Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Praca w sklepie z odzieżą używaną

Polecane posty

Gość gość

Czy ktoś z was pracuje lub ma jakieś wczesniejsze doświadczenia w pracy z odzieżą używaną? Jutro idę na rozmowę kwalifikacyjną i zupełnie nie wiem czego się spodziewać. Może ktoś doradzi? Jakie mniej więcej są zarobki itd?

Gość gość
Myślałam że zapytasz o co pytają na takiej rozmowie a ty z grubej rury pytasz o zarobki hihi. Przecież jak źle wypadniesz to po co ci wiedzieć ile?

Gość gość
dobra o pytania też :) tak z grubej rury poprostu napisałam z ciekawości...

Gość gość
wszelkie uwagi dotyczące tej pracy jak sie najlepiej zaprezentować też mile widziane :)

Gość gość
Więc tak na początku musisz powiedzieć o sobie doświadczeniach. Potem możliwe że dobre i złe strony oczywiście twoje. Może być tak że żądają coś z matmy żebyś coś w głowie policzyla. Następnie dlaczego chcesz u nich pracować, jakie zarobki, czy jesteś zmotoryzowanych, czy jesteś czasowa, co byś zrobiła gdybyś złapała na kradzieży. Nie wiadomo co oni jeszcze wymyśla ale lepiej się przygotować aby nie palnac głupoty. Co do zarobków to w większości na początku najniższa krajową na podwyżkę musisz trochę poczekać

Gość gość
A i mlode bezdzietne kobiety mają gorzej bo pracodawcy boją się takie przyjmować myśląc że zaraz będzie w ciąży

Gość gość
dzięki :) tak się składa że nie mam żadnego doświadczenia więc w tym przypadku niczego nie powiem - to jest w CV. A co odpowiedzieć do przypadku kradzieży???

Gość gość
Możesz powiedzieć że grzecznie poprosiłbym aby klient zapłacił. Co do reszty byłabyś wdzięczna gdyby pracodawca uczulil cie na takie sytuacje i poinformował co i jak. Jeśli spyta co byś zrobiła jeśli klient odmawia zapłaty wzywasz policję. Masz prawo nie wiedzieć co i jak bo to pierwsza praca. Miło by było gdyby ktoś z załogi doszkolil cie w tym zakresie

Gość gość
No chyba że w sklepie jest ochrona to zgłaszasz ochronie

Gość gość
dzięki widzę że masz doświadczenie :) a co zrobić zeby naprawde dobrze wypaść?

Gość gość
Być miła uśmiechnięta, dobrze ubrana tzn koszula spodnie lub spódnica ale nie mini. Mieć kontakt wzrokowy i być wyluzowana. Byłam na pięciu rozmowach i wszystkie przeszłam pozytywnie lecz odmawialam bo nie zawsze warunki i płaca odpowiadała. Na ostatniej też było ok a że pensja i warunki dobre to przyjelam ofertę. Miło wspominam wszystkie rozmowy choć w niektórych próbowali mnie zagiac. Szczerze to nie pamiętam wszystkiego o co pytali gdzieś mi ulecialo

Gość gość
a koszulka musi być biała? :D dziekuje ze chcesz pomóć, naprawde doceniam. Zalezy mi na jakiejkolwiek pracy ale nie chcialabym pracować po 12 za psie pieniądze :/

Gość gość
Nie koniecznie biała aby czysta i uprasowana ;) ja miałam białą z granatowymi wstawkami. A nie ma za co czysta przyjemność że mogłam pomóc

Gość gość
A nie myślałaś żeby złożyć papiery w jakimś markecie np na kasę czy rozładunek towaru lub na pieczywo tzn gotowe półprodukty wkładasz do pieca na kilka minut i wyjmujemy. Masz jakieś markety blisko? Jakmozesz napisz nazwy

Gość gość
mam mnóstwo marketów ale nie mam jeszcze książeczki sanepidowskiej. Mam np Biedronke, Tesco, AUchan, Netto i różne małe typu Rossmann... Na razie wysyłałam jedynie przez internet i tu wlasnie mnie zaprosili na rozmowę do sklepu z odzieżą używaną :)

Gość gość
Ja nie miałam szczęścia przez net. Byłam zapraszana tylko tam gdzie skladalam osobiście. Gdyby tam nie wypaliło to składają w marketach tam dają stałe umowy

Gość gość
Napisz jutro jak poszło. Trzymam kciuki :)

Gość gość
o dzieki za informacje. a powiedz mi do tych marketów to gdzie uderzać? trzeba poporosić o kierownika czy kogo?

Gość gość
ok napewno napiszę :) a i mam pytanie czy od razu powinnam sie dowiedzieć czy zostałam przyjęta czy powiedzą "zadzwonimy do pani" :D

Gość gość
Tak zostaw cv u kierownika. Jak będą kogoś szukać będą dzwonić. Np w kauflandzie składa się w informacji i dają swoje druki. Ale biedronka czy rosmman to do kierownika.

Gość gość
To zależy od zakładu w jednych dawali od razu odpowiedź a w innych tego samego dnia ok 16. Jeśli na rozmowę przyjdzie np trzy osoby a szukają jednej to raczej porozmawiaja że wszystkimi a potem oddzwonia

Gość gość
możesz też spróbować poszukać jakiś ofert pracy na gowork

Gość gość
Napisz jak poszło bo jestem ciekawa