Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 stopnop

szczepienia obowiazek nowa ustawa

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
Le偶y mi na sercu los dzieci, wi臋c szczepi臋 :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Ja szczepi艂am na pneumokoki i wyda艂am mas臋 pieni臋dzy, wi臋c uwa偶am, 偶e warto m贸wi膰 o tym, 偶eby by艂y refundowane. Mo偶e moje kolejne dziecko b臋dzie ju偶 zaszczepione za damo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
"Skurcz oskrzeli, pokrzywka, niespecyficzne zapalenie staw贸w, atropatia, zapalenie tkanki 艂膮cznej w miejscu wstrzykni臋cia, idiopatyczna plamica ma艂op艂ytkowa, uog贸lnione powi臋kszenie w臋z艂贸w ch艂onnych, reakcje nadwra偶liwo艣ci, w tym reakcje anafilaktyczne/rzekomoanafilaktyczne, b贸l g艂owy, zawroty g艂owy, zesp贸艂 Guillaina-Barr茅go, omdlenia, kt贸rym czasem towarzysz膮 ruchy toniczno-kloniczne, nudno艣ci, wymioty, b贸l ko艅czyn, b贸l staw贸w, b贸l mi臋艣ni, w miejscu wstrzykni臋cia: rumie艅, b贸l, obrz臋k, gor膮czka, krwiak, 艣wi膮d, astenia, dreszcze, zm臋czenie, z艂e samopoczucie" To nie s膮 objawy mog膮ce wyst膮pi膰 po Mocarzu, za kt贸rego wprowadzanie do obrotu, stawiane s膮 zarzuty karne. S膮 to dzia艂ania niepo偶膮dane obserwowane po podaniu szczepionki przeciw wirusowi HPV (Silgard), kt贸ra od przysz艂ego roku ma by膰 w Polsce obowi膮zkowa!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
"Cz臋sto mog膮 wyst膮pi膰: nudno艣ci, wymioty, zgaga, niestrawno艣膰, wzd臋cia, biegunka, zaparcia, b贸l w nadbrzuszu, duszno艣膰, zaostrzenie astmy oskrzelowej, b贸l i zawroty g艂owy, nadpobudliwo艣膰, 艣wi膮d, pokrzywka, wysypka, zatrzymanie p艂yn贸w i obrz臋ki. Rzadko obserwowano: nadci艣nienie, zaburzenia smaku i zwi臋kszenie aktywno艣ci enzym贸w w膮trobowych. Czasem mog膮 wyst膮pi膰: zaburzenia krzepni臋cia, krwawienia z przewodu pokarmowego, senno艣膰 lub bezsenno艣膰. W przypadku wyst膮pienia dzia艂a艅 niepo偶膮danych, takich jak zawroty g艂owy i senno艣膰, nale偶y zachowa膰 ostro偶no艣膰 podczas prowadzenia pojazd贸w mechanicznych." A to mo偶e wyst膮pi膰 po ibuprofenie, kt贸rym faszerujecie dzieci cho膰by przy z膮bkowaniu.

Udost臋pnij ten post

Nied艂ugo b臋d膮 nas tymi szczepionkami wype艂nia膰 jak mi臋so w tesco! Wejdziemy do gabinetu a wyjdziemy 3 razy wi臋ksi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Francuscy lekarze apeluj膮 o wstrzymanie szczepie艅 przeciw H P V

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Drogie Mamy, ja podchodz臋 do szczepie艅 bardzo rozs膮dnie: staram si臋 czyta膰 publikacje naukowe, nie tylko fora, moja kole偶anka jest r贸wnie偶 lekarzem pediatr膮 i sama szczepi swoje dzieci. Ja r贸wnie偶 szczepi艂am dw贸jk臋 swoich dzieci zar贸wno obowi膮zkowymi, jak i niekt贸rymi z zalecanych: pneumokoki i meningokoki, w planach te偶 mam szczepienie na osp臋. Moje dziecko tylko raz mia艂o gor膮czk臋 po szczepieniu ale po dobie wszystko wr贸ci艂o do normy. Najlepiej jest porozmawia膰 z zaufanym lekarzem... to s膮 tematy trudne ale warto naprawd臋 si臋 zastanowi膰...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Chcesz to szczep, ale nie narzucaj komu艣 co ma robi膰. Zmuszanie do szczepie艅 to nic innego jak przemoc, terroryzm firm zainteresowanych, jak wida膰 bardzo, oj bardzo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Pomijajac ju偶 wszystkie za I przeciw czy mo偶e mi kto艣 wyt艂umaczy膰 dlaczego szczepionk膮 P. Wirusowy HPV b臋d膮 szczepieni te偶 ch艂opcy? Przecie偶 oni nie maj膮 macicy???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
to jest dobre pytanie czemu maja byc szczepie tez chlopcy. moze to dowod na to ze szczepionki tak naprawde nie maja byc ochrona przed chorobymi zakaznymi tylko maja inny spoleczny cel. tak wiem ze niektorym wyda sie to teoria spiskowa ale fakt jest faktem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
kiedys czytalam dunskie badania w ktorych udowodniono ze ryzyko zachorowania na raka szyjki macicy jest nizsze niz ryzyko powaznych powiklan w tym kalectw i smierci po szczepionce HPV. Warto wiedziec ze wiele krajow wycofalo ta szczepionke ze wzgledu na duza ilosc powaznych powiklan po niej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Owszem, szczepionki to do艣膰 ci臋偶ki temat i przeciwnicy i zwolennicy - wszyscy maj膮 swoje racje, kt贸re ci臋偶ko pogodzi膰. Szkoda, ze rodzice maj膮 tak ma艂o informacji na temat szczepie艅...

Udost臋pnij ten post

Ludzie ale Wy jeste艣cie naiwni. Ka偶dy z was ma jak膮艣 odmian臋 HPV - znale藕膰 cz艂owieka zdrowego w pe艂ni to jak 6 w totolotka. W ca艂ym tym swoim strachu zapominacie o tym, 偶e kiedy lecicie bada膰 narz膮dy rozrodcze nie badacie od razu jamy ustnej w kt贸rej HPV cz臋艣ciej si臋 znajduje a nie udowodniono, 偶e szczepionka dzia艂a na HPV w jamie ustnej. Nawet nie wspomn臋 ju偶 o tym, 偶e groz膮 wam gorsze nowotwory przewodu pokarmowego a z tym to ju偶 w og贸le wi臋kszo艣膰 ma problem bo ilu z Was mia艂o gastroskopie czy kolonoskopie? Ka偶dy z Was ma wirusy a szczepionka by艂a kr贸tko testowana. Przez poca艂unki tez HPV 艂apiecie !!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Uwa偶am, ze pneumokoki powinny by膰 obowi膮zkowe dla wszystkich dzieci. Nie ka偶dego stac na t膮 szczepionk臋, zw艂aszcza jak ma wi臋cej ni偶 jedno dziecko. Ja zawsze odk艂ada艂am dla c贸rek pieni膮dze na szczepionki z chrztu. Mam nadziej臋, ze ju偶 w przysz艂ym roku te szczepienia b臋d膮 za darmo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W przysz艂ym roku to na pewno jeszcze nie, podobno od 2017 r. pneumokoki maj膮 byc obowi膮zkowe dla wszystkich dzieci.

Udost臋pnij ten post