Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja 7 tygodniowa corka probuje siadać

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkie mamy wczoraj moja córka skończyła 7 tygodni od jakiegoś czasu łapie się za palce i próbuje za wszelką cenę siąść gdy trzymam ja za ręce sytulacja powtarza się gdy nie może siąść zaczyna krzyczeć i piszczec co robić ? Czy to normalne ?

Gość gość
Jak chce usiąść, to pomóż jej usiąść i niech siedzi.

Gość gość
A może ma napięcie mięśniowe? zaciska mocno pięści?

Gość gość
Mój jak jeszcze nie siedział to największą frajda była siedzenie a jak sam usiadł mając właśnie 7 miesięcy to już to takie fajne nie było więc próbował stawc teraz ma skończone 9 i sam chodzi przy łóżku i meblach

Gość gość
Wybaczyć myślałam że 7 miesięcy Najlepiej zapytać lekarza

Gość gość
7 tygodniowa? o lol :D

Gość gość
Jeśli ma 7 tygodni to do neurologa prędko i pamiętajcie o odroczeniu szczepień.

Gość gość
ja bym jej nie podawała tak palców to może za jakiś czas zapomni..

Gość gość
To nie jest normalne. Organizm nie jest na to gotowy. Nie trzyma głowy, nie mówiąc już o kręgosłupie. Skonsultuj z lekarzem. I po co podajesz jej dłonie?

Gość gość
Ona nie próbuje siadać, przeinterpretowałaś jej zachowanie. & tygodni i siadać, jezuuu

Gość gość
To jest normalne i nie słuchaj, że nie. Mój też w tym wieku tak robił chociaż chęci przerastały możliwości. Teraz ma skończone 6 miesięcy i samodzielnie siada, pewnie siedzi. Kiedy miał 4 to już tylko chciał siedzieć, choć z podparciem, nie dał się położyć. Rozwija się normalnie.

Gość gość
widzisz rżnicę między 7 tyg a 4 miesięcznym dzieckiem? Z jej córką jest coś nie halo- napięcie mięśniowe- biegiem do lekarza. Niespełna 2miesięczne niemowlę!!!

Gość gość
Nie probuje siadac tylko lapie mame za place i napina miesnie. Nie podciagaj j'en niepotrzebnie.

Gość gość
Absolutnie nie wolno ciągnąć do siadu takiego maluszka! Jak w ogóle wpadłaś na taką myśl żeby tak ją złapać za ręce?

Gość gość
Nie trzymaj jej za rece. Za wczesnie. Rozumiem, ze chodzi o takie podciaganie jak robi lekarz podczas badania, zeby sprawdzic napiecie miesniowe? Niewolno tego robic samemu. A post o tym, ze 4- miesieczne dziecko siedzialo "z podparciem".. Szkoda slow... Nie wolno sadzac takiego dziecka i podpierac. Samo musi siedziec. Kregoslup nie jest gotowy na taki nacisk.

Gość gość
Do 12:10 Przecież napisałam, że w wieku 7 tyg robił to samo. Chwytał palce, czy co tam mógł i stękając podnosił głowę i chciał usiąść. Rozwija się książkowo. Są po prostu takie silne dzieci. Mojej kuzynki córcia mając 2 miesiące stała twardo na nóżkach, czego mój w wieku 6 miesięcy nie potrafi. I też jest już zdrową kilkulatką.