Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zbyt delikatna

Mój charakter

Polecane posty

Gość Zbyt delikatna

Hej. Mam na imię Klaudia i mam 14 lat. Jakiś czas temu straciłam przyjaciółkę. Bardzo za nią teskniłam i przez to zamknęłam sie w domu, nie wychodziłam do nikogo, ciągle uzalałam się nad sobą itp. Z reguły jestem osobą niesmiałą i to bardzo.. Dziś poznałam grupkę przyjaciół, w której byla moja koleżanka. No i jak zwykle się nie odzywalam tylko słuchałam o czym oni rozmawiają.. Trudno mi z kim kolwiek prowadzić jaką kolwiek konwersację, nawet w mojej klasie, z którą juz znam sie drugi rok, milcze, ponieważ wstydzę się mówić i czasami wole nie wypowiedzieć się bo sobie pomyślę że jeszcze powiem cos co im sie nie spodoba.. W sumie cały czas tak jest.. Nie mam przyjaciół, raczej nikt mnie nie lubi.. Jest jedna osoba, do której się przyzwyczailam i nie wstydzę sie i moj problem polega na tym, że chciała bym zmienić swój charakter, przede wszystkim swoją nieśmiałość, aby nie wstydzić rozmawiać sie z rówieśnikami.. I cały czas sie śmieje praktycznie ze wszystkiego.. Jak to zmienić? Ogólnie nigdy sie nie smialam, gdy była przy mnie moja przyjaciółka, która juz odeszla, ale po tym zdarzeniu załamałam się, w szkole chciało mi się płakać az wreszcie zastąpiłam to śmiechem.. I teraz przywykłam do tego.. Kto mi pomoże? Byla bym bardzo wdzięczna..

Gość Nemesis Devine
"Straciłam przyjaciółkę" to chyba uogólnienie. Od tak, odeszła sobie, czy może się pokłóciłyście. Piszesz, że jesteś nieśmiała. Pytanie, czy to tak wielki problem. Może lepiej być jakim się jest, zamiast na siłę próbować zmieniać swój charakter. Niektórzy wolą nieśmiałe osoby zamiast natrętów. A takie udawanie kogoś innego raczej nic dobrego nie przyniesie. A jeśli zależy ci na rozmowach, tylko się ich boisz, to może zacznij najpierw rozmawiać przez internet? Tak jak teraz, na forum. Albo w jakiejś grze. Będziesz widziała reakcje innych. Czy rzeczywiście Twoje opinie będą ich drażnić czy nie. Być może, gdy okaże się, że tam nikomu nie przeszkadza to co myślisz, to zrobisz się bardziej otwarta w "realu" ? A co do śmiania się. Sądzę, że próbujesz w ten sposób wyładowywać złe emocje tzn. smutek. Spróbuj obejrzeć jakiś serial, albo posłuchać muzyki kiedy Ci smutno. Tak, aby się nad nim nie skupiać, żeby problem się nie kumulował. Chociaż, takie śmianie się z pewnością jest lepsze niż płacz ^^

Gość Zbyt delikatna
Powiedziała, że lepiej będzie jak nie będziemy utrzymywać kontaktu i nie odzywala się. Co do rozmów w internecie, nic nie pomaga.

Muj charakter bardzo się różni czasem jest dobry a czasem zły... 

DOBRY;  Jestem miłą dla innych, dumni sa ze mnie ze się poprawiłam na inną-pomocną, troskliwą i opiekuńczą. 

ZŁY; Bywam czasem leniwa nic mi się nie chce, kiedyś byłam agresywna wobec innych lecz tak już nie jest bo się taram bym już bardzo spokojna dziewczyną.