Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie przyznam się do pseudonimu

jak uwieść słowem...?

Polecane posty

Czy jest sens wchodzić w słowne przepychanki?

Mmm... Zacznę od początku.. Wszystko zaczyna się od słów.. Nie przemyslanych czasami, Jesteśmy tylko ludzmi, nie maszynami:)

Gość gość
Matu, jak zawsze idealnie :p

...ok sam :) spierał się nie będę, ...ale maszyny jeszcze nie myślą spoko ...kiedy zaczną możemy stać się niepotrzebni :)

Maszyny nie mają intuicji. Bo słowa trzeba dopasować do interlokutora :)

To mam na myśli Matuzalemie. Maszyny są zaprogramowane.. Co, Jak, Nawet słowo mają "wgrane".. A my?.. .. sami za siebie odpowiadamy.. Nikt nas "nie zaprogramowal":)

Gość gość
Rozmówcy :) Po co komplikować? :O Qrwa pada deszcz u mnie :O

Po prostu lubię to słowo. Czasem zapominam, że nie jest powszechnie używane. Mogę prościej :)

Gość gość
O tak :) Mów do mnie prościej jeszcze :)

Gość gość
Ja lubię słowo: abordaż :)

Prościej? Może... niepełnymi zdaniami? Jak mnie to denerwuje! Lubię ciekawe słowa. Rozmówcy, używający "iż" mają u mnie plusa :P

Oba mają w sobie siłę :) Kręci mnie też brnięcie w dwuznaczności i wycofywanie się z nich. Zabawa w kotka i myszkę :)

Gość gość
Nigdy nie używam iż. Nawet nie wiem kiedy trza by było :)

Zamiast "że" :) Uwielbiam 😍

Lecz nie ukrywajmy, używanie nazbyt wielu wyszukanych, wysublimowanych słów, zwrotów... ....jest ciężki dla innych rozmówców... A dla mnie..zabawa słowem a nim pieprzenie, jest różnicą... Wolę pieprzyć. Tak mnie "zaprogramowała" natura:)

Gość gość
Co kto lubi :)

Ja lubię dwuznaczności. A teraz wybaczcie, śpieszę się na randkę :P

Gość gość
11.40 do czego zmierza taka zabawa?Co w niej fajngeo?

...poza wszystkim do wzbogacania i szlifowania języka ojczystego co już samo w sobie jest plusem, nie wspominając o ogólnym rozwoju :)

Gość gość
Trujący pokarmie zbyt tkliwej dusz, Ty, bez której szczęście byłoby dla mnie niemożliwe, Pieściwa melancholio, o, przyjdź mnie pocieszyć, Przyjdź, ukój mękę mej ponurej samotności, I dolej tajemnej słodyczy, Toczącym się łzom :classic_cool:

gość dziś Taka zabawa pozwala choćby poznać drugą osobę... Za pomocą wielotorowej rozmowy można zbliżyć się bardziej niź używając słów " jak leci " czy też " jak tam"...:-) To moim skromnym zdaniem jest wystarczający argument do prowadzenia takich konwersacji. Niestety do dwuznaczności potrzeba wyobraźni którą nie wszyscy są obdarzeni...

macie racje.. wysublimowane zaczepki w stylu STUL PYSK MACIEK. MACIEK PROSTYTUTKO, ZAMKNIJ SIE i juz mam miekkie nogi.. serce zaczyna bic szybciej.. w cipce pojawia sie znajoma wilgoc. jak urzeczona czekam na ciag dalszy.. czy w koncu powie o moim fjucie pozbawionym erekcji.. albo zwisajacych cyckach.. ekhhhhhhh.. moi mili.. to jest rozmowa z prawdziwym mezczyzna.. a nie jakies.. na gorze roze, a na dole zgadnij co ;)

Gość Też nie przyznam się do nicku
Też nie przyznam się do nicku na tym forum hejterskim, nie erotycznym :) Normalnie bym to pod własnym napisała, ale tu nie jest normalnie. A odnośnie tematu. x nie przyznam się do pseudonimu dziś Część osób (facetów głównie) podniecają wulgarne słowa. Dosadne wyobrażenia. Wyraziście narysowane obrazy. Mnie, co dziwne, najbardziej rajcują dwuznaczności i metafory. Powalająca inteligencja połączona z pewnością siebie i siłą woli. Sprawne posługiwanie się językiem... polskim jezyk.gif To, że nie masz pewności, czy rozmówca miał coś niegrzecznego na myśli, czy tylko mu się wypsnęło. A może nieziemsko go kręcisz, ale nie ma pewności, czy odwzajemniasz i dlatego trzyma się w ryzach... x Podpisuję się obiega rękami :) Z tym zastrzeżeniem, że w dalszym etapie znajomości (jeśli do niego dochodzi), już na etapie prywatnym, ja lubię też dosadność, komunikację bardzo wprost, także wulgaryzmy i mocne słowa. Wtedy gdy bliskość, poczucie bezpieczeństwa i pewność wzajemnego szacunku są już głębokie. Jeśli mężczyzna umie posługiwać się tylko dosadnym słownictwem, to jest z niego cham i prostak. Ale jeżeli umie inteligentnie bawić się w gry słowne, używać pięknego języka, metafor i niedopowiedzeń, a jednocześnie w odpowiedniej chwili zejść z tego poziomu i powiedzieć pewne rzeczy wprost i wiedzieć kiedy i jak to zrobić - to mnie to właśnie kręci :P

Oj tam, oj tam, ja też lubię przekląć od czasu do czasu. Lubię też ostre zabawy (nie za często, ale zdarza się)...

Hm, no, czasem wymagają :D