Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Finanse w małżeństwie

Polecane posty

Gość gość

Przed ślubem dogadaliśmy się, że wszystko w małżeństwie kupujemy na spółkę, nie będzie intercyzy, wspólnie opłacamy kredyt itp. Obydwoje pracujemy, ja zarabiam znacznie mniej, więc dogadaliśmy się, że w zamian, że ja sprzątam mieszkanie i gotuję, to on będzie kupował jedzenie, bo jeżeli nie to będziemy na zmianę gotować i sprzątać. Mimo to i tak kupowałam czasami jedzenie z restauracji, dokupiłam coś w sklepie czego zabarakło do obiadu itd. Jednak długo po ślubie małżonek zaczął się stawiać z kupowaniem jedzenia i zapomniał, że to jest wzamian za to że ja po pracy za nas obydwoje sprzątam i gotuję, on przychodzi na gotowe. Zażądał, żebysmy dalej kupowali na spółkę jedzenie i zapomniał, że mimo tej umowy i tak czasem coś kupiłam choć wcale nie musiałam bo odpracowałam to jako kucharka, sprzątaczka, praczka. I co dalej? On nie kwapi się do gotowania obiadów, bo mówi że nie potrafi i nie chce tego robić, do sprzątania to go musiała bym czołgiem chyba pchać, bo jemu syf nie przeszkadza ;/ I jak to dalej poukładać, żeby było sprawiedliwie, czysto, ugotowane? Przecież ja nie mogę za niego wszystkiego robić, zarabiać i opłacać wszystko na spółkę, bo to było by niesprawiedliwe wobec mnie. Panicz przychodzi na gotowe z pracy, siada przed laptopem i ma wszystko w nosie.

Gość gość
ale masz problemy glupia krowo :O

Gość gość
wszystko na pol, zakupy na pol, porzadki na pol

Gość gość
o babo to ty nie mas męża , ty masz współkredytobiorce - słabo

Gość gość
patologia po polsku jednym slowem

Gość gość
To nie ugotuj kilka razy i tyle

Gość gość
No i chyba tak zrobię, że przestanę gotować, sprzątać póki on nie będzie tego również robić, bo skoro obydwoje pracujemy i kupujemy wszystko pół na pół to obowiązki domowe również na spółkę, nie dam mu sie. Szkoda mi żyć w syfie :( jakoś to przeboleję póki on zrozumie ile ja robiłam w zamian za niego za te jego jedzenie a on przychodził na gotowe.