Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co jest po smierci?

Polecane posty

Gość gość
buhaha 00:54 i masz swoj cud tępy katolu :-D

Gość gość
szatan też Ci mógł dać zdrowie. Tylko że za duszę. Poza tym ze cała ta historia została stworzona w celach prowokacyjnych. Ateizm jest szczytem głupoty szczytem debilizmu. Jak bylem gimbusem to tez byłem ateista. Z tego się wyrasta.

Gość gość
haha. Skoro ateizm jest debilizmem to czym jest wiara w wymyslonego boga??? To jest szczy mądrosci??? Haha dzieciaku ty jeszcze nie skonczyłes gimnazjum :-)

Gość gość
1:02 Albo jesteś inteligentny albo wierzący. Jedno drugie wyklucza. Nie zaprzeczysz temu :-)

Po smierci nasze umysly powrócą do stanu pierwotnego funkcjonujące w hiperprzestrzeni . Dokladnie przenikającą calą przestrzeń. Dlatego nasze myslenie jest z gruntu falszywe. ludzki mozg to rodzaj odbiornika dla nadumyslu Brahmana. Nielokalnego umyslu niezwiaznego z zadntym materialnym światem, czy żadnym innym to wlasnie jest iluzja...

Gość gość
01:05 tyle w temacie :-)

A tak sobie pomyslalem jakby nielokalna Jazń wygladala w swiecie virtualnym. opisana matematycznym modelem. czy ta prawdziwa byla by podobna do sztucznej, a czy scztuczna mogla by napsiac kolejny kod. pewnie tak :D

Gość gość
Najprostsze rozwiązania są najlepsze czyli Bóg jest i kropka.

Gość gość
01:25 gumisie i harry poter też. Uwielbiam katoli za to że sami potwierdzają swoją głupotę :-) koniec kropka :-)

Nawet Jest i go nie ma ;) jest rownież w stanie być moze. Na pewno Bóg gdyby byl nie ograniczyl by siebie do jednej zmiennej dlatego Bog moze byc, moze go nie być ale moze byc i go nie byc rownoczesnie (((:classic_cool:)))

Gość gość
Świat składa się z materii, wszystko jest napędzane energią, świat, wszechświat, my...jest wiele rodzajów energii, jedna z nich to energia naszego umysłu, jest on tak silny, że nawet gdy umiera jego fizyczna masa to zostaje energia, elektrony, neurony i egzystujemy dalej pod tą samą postacią. Polecam poczytać książkę pod tytułem chyba "życie po śmierci" choć w 100% pewna nazwy nie jestem, medium przeprowadza tam rozmowy ze zmarłymi przy świadkach, wszyscy potwierdzają jedną tezę. Naukowcy różniez są w tym zgodni, to energia utrzymuje egzystencję, życie i ciąg zdarzeń

Gość gość
Nie ma to jak opierać swoją egzystencję na książce napisanej przez ludzi dla których zapalniczka czy samochód to magia

Gość gość
Wiem o jaką książkę ci chodzi pamiętam ze rozmawiali tam nawet z zmarłym Oscarem Wildem

Gość gość
P********IE! Bóg i tylko Bóg. Któż jak nie on to wszystko stworzył?

Gość gość
Po śmierci jest to samo za nim było zanim się ktoś urodził.Czyli po prostu nie istniał.

Gość gość
Albo jesteś inteligentny albo wierzący. Jedno drugie wyklucza.

Gość gość
po śmierci jest VALHALLA

Gość gość
Skąd możesz wiedzieć co było przed. Dusza wchodzi do ciała podczas narodzin nie możesz pamiętać co było przed nawet jeśli coś było.

Gość gość
Dlatego caly czas mówię o ukrytych głęboko pragnieniach, to sfera podświadomości.

Gość gość
Nie wiadomo co jest po śmierci i to jedyna niezaprzeczalna prawda.

Gość gość
dziś Chłopie co ty pier/dolisz ?? Dobrze się czujesz ? na prawdę jesteś tak głupi, czy tylko udajesz ? Dawno większych bredni nie czytałem. Jesteś katolikiem zgadłem ??

Gość gość
Chciałbym aby osoby które uważają wiarę za głupotę odpowiedziały mi na jedno proste pytanie. No więc, był kiedyś człowiek który urodził się niewidomy. Cały czas twierdził, że świat spowity jest w ciemności, a ludzie którzy opowiadają o świetle i kolorach, a jeszcze na dodatek chcą go o tym przekonać, są kompletnymi idiotami, bo przecież czegoś takiego niema. Moje pytanie brzmi czy ten niewidomy człowiek miał rację, czy się mylił.

Gość gość
Twoje komórki odżywią nowe życie, pozwolą żyć odrębnemu organizmowi lub to co najcenniejsze może wejść w skład tego co jeszcze się nie narodziło

Gość gość
tak jak gdy noge Ci odetną a Ty jej nie czujesz tak stracisz czucie myśli do których niezbędne jest sprawne ciało

Gość gość
16:34 ale Ty jestes głupi. Zresztą jako wierzący trudno żebyś był mądry. Odpowiedz sam na pytanie czy ktoś kto wierzy w gumisie jest normalny??? Musisz zrozumiec że jestes debilem :-)

Gość gość
Uczucia myslenie to mozg, gdy mozg umrze to umrze wszystko, nasze mysli nasze marzenia nasze wszystko, z ta noga bylo dobre porównanie, odcięta noga: noga zgnila uschla i koniec nogi , tak samo z naszym komputerkiem w glowie , zgnije uschnie

Gość gość
starość to nie tylko mózg. Przeciążenie powoduje zwiększenie szansy na inne obciążenia. Jeden problem może przyśpieszyć kolejny. Mnie zastanawia jaki był początek i dlaczego się starzejemy? To chyba zużycie którego już nie da się odbudować i tylko się pogarsza

Gość gość
16:34 co to za porównanie? Osoba niewidoma wie ze inni widza , prawdziwi ludzie opisują mu jaki jest swiat, a tu kto nam opisuje co bedzue po smierci? Nikt, nie ma takiej osoby. Kiedys dwoch kolegow sie umowilo ze jak jeden umrze to da znak drugiemu, jeden umarl i zadnego znaku drugiemu nue dal.

Gość gość
tlumaczenie katolom że są debilami nie ma sensu. Jakby idiota miał swiadomość że jest głupi to by zmądrzał. Oni nie używają mózgu, dlatego tak łatwo nimi manipulowac. Doskonale to robi kościół z rydzykiem na czele :-D

Gość gość
Czy az tak wam zalezy by cos bylo po smierci? A po co niby ? Ja tam z 10 lat i moge zejść stad, w pewnym wieku człowiekowi obojetnieje:) gdy mlody chce zyc i kombinuje w glowie czy cos jest, czy pojde do nieba i inne bzdety, kolo 50 i na zyciu wcale mi nie zalezy, wy w swoim czasie odczujecie to samo:)