawioną.