Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Finanse w ma艂偶e艅stwie

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Przed 艣lubem dogadali艣my si臋, 偶e wszystko w ma艂偶e艅stwie kupujemy na sp贸艂k臋, nie b臋dzie intercyzy, wsp贸lnie op艂acamy kredyt itp. Obydwoje pracujemy, ja zarabiam znacznie mniej, wi臋c dogadali艣my si臋, 偶e w zamian, 偶e ja sprz膮tam mieszkanie i gotuj臋, to on b臋dzie kupowa艂 jedzenie, bo je偶eli nie to b臋dziemy na zmian臋 gotowa膰 i sprz膮ta膰. Mimo to i tak kupowa艂am czasami jedzenie z restauracji, dokupi艂am co艣 w sklepie czego zabarak艂o do obiadu itd. Jednak d艂ugo po 艣lubie ma艂偶onek zacz膮艂 si臋 stawia膰 z kupowaniem jedzenia i zapomnia艂, 偶e to jest wzamian za to 偶e ja po pracy za nas obydwoje sprz膮tam i gotuj臋, on przychodzi na gotowe. Za偶膮da艂, 偶ebysmy dalej kupowali na sp贸艂k臋 jedzenie i zapomnia艂, 偶e mimo tej umowy i tak czasem co艣 kupi艂am cho膰 wcale nie musia艂am bo odpracowa艂am to jako kucharka, sprz膮taczka, praczka. I co dalej? On nie kwapi si臋 do gotowania obiad贸w, bo m贸wi 偶e nie potrafi i nie chce tego robi膰, do sprz膮tania to go musia艂a bym czo艂giem chyba pcha膰, bo jemu syf nie przeszkadza ;/ I jak to dalej pouk艂ada膰, 偶eby by艂o sprawiedliwie, czysto, ugotowane? Przecie偶 ja nie mog臋 za niego wszystkiego robi膰, zarabia膰 i op艂aca膰 wszystko na sp贸艂k臋, bo to by艂o by niesprawiedliwe wobec mnie. Panicz przychodzi na gotowe z pracy, siada przed laptopem i ma wszystko w nosie.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
ale masz problemy glupia krowo :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wszystko na pol, zakupy na pol, porzadki na pol

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
o babo to ty nie mas m臋偶a , ty masz wsp贸艂kredytobiorce - s艂abo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
patologia po polsku jednym slowem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To nie ugotuj kilka razy i tyle

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No i chyba tak zrobi臋, 偶e przestan臋 gotowa膰, sprz膮ta膰 p贸ki on nie b臋dzie tego r贸wnie偶 robi膰, bo skoro obydwoje pracujemy i kupujemy wszystko p贸艂 na p贸艂 to obowi膮zki domowe r贸wnie偶 na sp贸艂k臋, nie dam mu sie. Szkoda mi 偶y膰 w syfie :( jako艣 to przebolej臋 p贸ki on zrozumie ile ja robi艂am w zamian za niego za te jego jedzenie a on przychodzi艂 na gotowe.

Udost臋pnij ten post