Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wierzycie w obietnice stawki godzinowej 12 zł? co o tym myślicie?

Polecane posty

Gość gość
Z tymi tysiącami czekających to się nie zgodzę bo z moich obserwacji chetnych coraz mniej a ich jakość jest ponizej pewnego poziomu a będzię coraz gorzej bo każdego dnia dużo ludzi z kraju wyjeżdża.

Gość gość
Dokładnie, teraz młodzi nie dają się już tak wyzyskiwać. Jak nie znajduje pracy za odpowiednią stawkę, to wyjeżdża zagranicę. Tam bez języka można zarobić 1500 eur, czy funtów i to przez agencję pracy. Jak ktoś zna język i zatrudni się sam u obcokrajowca to ma wiecej.

Gość gość
właśnie dlatego że jest szantaż bezrobociem i śmieciówki nie masz wyjscia przyjmujemy żałosne stawki ,dlatego jest nagonka na związki zawodowe i piotra dude żeby nikt nie ujmował sie za pracownikiem dlatego petru nie chce ochrony dla związkowców teraz osoba ze związków która patrzy im na rece nie moze byc zwolniona petr****ce zeby można takich wywalać zaraz na bruk więc kto będzie miał ochote walczyć o ludzi dla mnie kacperek może jeść ze złotej miseczki jeżeli jego pan będzie zwalczał patologie pracodawców bo my pracownicy jesteśmy bierni

Gość gość
Ja właśnie negocjuje stawki z siecią Auchan, w Gdańsku. Po odliczeniu podatku etc., proponują 6 zł, jeśli ktoś nie jest studentem. Nie mogę znależć pracowników dla sieci za taką stawkę, jeśli już to na dzień lub dwa, notabene Ukraińców też nie, bo wolą isć na budowę lub sprzątać. Niestety, ale wcześniej lub póżniej Auchan będzie musiał się ugiąć.

Gość gość
Do 11:39 Akurat markety już teraz tyle płacą. Biedronka, czy Lidl płaci minimum 2000 brutto, to daje akurat 11,90 zł za godzinę przy 168 godzinach pracy w miesiącu.

Gość prawik26
chciałbym zarabiać 12zł, dla mnie to gruby piniądz jak ktoś wie gdzie mogę dostać taką pracę to pisać poniżej, za 10zł też może być

Gość gość
no tak płacą, ale weź jakie ta sieć generuje zyski, ich byłoby spokojnie stać aby tym ludziom dać nie 2tys ale 3 a nawet 4 brutto, w skali ogólnego budżetu sieci biedronka by im to wiele kasy nie odebrało i tak generują miliardy zysków rocznie, no ale po co tyle dawać skoro frajerzy za 2000 pracują. Gdyby sie zbuntowali założyli związek zawodowy pracowników biedronki to by sie portugalczycy zdziwili i musieliby podniesć stawki

Gość gość
Tylko się zbytnio nie napalajcie, bo te 12 zł za godzinę to oczywiście brutto. Poza tym od nowego roku umowy zlecenie zostaną ozusowame, więc z tych 12 zł na godzinę na rekę wyjdIe max 9zł.

Gość prawik26
czemu biedronka ma płacić 3k skoro znam osoby które pracują w sklepach prywaciarzy za 1k bez umowy i muszą się dopominać pieniędzy, możecie nie wierzyć ale to prawda, do biedronki ciężko się dostać nawet za te 2k

Gość gość
Związki zawodowe są przecież w Biedronce czy Lidlu. Poza tym nie przestraszyli by się żadnego strajku. Taka Biedronka mogła by zwolnić od ręki wszystkich niezadowolonych pracowników i bez problemu by znalazła następnych. Jak ludzie pracują w Tesco czy Auchan przez agencje pracy na smieciówkach po 7-8 zł za godzinę, to myślisz, że Biedronka by nie znalazła osob chcących pracować po 12zł z umową o pracę?

Gość gość
Do Biedronki tak łatwo się nie dostaniesz.Ludzie się mogą śmiać ale Biedronka to u nas na rynku dobry pracodawca.

Gość gość
sprzątałam z koleżankami w pewnej zacnej spółce za grosze zawsze było wszystko zle zrobione az pani administratorka stwierdziła ze zatrudni przez firme wktórej ja pracuje (firma zewnętrzna) Ukrainki po pół roku moja szefowa błaga nas zebyśmy tam wróciły na prośbę administratorki U krainek przewineło się kilka nie sprawdziły się ,oczywiście wrócić mamy na tych samych nędznych stawkach .NIGDY

Gość gość
To widać że próba zastąpięnia Polaków Ukraińcami nie sprawdza się.Dobrze dla nas.

Gość gość
Może w dużych miastach faktycznie warunki w Biedronce to nic specjalnego, ale w małych miasteczkach na wschodzie praca w Biedronce to jedna z najlepszych opcji i na jedno miejsce jest po kilkanaście osób. Jak tam mali sklepikarze płacą po 6zł na godzinę to taka Biedronka to super opcja i nie jest się prosto załapać.

Gość gość
Znam osobę która aplikowała z wykształceniem wyższym i biegłym angielskim do Biedronki i myślisz że zaprosili na rozmowę...

Gość gość
u mnie miasteczko 6tys mieszkańców północno zachodnia część Polski jest jedna biedronka (w zasadzie jest tylko jeszcze market MILA i Lewiatan) i ja widzę bardzo dużą rotacje pracowników w tej biedroncę, na zakupy chodzę tam minimum 2-3 razy w tygodniu i co chwilę widzę nowe twarze, fakt jest kilku stałych pracowników, ale jest naprawdę duża rotacja i zastanawiam sie z czego to wynika, czy ludzie mają dość i w końcu sie sami zwalniają przez złe warunki czy jak

Gość gość
gosc12:32 no właśnie czy ktoś z was pamięta dlaczego w Biedronce się poprawiło a jak było na początku dlaczego powstały tam związki

Gość gość
a co to takiego 12 zl/h? skoro w uk da sie załatwić minimalną stawke 6.51 FUNTA to dlaczego w polsce o wiele niższa jest marzeniem ściętej głowy? nie ma że boli, pracodawcy będa musieli sie predzej czy óźniej odstosować, a jak nie to w koncu wszyscy wyjada na zachód i tyle beda mieli z tego swojego wyzysku kocopoły niedorobione.

Gość prawik26
męczy mnie trochę takie gadanie o stawce minimalnej i liczenie na rząd chyba lepiej wziąć sprawy w swoje ręce i nauczyć się czegoś co się sprzedaje na rynku pracy albo otworzyć coś samemu

Gość gość
A ja płacę najemnym niezbędne minimum, tak, żeby utrzymać ich przy życiu. I nie zamierzam tego zmieniać, bo liczy się przedewszystkim moje dobro.jak się komuś nie podoba to wypad zagranicę. Tam płacą lepiej, ale życie kosztuje dużo więcej więc zysk nieiwielki. Zgodnie z zasadą: zarabiasz więcej, płacisz więcej.

Gość gość
prawik gadasz jak typowy k***inista, pokaż mi społeczeństwo w którym zadziałał system "weź se wszystko w swoje rece a nie narzekaj" realnie, nie utopijnie

Gość gość
gość 12.39 Celna uwaga :)

Gość gość
12:44 - głupi jesteś, nie liczą się suche stawki, a proporcja do pracy wykonywanej za godzine i tak pozwala na o wiele bardziej godne życie niż tutaj oj pośliźniesz sie jak zaskroniec na g*****e na tej swojej filozofii, mały człowieczku

Gość gość
Zgadza się pracodawco bo gdybym miał firmę też chciałbym jak najwięcej zarobić.Pracownik nie wie co to znaczy prowadzić działalność i minusy jakie są z tym związane...Tutaj ludzie piszą z punktu widzenia pracownika.

Gość Czołem wielkiej Polsce haha
dlatego ja sobie wyjechałem za granicę na parę lat, a potem wróciłem, założyłem interes i wyzyskuje rodaków ;)

Gość gość
lepiej zarabiać? moze, ale nie kilkanaście razy tyle co pracownik, to jest chore, okradacie ludzi, wyjdzie wam to bokiem

Gość lulululi
Jak słyszę p*********e pracodawców, że ich nie stać, to mnie krew zalewa! Jak cię człowieku nie stać, to sam z*******laj i nie będziesz musiał nikomu płacić! Długie lata pracowałam w firmie gdzie obrót roczny był na poziomie pół miliona złotych, 2 osoby pracowały i też szef ciągle twierdził ze go nie stac NA ZADNE ZATRUDNIENIE!!!!!! pracowałam długie lata za 7.50 zł/h, w końcu w ostatnim roku mojej pracy, wywalczylam dyche( na rękę obie kwoty). Oczywiście po co płacić na pracownika? Po co martwić się czy ja wyrobie lata do emerytury, bo z*********m dla takiego cwoka!!! A on napycha kieszenie i pracownika ma w d***e. Zaznaczam, że była to ciężka, fizyczna praca, a koszta jego miesięczne to ok 10 tys/mc. Pół miliona obrotu rocznie a koszta miesięczne na poziomie 10 tysięcy. Łatwo idzie obliczyć ile szanownemu szefowi zostaje. A my pracownicy to śmieci i maszynki do robienia kasy. Nie stać go na pracownika hahaha, a my mamy żyć za 7 zł na godzinę, porażka!!!!!

Gość gość
na zachodzie są bardzo silne związki mieszkałam małą chwilę we Francji znajoma mojej przjaciółki miała problem w pracy z szefem chodziło o mobing poszła do związków kazali jej isc do lekarza zakładowego dostała zwolnienie a szef miał kłopoty został przeniesiony w inne miejsce ona też dostała propozycje ze jesli będzie chciała znajdą jej dogodna prace w fili firmy ,czy u nas lekarz zakładowy wystawił by zwolnienie z zaznaczeniem ze pracownik ma nerwice z powodu mobingu w firmie ,nie ma opcji sam stracił by robote ,dlatego zgadzam się z tymi którzy twierdzą że w Polsce specjalnie jest nagonka na związki

Gość gość
Liczenie na rząd i swoje ręce...Wiesz, nie każdy może być przedsiębiorcą. Na rynku są potrzebni ludzie, którzy dla tego przedsiębiorcy bedą pracować. Bedą wykładać towar, składać przełączniki itp. Wolny rynek sprawdza się najlepiej wówczas gdy ludzie mają możliwość generowania miejsc pracy bez zbytniej papierkowej i podatkowej ingerencji ze strony państwa. Ale państwo ustala owe potrzebne podatki i papierki i państwo powinno stworzyć standardy służące zarówno ochronie pracodawcy ,jak i pracownika. To jest wolny rynek, który od dziesiątków lat sprawdza sie na tzw. Zachodzie, a nie wściekły kapitalizm jaki jest w PL.

Gość gość
na zachodzie są bardzo silne związki mieszkałam małą chwilę we Francji znajoma mojej przjaciółki miała problem w pracy z szefem chodziło o mobing poszła do związków kazali jej isc do lekarza zakładowego dostała zwolnienie a szef miał kłopoty został przeniesiony w inne miejsce ona też dostała propozycje ze jesli będzie chciała znajdą jej dogodna prace w fili firmy ,czy u nas lekarz zakładowy wystawił by zwolnienie z zaznaczeniem ze pracownik ma nerwice z powodu mobingu w firmie ,nie ma opcji sam stracił by robote ,dlatego zgadzam się z tymi którzy twierdzą że w Polsce specjalnie jest nagonka na związki