Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Merydzejn11

Co szybciej da efekt ? Aerobic, Fitness czy siłownia ?

Polecane posty

Chcę schudnąć 10 kg , czy chodząc 3 razy w tygodniu przez 2-4 miesiące na siłownie nabiorę troszkę kondycji i schudnę ? Co daje najlepsze efekty ? Jakie robić ćwiczenia dodatkowe (linki do ćwiczeń ? ( jeśli chodzi o nabranie ładnej , zgrabnej sylwetki ? ) ♥

Gość gość
Jak ważysz 120 kg to po takim czasie guzik będzie widać.

Gość gość
siłownia na przemian z ćwiczeniami aerobowymi

Gość gość
Jak ważysz 90 to też ciężko będzie z zarysami.

Gość gość
Wygooglaj sobie "100 dni treningu poczatkujacej kobiety" na stronie MNBBC albo poszukaj podobnych planów na SFD. Do tego możesz dodać ze 2 razy w tygodniu aeroby (nie przesadzając, 40 minut max). Jak nabędziesz wytrzymałości i kondycji to powoli wprowadzaj interwały.

Gość gość
Miałam podobny dylemat jak Ty, chodzilam na silownie, robilam wszystko jak nalezy aeroby , cardio , trzymalam diete i nic Nic, dopóki nie poszlam do dietetyka ktory polecil mi pewien produkt Nie moglam uwierzyc gdy w miesiac moja waga spadła o okolo 8-9 kg a to i tak duzo przy mojej wadze 96 kg zaznaczam ze chodzilam tylko 2 razy w tygodniu na silke Serdecznie polecam, jakby ktos chcial namiary na tego dietetyka to pisać :D

Gość gość
No i już jakaś k****a spamerska przylazła! Zgłaszajcie tę piizdę! :o

Gość gość
Jezeli chcesz tylko schudnac to aerobic. Od siłki przybędzie Ci masa mięśniowa = będziesz wiecej wazyc.

Gość gość
gość dziś BZDURA

Gość gość
Tylko siłownia.

Gość gość
"10. Nie zależy mi na mięśniach, po co mam ćwiczyć z ciężarami To jest podstawowy błąd w myśleniu większości kobiet. TAK powinno Ci zależeć na mięśniach, bo : - pól kilo mięśni spala około 50kcal tylko by przetrwać, słowem nasza dziewczyna z przykładu po roku i zdobyciu 4kg mięśni może mieć podstawowy metabolizm wyższy o 200kcal dziennie. Co bez zmiany diety i ilości ćwiczeń, trybu życia zaowocuje spaleniem dodatkowego 1 kg tłuszczu w ciągu miesiąca - organizm pozbywa się nadmiaru nieużywanych mięśni szybciej niż je buduje, to jest zresztą bolączką większości mężczyzn pragnących uzyskać grecki ideał sylwetki , jak przestaniesz ćwiczyć i tak stracisz to co zyskałaś - ok 25-30 roku życia zaczynamy tracić nasz tkankę mięśniowa, stad w pewnym momencie, kobiety “budzą się” stwierdzając ze nagle łatwiej tyją, a trudniej im schudnąć, bo kiedyś starczyło tylko nie zjeść kolacji czy pobiegać 3 razy…… Po 40 roku życia prędkość tracenia mięśni wynosi ok 20g mięśni rocznie - ćwiczenia z ciężarami to nie tylko dbałość o mięśnie ale również o kości, kobiety ćwiczące z obciążeniem mogą uniknąć osteoporozy, oraz wzmocnić stawy - silne mięśnie to lepsza postawa i unikniecie problemów z bólami krzyża barków… - ćwiczenia na siłowni zmniejszają: ryzyko chorób serca i cukrzycy, oraz kliniczne objawy depresji - i wracając do “odchudzania” ćwiczenia anaerobowe, do których nalezą ćwiczenia z ciężarami, podnoszą metabolizm na wiele godzin po treningu przyczyniając się bezpośrednio do spalenia tkanki tłuszczowej - no i co nie jest bez znaczenia, mięśnie zajmują mniej miejsca niż tłuszcz, mając kilogram mięśni zamiast kilograma tłuszczu wyglądamy szczuplej. Zdjęcie uczestniczki zajęć Crossfit, której dzięki mięśniom, udało się poprawić wygląd sylwetki, wygląda sporo szczuplej , ważąc więcej: www.aandawellness.files.wordpress.com/2014/06/fat-vs-muscle-2.jpg?w=620 "

Gość gość
"Od siłki przybędzie Ci masa mięśniowa = będziesz wiecej wazyc. " I nosić przy tym ubrania o 2 rozmiary mniejsze niż jak ważyłaś mniej, zapomniałaś dodać.

Gość gość
Najlepsze efekty przyniosą ćwiczenia siłowe.

Od miesiąca chodzę 3 razy w tygodniu na siłownię i jak na razie tracę na wadzę:) zobaczymy jak to będzie wyglądać z dwa miesiące:)

Gość gość
To ja nie wiem jak wy to robicie, bo ja siódme poty wyciskam z siebie i nic a nic nie chudnę, ani w kg, ani w cm.

Gość gość
gość dziś co i jak ćwiczysz i jak się odżywiasz?

Gość lord4sportPoznań
Polecam ćwiczenia aerobowe - na przykład na orbitreku:) Ćwiczenia na orbitreku aktywizują około 70% naszych mięśni i nie obciążają naszych stawów. Prowadzę sklep fitness w Poznaniu i chętnie doradzę i pomogę wybrać odpowiedni sprzęt:) Zapraszam do kontaktu: poznan@lord4sport.pl

Ja osobiście polecam szybki trening tabata, który wykonasz w 4 minuty plus rozgrzewka i ćwiczenia rozluźniające. Generalnie w sieci znajdziesz dużo filmików z tego typu ćwiczeniami. Jest to bardzo intensywny trening ale przynosi szybko rezultaty! Zerknij też tu: http://www.amaroknutrition.com/pl/news/4-minuty-grozy_23.html serio, warto się na ten trening zdecydoeać, tym bardziej że możesz go wykonywać w domku! :)

Gość gość
To ja mam chyba jakiś lipny orbitrek, bo nie dość, że po zmianie "biegów" prawie w ogóle jest niewyczuwalna zmiana, chodzi zbyt lekko, za to bolą mnie po orbim krzyż i kolanka niestety :/

Gość Bubciu_69
a jaki masz ten orbitrek? pewnie jakaś marketówka?

Gość aniela933
Jakoś w domu nie ma się dyscypliny i nie chce się ćwiczyć ja gdy już zeszłam z dużej wagi 120kg do 80kg zaczęłam trochę chodzić na fitness by trochę kondycję sobie poprawić i zgubić kolejne kilogramy;) do tego przyjmowałam ciągle suplementacje Afrykańskie Mango http://szczupla-kobieta.pl i w końcu mogę się uśmiechać!