Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1naszcykl

Mamy na LIPIEC 2016

Polecane posty

Mimkaninka a ktory jestes tyd? Bylas juz na wizycie? Ja biore duphaston od soboty bo mialam krwawienie. Czemu bierzesz luteine? Dzis odbieram drugi wynik bety ale jestem spokojna bo czuje ze wszystko jest ok. Nie mam mdlosci. Piersi raz bola mocniej raz mniej.

Gość mimkaninka
u mnie 5 tydzień czyli sam początek... biorę luteinę bo miałam niedomogę lutearna czy jakoś tak :) biorę ją od owulacji a że to moja pierwsza ciąża to taka niecierpliwa jestem , chciałabym już mieć ten najgorszy okres za sobą bardzo długo staraliśmy się o dziecko i teraz w końcu jak się udało to nie chciałabym tego stracić . więc cały czas siedzę i czytam :)

Gość mimkaninka
na wizycie jeszcze nie byłam, słyszałam że nie ma sensu iść za szybko umówiona jestem na pierwszą wizytę 20.11 czyli w dniu kiedy oficjalnie zacznie mi się 7 tydzień odliczam dni do tej wizyty, obym tylko do niej wytrwała

Gość mimkaninka
a jeszcze mam do was pytanie trochę intymne- mam lekkie zaparcia i strasznie się boję za każdym razem jak jestem w toalecie czy ucisk nie zaszkodzi dzidzi w piątek idę z ciekawości zrobić sobie bete, jeżeli w zeszłą środę było 655 to teraz w piątek powinno być już sporo :) oby... :) ja wieczna pesymistka :):):)

Gość olala25
Aleksandraaa 26 mam nadzieje, ze i mi przejdzie... Dopiero sam poczatek, a ja mam już dość. Cieszę sie, że nas tu tak dużo :)

karolina_r22 - myślałam że jestem w połowie 7 tyg ale lekarz powiedział że 6 tydzień 3 dzień. Z moich obliczeń wynikało że tydzień później chyba że oni to jakoś inaczej liczą.... Termin mam na 3 lipca. To mam nadzieje że po badaniach genetycznych , święta będziemy miały udane i spokojne :) trzymam za Cb kciuki żeby było wszystko dobrze :)

Gość gość321
Hej Dziewczyny:-)! WANILIA 86 tez ładne imiona,ja tez mam problem z imieniem dla chłopca,gdyby był..;-)Ja śluzu nie mam póki co czuje sie b.dobrze,żołądek też nie boli. OLALA25 b.współczuje,a może skontaktuj się z lekarzem? ZAGADKA95 3mam mocno kciuki,by Ci sie udało!! KAROLINA_r22,chyba u mnie nie widać brzucha,póki co mogę go wciągnąć;-). Witaj ALEKSANDRA26 gratuluje:-)!cieszę się razem z Tobą!! A który tydzień u Ciebie?Pozdrawiam,miłego dnia Dziewczyny!

Gość gość321
Dziewczyny mam pytanie,mam dopiero ta wizyte u ginka 26listopada i biore tylko kwas foliowy i wit.D,do wizyty jeszcze troche a nie chce na wlasna reke cos kupowac,jak myslicie?widze te witaminy pregna dha,ale chyba poczekam co lekarz powie? A wy dziewczyny co bierzecie?

gość321 - dzięki wielkie :) myślałam że u mnie już połowa 7tc a lekarz powiedział że 6t 3d. , czyli odjął mi tydzień.... maluszek ma już 0,56cm :) beta z wczoraj 63914,04. Ja biorę Femibion Natal 1 to są witaminy dla kobiet planujących ciażę i do końca 12 tc. Ten lekarz mi je przepisał, są bardzo dobre i zawierają już odpowiednią dawkę kwasu foliowego :)

Aleksandra 6 tyg i 3 dni to jest siodmy tydzien. Lekarze mowia o skonczonych tygodniach wiec mowi szesc tygodni. Jak ja pojde na wizyte to bedie 7 tyg 0 dni czyli pierwszy dzien osmego tygodnia. Dzis jesten 5 tyg 0 dni czylu puerwszy dzien szostego tygodnua. Troche sie boje bo poprzednia ciaze stracilam obumarla w 9 tyg. Poza tym mam syna 5 letniego. Mam sluz taki wodnisty co chwile sprawdzam czy to czasem nue krew.

Mimkaninka ja tez zawsze mam zaparcia. Mozesz zalac kilka suszonych sliwek wrzatkiem na wieczor i rano wypic i zjesc sliwki. Mozna tez czopki glicerynowe. Tez sie boje ze w czasie parcia cos sie stanie. Szczegolnie po poronieniu jestem wrazliwa. Ja tez bym chciala byc juz po prenatalnym usg. Bede spokojniejsza. Ach jakby. Chciala kupowac juz ubrania ciazowe i wyprawke. Caly czas mysle gdzie postawie kolyske

Gość gość321
Dziekuje Aleksandra 26za odp:-)wstrzymam sie do tej wizyty,co lekarz zaleci,mam nadzieje ze bedzie wszystko ok,jak u Ciebie.U mnie najprawdopodobniej doszlo do zaplodn.20pazdziernika,wiec tak naprawde to konczy sie 3tydz.

Gość Usia1993 z telefonu
Aleksandra super ! Szkoda bo tu nie możemy się pochwalić fotkami z usg

Gość gość
Dziewczyny, czy u Was też nieplanowana ciąża ?

Gość gość321
Chyba u wszystkich planowana.Dziewczyny mam pytanie a jakie owoce i warzywa jecie?tez tak macie na punkcie zdrowego odzywiania?:-)

Gość gość
nick_________wiek_______ktora ciaza______termin porodu JoJoa________?___________2_____________01.07.2016 Aleksandra26__26_________1 _____________02.07.2016 atamka86______29_________1____________ 03.07.2016 Savi___________26_________2____________04.07.2016 BO1984_________31________1____________04.07.2016 Wanilia86______29__________2___________05.07.2016 Patrycja1109____23__________2___________05.07.2016 agunia1981____34_________3_____________10.07.2016 gosc b_________27__________3____________12.07.2016 Jamarianna_____30_________3_____________13.07.2016 gość321_________33_________1_____________13.07.2016 karolina_r22______27_________1_____________13.07.2016 usia1993________22_________2______________14.07.2016 mimkaninka_____?_________?______________15.07.2016 olala25_________25_________1_____________19.07.2016 SandraSandrs___?__________2______________? DomiDomiMor___34________3________________? Szyba_Wenecka___29_______1________________? peggy990________24_______1_________________?

Gość studentkapol
No raczej nie u wszystkich planowana, przynajmniej u mnie jest wpadką :) Mam 21 lat. Aktualnie jestem w 4 tyg realnej ciąży. Wraz z chłopakiem niestety ( albo i stety ) wpadliśmy. Jestem na 3 roku licencjata z położnictwa, więc jak to się mówi szewc bez butów chodzi ;P Z tego co wyczytałam wszystkie panie planowały ciąże, więc nie będą miały problemu, aby powiedzieć o tym swoim rodzicom. W moim wypadku jest inaczej. Moja mama ucieszyła się ale nie wiem jak tą nowinę przekazać mojemu tacie, żeby nie dostał zawału i/lub nie zabił mojego faceta. Jakieś pomysły? Z góry dziękuję za odpowiedź :)

Studentkapol moze ty mi poradzisz z ta beta jak studiujesz poloznictwo. Moze nam pomozesz w stresowaniu sie przed porodem

Gość Lipcóweczka 09
Cześć dziewczyny! Nie pisałam bo czasu brak,ale podczytywałam Was wiec jestem na bieżąco. Termin @ mam 14-15 listopada,ale od 5 dni mam bóle piersi, czasem jest mu niedobrze a dziś dodatkowo ból brzucha i biegunka- chociaż nie wiem czy ma to coś wspólnego. Jutro zrobię też choć pewnie nic nie wykaże jeszcze. Pozdrawiam zaciążone,a resztę trzymam kciuki.

Gość MamaAntka
Ja poproszę o dopisanie :) MamaAntka, lat 36, Magda, 2 ciąża, termin: 02.07.2016

u mnie była wpadka :) ja myslę że poczekaj z powiedzeniem o ciąży tacie jak skonczysz 12 tydzień i bedziesz miała już jakieś ładne usg, wtedy może się rozczuli jak zobaczy malucha :)

Gość beta1906
Hej dziewczyny. Bylam dzis i Pani doktor i powiedziala ze wszystko jest dobrze. Widzialam serduszko i slyszalam bicie serduszka!!☺ cos pieknego!

Gość JoJoa
Hej! Mimkanimka zwróć uwagę czy pijesz wystarczającą ilość wody. Przy mdłościach nie ma się ochoty na picie i łatwo się odwodnić i to może powodować zaparcia. Ja w pierwszej ciąży nalewałam sobie rano wody do butelki 1,5l i chodziłam z nią po domy cały czas i popijałam małymi łyczkami plus jeszcze jakieś rumianki i herbatki z imbiru. Hormony niestety też nie pomagają i jeśli to nie kwestia odwodnienia to ja polecam owsiankę, jest 100 milionów sposobów przygotowania, na pewno znajdziesz coś dla siebie, a przy regularnym jedzeniu ładnie reguluje przemianę materii. Jakby Gość, który uaktualnia tabelkę chciał się jeszcze pobawić, to może uzupełnić, że mam 32 lata :D Pozdrawiam wszystkie oczekujące Mamusie!

Gość peggy990
U mnie nie planowana ciąża ale jesteśmy po ślubie, więc to nie problem. Lekarz powiedział że to 5tygodni i 4 dni. Są dwie fasolki... Ale jedna jest mniejsza, no więc mam przyjść 27 listopada, to sprawdzi czy w ciąż dwie.. Nastawiam się na jedną. Nie chce się rozczarować . Gdyby była jedna byłbym spokojniejsza, ale lepiej dwie niż rzadna :). Pstanowiliśmy nie mówić rodzinie narazie o drugim maleństwie. Padam z nóg. Obejrzę jakiś film i idę spać. Wiem, że niektóre już pisały ale jakie imiona wam się podobają?

Gość peggy990
Termin mam na 11.07

Czy któraś z Was mieszka za granicą czy wszystkie mieszkacie w Polsce?