Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie chcesz nie karm!

Polecane posty

Gość gość
O MATKO ISTNY BUNT

Gość gość
ej nie opowiadajcie bzdur ze matki, ktore karmia mm sa leniwe bo tak nie jest. wlasnie bardziej wygodne jest karmienie cyckiem, przylozysz, pojdziesz spac mozesz wyciagnac cyca w kazdej chwili. mm wymaga wiecej przygotowania wiec z tymi leniami to sie nie zgadzam

Gość gość
Tak, mm wymaga wiecej przygotowania. Szczegolnie jest to upierdliwe w nocy. Ale tego sie mamy ucza jak juz jest za pozno, bo zostaly nabite w butelke. Kp jest trudne na poczatku, wiele kobiet mysli ze to wiszenie na piersi sie NIGDY nie skonczy. Laktacja sie regulujje okolo 8 tyg a potem juz z gorki.

Gość gość
To samo miałam pisać, że kp jest dla leniwych :) Jeżeli przejdzie się te trudniejsze początki (tu może być rzeczywiście trudno - nie zawsze od razu idzie gładko - a instytucja doradcy laktacyjnego u nas niestety w powijakach) to potem moim zdaniem jest to super wygoda. 1. Nie trzeba przygotowywać NIC. Kiedy dziecko jest głodne - jedzenie jest gotowe i na miejscu, nie zastanawiasz się czy za dużo, za mało, kiedy ostatnio jadło itp. Nie musisz myć, wyparzać itp. 2. Wychodząc gdzieś wystarczy wziąć odpowiednią ilość pieluch. Czasami biorę dziecko i wychodzę rano z domu a wracam wieczorem - kiedy jest głodne przystawiam i cześć. Dzięki temu mogę prowadzić całkiem bujne życie kulturalno-towarzyskie. 3. Dla mnie kp oznacza relaks!!! Moje dziecko raz przystawione jadło jednorazowo ok. 20-30 minut. Akurat w sam raz aby obejrzeć odcinek serialu albo przeczytać rozdział książki :D . Głodne dziecko dla mnie z automatu oznacza czas dla siebie - biorę sobie książkę, kładziemy się na łóżku, dziecko ssie, ja sobie czytam :D Albo dzwonię sobie do siostry bądź koleżanki. Daaawno nie miałam tyle czasu na czytanie i oglądanie! 4. W nocy nie wstaje nikt - teraz z wygody i bo jest to przyjemne - śpimy z dzieckiem - w nocy ani ono się do końca nie budzi ani ja - nawet nie zdąży zapłakać, a już je, i zasypiamy oboje przed końcem. Uprzedzam ewentualne zarzuty - śpimy wszyscy razem. I wspólne spanie nie ma wpływu na życie seksualne - bo dziecko ma również swój pokoik z łóżeczkiem, gdzie można je spokojnie przełożyć po karmieniu, jeśli zajdzie potrzeba :D 5. A jak ktoś ma anemię albo inne problemy zdrowotne - to należy poradzić się lekarza i na bieżąco uzupełniać niedobory - czy się karmi mm czy kp. Pozdrawiam wszystkie mamy - kp i mm, eko i nie-eko. Ja jestem zdania, że każda chce jak najlepiej dla swojego dziecka i robi tak żeby było dobrze.

Gość gośćania
gość wczoraj Tak jest cielakiem, jestem pierwszą kobietą na świecie, która powiła cielę hahaha jesteś upośledzona czy udajesz? Nie moja wina, że masz brzydki biust i kompleksy. A tak na poważnie nie mam dzieci, ale jak będę miała, to będę się zachowywać jak człowiek, a nie krowa i nie będę karmić ohydną brodawą. xxx wow...cóz xza hipokryzja... kobieto w poprzednim poscie piszesz o agresji innych a sama reagujesz agresywnie i to do czego? do tego, ze ktos napisal ze jego dzecko to nie ciele? nikt cie nawet nie obraził a ty juz atakujesz:/

Gość gość
Idzcie karmic swoj****chory waszymi zwisami, a porzadnym ludziom dajcie swiety spokoj. Oblesne patole, na operacje tych zwisow nigdy was pewnie stac nie bedzie :O brzudze sie kazda, co karmi zwisem. To nie sredniowiecze, zeby czlowiek musial karmic jak ciemnota :O moze do jaskini sie przeprowadzcie, moze wtedy stac was bedzie na mm :D wiesniary z brzydkimi cyckami chcecie zeby kazda miala flaki jak wy i do konca zycia bala sie stanik zdejmowac :D

Gość gość
gość dziś Idzcie karmic swoj****chory waszymi zwisami, a porzadnym ludziom dajcie swiety spokoj. Oblesne patole, na operacje tych zwisow nigdy was pewnie stac nie bedzie pechowiec.gif brzudze sie kazda, co karmi zwisem. To nie sredniowiecze, zeby czlowiek musial karmic jak ciemnota pechowiec.gif moze do jaskini sie przeprowadzcie, moze wtedy stac was bedzie na mm smiech.gif wiesniary z brzydkimi cyckami chcecie zeby kazda miala flaki jak wy i do konca zycia bala sie stanik zdejmowac smiech.gif xxx wow matki mm narzekacie na agresje kp a jestescie jeszcze bardziej agresywne:/

Gość gość
Idzcie karmic swoj****chory waszymi zwisami, a porzadnym ludziom dajcie swiety spokoj. Oblesne patole, na operacje tych zwisow nigdy was pewnie stac nie bedzie pechowiec.gif brzudze sie kazda, co karmi zwisem. To nie sredniowiecze, zeby czlowiek musial karmic jak ciemnota pechowiec.gif moze do jaskini sie przeprowadzcie, moze wtedy stac was bedzie na mm smiech.gif wiesniary z brzydkimi cyckami chcecie zeby kazda miala flaki jak wy i do konca zycia bala sie stanik zdejmowac smiech.gif mam dla ciebie zla wiadomosc skarbie: zebys nie wiem jak dbala o swoje cycki to z grawitacja i czasem nie wygrasz. Tez predzej czy pozniej bedziesz miala obwisle, pomarszczone flaki (chyba ze bedziesz zapychac kieszen chirurgom plastycznym ale watpie zeby cie na to bylo stac, wtedy ewentualnie bedziesz miala dwie sztuczne kule na naciagnietej, pomarszczonej klatce piersiowej, ktorym i tak daleko do mlodego naturalnego biustu) i co ty biedna wtedy zrobisz? Zostanie ci tylko przeprowadzic sie do jaskini, no bo jak zyc miedzy normalnymi ludzmi, kiedy nie mozna zdjac stanika?? Wszak wiadomo ze wyglad,zwlaszcza cyckow jest najwazniejszy na swiecie:D

Gość gość
7.20 Po tej wypowiedzi ewakuuję sie z tego tematu. Nie bede sie znizac do dyskusji z "czymś" o takim niskim poziomie kultury i inteligencji. Karm sobie porządna kobieto czym chcesz. Rozumiem, se dziecko sobie zalatwilas, bo to jie sredniowiecze, zeby porzadne kobiety w ciazy chodzily i jeszcze rodzily! Bye :-)

Gość gość
do 08.55 - przecież tego nie napisała żadna matka, tylko jakaś gimbaza przed wyjściem do szkoły. Nie karmcie trolli.

Gość gość
Widzę, ze mamy mm prezentuja oszalamiajacy poziom kultury :D

Gość gość
Najlepiej wrzucić wszystkie mamy mm do jednego wora,prawda?

Gość gość
Podejrzewam, że autorzy/autorki tych chamskich wpisów o wymionach i zwisach to raczej w ogóle nie mają dzieci...

Gość gość
Jezu.....przecież dziecko od mm nie umrze :/! skoro jedna lubi karmić cycem to niech karmi ale dla niektórych jest to męczarnią więc pytanie po co tak się poświęcać?Bo witaminy dziecko zdrowsze...bla bla bla....A matka już nie człowiek? Nie rozumiem większości matek kp-jak ktoś napisał są jak sekta Kp cudo i nie dopuszczają że ktoś może nie karmić cycami! Chcesz karm nie chcesz nie karm i nie krytykuj kogoś kto robi inaczej niż ty!!

Gość gość
Kp jak sekta, za to matki mm sa strasznie agresywne i jeszcze z uporem maniaka wciskaja swoje teorie, ze kp nie hest najlepsze

Gość gość
Hm bo nie jest najlepsze-jeśli chcesz karmić piersią swoje dziecko i sprawia ci to satysfakcje wtedy jest dobrze jeśli z jakiegoś powodu nie chcesz karmić piersią czy nie możesz a się zmuszasz i męczysz-wtedy nie jest to dobre!

Gość gość
Ok, to na jakiej podstawie twierdzisz, ze kp nie jest najlepsze dla dziecka, tylko mm. czekam na odpowiedz.

Gość gość
A czy ja napisałam że dla dziecka??? To czy ma więcej substancji odżywczych niż mm wiemy tylko z reklam i tekstów które wciskają nam położne i kampanie więc ten wątek zostawmy za sobą. Karmienie piersią to dwie ważne osoby-matka i dziecko, do czasu kiedy społeczeństwo tego sobie nie uświadomi to poruszanie tematu karmienia niemowlaków nie ma sensu! Decydując się na dziecko trzeba brać za nie odpowiedzialność ale macierzyństwo nie musi oznaczać poświęcenia i wyrzeczeń! Więc jeśli coś sprawia ból czy psychiczny czy fizyczny to po jakiego się zmuszać??Dlatego kp wcale nie jest takie najlepsze!

Gość gość
Jest najlepsze i życzę smacznej zupki chińskiej.

Gość gość
Ha brak argumentów i dlatego szkoda z wami gadać :)

Gość gość
gość dziś Jest najlepsze i życzę smacznej zupki chińskiej. XXX Nawet jesli matka nie wytrzymuje tego psychicznie?

Gość gość
O matko i córko dajcie sobie na luz. Ileż można się zwyczajnym karmieniem podniecać, niedługo się będziecie awanturować o to co jadłyście na śniadanie!

Gość gość
No biedactwo, nie wiedziała co to jest macierzyństwo... do tego trzeba się przygotować również psychicznie. Po to jest ciąża.

Gość gość
Macierzyństwo to męka w takim razie hehe dobra idę się wyskrobać :D Tak mnie bawisz

Gość gość
A ja sie od samego porodu czuję zmuszona do karmienia piersią. Juz w szpitalu był tekst , że jak kochasz dziecko masz karmić (nie masz pokarmu jesteś żłą matką i udajesz , że nie masz) do 6 miesiąca, pediatra teraz stwierdziła że do roku czasu, niedługo sie okaże że do 18 urodzin. Dziecko nie śpi w naszym łóżku- też jesteś złą matką; dziecko leży dużo na brzuchu- zła matka znęca się nad dzieckiem (tekst mamy mojej i teściowej). Co bym nie robiła i tak jestem złą matką :)

Gość gość
A kp wciskaja mm,ze ich karmienie jest najlepsze!Dlaczego mm maja uszanowac wasz wybor a wy nie mozecie uszanowac ich wyboru?????

Gość gość
Bo to nie jest żaden wybór, to jest skazanie dziecka na coś gorszego, szkoda że wasze dzieci nie miały wyboru, czy chcą coś dobrego czy podróbę.

Gość gość
No moje dziecko akurat nie mialo wyboru.Urodzil sie w 32 tc i nie mial odruchu ssania,byl karmiony sonda przez prawie dwa miesiace.Sciagalam pokarm przez caly dzien a bylo go tyle co kot naplakal.I co mialam go glodzic???Wiec nie pie....l mi,ze jestem leniwa i co tam jeszcze wymyslisz!

Gość gość
Czy twoje dziecko jest lepsze od mojego,bo karmilam mm?

Gość gość
Nie miałaś wystarczającego wsparcia, ostatnio czytałam artykuł o matce 3 wcześniaków, było podobnie jak u ciebie, najpierw karmienie dożylne, później pozajelitowe, na końcu po palcu, po 8 tygodniach było przystawiane do piersi i każde było karmione po 2 lata.