Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1naszcykl

Mamy na LIPIEC 2016

Polecane posty

Gość Mageliza1987
Aaaaa! U mnie zmiana planów! Dzwoniła moja lekarka : zorganizowała sympozjum dziś w szpitalu z moim przypadkiem. I doszli do wniosku, że końcówka ciąży jest dla nas niebezpieczna.. We wtorek 21go czerwca ściągają mi pessar. Jak się zrobi rozwarcie to od razu szpital. Jak nie to do domu, i 26go czerwca do szpitala już leżeć i będzie decyzja czy będą wywoływać poród od razu czy dadzą jeszcze tydzień czasu.. :-( boję się. Od dziś zakaz luteiny. Niech się dzieje co chce..

Gość Mageliza1987
Jedno jest pewne : do 38 tc Radek będzie już z nami..

Gość mamamalgosi
Ciekawe czy pessarowe mamy szybko się posypią. :D ja dzisiaj idę na zdjęcie :)

Jamarianna tak dobry plan jest ważny i pomocny bo po co się na koniec denerwować i spieszyć. Mageliza to już niedługo bedzie maluszek z Tobą ☺️ ja już w 38tyg i ciagle czekam i czekam :-P obym tylko nie przenosiła bo już mi ciężko a co dopiero chodzić jeszcze po terminie. Maz namawia corcie by już wyszła ☺️ wolnego mu się zachciało :-P

Gość gość
O jak fajnie niedługo już zostaną niektóre z was mamusiami. Mój bąbelek się nie spieszy ale mógłby już tak za dwa tygodnie chcieć już nas poznać byłoby weselej. Asia

Gość mamamalgosi
Ja juz bez pessara, różnicy nie odczułam, tylko tak człowiek mniej "bezpiecznie" się czuje :D niech sobie misio siedzi jeszcze te 2tyg, bo do szpitala "mam zamiar" iść dopiero 29go :D na szczęście wszystko już spakowane, poprane, jeszcze tylko budę gondoli przeczyszczę, przewijam i finito chyba. No i jeszcze mały remont ;P no i jeszcze imię wybrać. :I

Gość gość
Małgosi jeszcze imienia nie macie? Życzę ci jak najwięcej wytrzymania w xwupaku . I dużo wypoczywam. A ja właśnie czytalam że tutaj 6h po porodzie sn wypuszczają że szpitala a najdłużej można dwa dni leżeć to w sumie spoko chłopak ma mieć tydzień wolnego po narodzinach i w dzień gdy będę rodziła może w każdej chwili wyjść i ma pracę zapewniona do 15km od miejsca mieszkania więc spoko szef sam zaproponował. Mam nadzieję tylko że poród będzie szybko przebiegał i nie boleśnie czego wam też życzę. Asia uk

Gość jamariamna
Mageliza, nie martw się, już niedlugo będziecie wszyscy razem :) trzymam kciuki, że obyło się bez zbędnego zameszania :* MamoMalgosi, to dzielnie się trzymajcie w kupie jeszcze dwa tygodnie! :) a imię, może samo się Wam nasunie jak zobaczycie Maleństwo :) Ale tu się już dzieje, niedługo się zacznie bal :D Ja już marzę o przyjęciu do szpitala... Niech mnie badają, czuwają nad Tymkiem i go wyciągają, już bardziej gotowa na spotkanie nie będę :) Czy Wasi bliscy będą z Wami w szpitalu na czas porodu? Słyszałam, że kobiety wolą, jak nikt nie waruje pod oddziałem, ale ja to bez rodziców i siostry nie dam się ciąć ;) i mąż będzie miał wsparcie, tyle przeszedł przy poprzednim cc...

Gość Anilorak123
Jamarianma ze mną będzie mąż bez niego sobie nie wyobrażam. Mamamalgosi my też imienia jeszcze nie mamy, syn chciał aby była Emma ale ja podchodzę sceptycznie do tego imienia bo mało znane w Polsce. Z synem do dnia porodu nie mieliśmy , po wyjściu ze szpitala jak tak na niego przeżyliśmy to dopiero wtedy wybraliśmy. Na wszystko przyjdzie czas

Gość MamaMagda90
Czesc dziewczyny Mam jakis strasznie zabiegany okres na nic nie mam czasu, ja przy porodzie bede sama i potem niestety tez,jestem wlasnie w trakcie szukania opiekunki do dzieciakow na czas mojego pobytu w szpitalu ale ciezka sprawa jak narazie....ubranka tez juz wypralam jeszcze wyprasowac ,rzeczy do szpitala tez juz prawie wszystkie mam,jeszcze musze kupic walizke tylko zastanawiam sie nad rozmiarem...u nas niby miala byc Pola no ale jeszcze w sumie tez nie wiadomo,tez pewnie zdecyduje jak sie urodzi:) Milego dnia dziewczyny

Gość jamarianna
Anilorak, no jasne, mąż będzie, ale miałam na mysli całą resztę rodzinnej bandy ;) Ja tak w kupie lepiej się czuję a i oni od razu będą wiedzieli, że wszystko jest ok :)

Gość gość
Ja chcę tylko męża i nikogo więcej. Najlepiej by było żebym pojechała na porodówkę w nocy i żeby nikt nie wiedział hihi. Wolałabym zadzwonić ze już jest po. Po co mają się stresować. Asia

Gość Anilorak123
Asia ja właśnie tak miałam bo urodziłam o 23 a do szpitala jechaliśmy o 22. Tylko że u nas był wcześniak to tym bardziej nikt się nie spodziewał

Gość gość
Oj ja bym chciała też zacząć rodzić ale tak koło 18wtedy chłopak skończy pracę zdąży się umyć i będę pewniejsza że jest przy mnie nie chce zacząć jak go nie będzie strasznie się boję że wody odejdą a ja dzwonie do położnej ona mnie nie rozumie a ja nie wiem co robić czy jechać do położnej czy czekać na chłopaka czy jechać sama te 200km karetka . Mam nadzieję z mój synek będzie wyrozumiały i zechce się zacząć rodzić w chwili gdy będzie z nami tatuś bo jakoś nie wyobrażam sobie tego hehe. U mnie z uwagi na to że jestem tutaj tylko z chłopakiem bratem bratowa to będzie mój chłopak tylko bo trochę się krępuje brać starszego brata a bratowej nie za bardzo lubię więc nie chce się dodatkowo denerwować jej obecnością więc będzie tylko mój chłopak no i tłumacz na poród ma być wrazie komplikacji bo nie znam perfekcyjnie języka . Już coraz bliżej dziewczyny dzisiaj już jest 16 niedługo koniec miesiąca i będą pierwsze mamusię. Ją strasznie panikuje i chciałabym aby było już po wszystkim zresztą moi rodzice i rodzice mojego chłopaka też ciągle dopytują jak ją się miewam a taka prawda że już jak mały potworek spuchnięty i gruby chódze dzisiaj mnie tak zakulo w kroczu że nie dalam rady wrócić że sklepu macie też czasem takie silne kucia? Asia uk

Gość gość
U mnie 36 tc. Przytyłam 13 kg czyli podobnie jak większość :) Krążek mi dziś lekarz zdjął. Ciekawe ile po zdjęciu zaczniemy rodzić ? Też mnie już pobolewa krocze,źle się śpi i ciągłe sikam. Mimi

Gość gość
A powiedzcie mi bo wiele z was pisało o ktg. Mnie lekarz nie każe na takie coś do szpitala przychodzić. Chodzę prywatnie do lekarza ale na wizycie lekarz mnie bada i robi usg. Ciekawe od czego to zależy że jedni robią ktg a inni dopiero jak się trafi na porodówkę Mimi

Gość Mageliza1987
O! To jestem ciekawa ile czasu po wyjęciu krążka zacznie się cokolwiek dziać.. Ja następna w kolejce - w wtorek. Mam nadzieję, że nie zrobi się rozwarcie tylko wytrzymam do niedzieli. Chciałabym tego 26go czerwca mieć poród wywołany. Byłoby po wszystkim. Będę naciskać moją pani doktor, akurat ma dyżur.. Tymczasem do wtorku muszę się wyrobić :-) - ale przed nami cały weekend jeszcze! Mimi Ja nie miałam ktg jeszcze, dopiero w szpitalu będą mnie podłączać. Na wizycie mam standardowe usg. Dziewczyny, a co z herbatkami? Typu laktacyjne czy koperkowe? Kupować? Jakie polecacie? I mleko modyfikowane? Jakie ? - tak na wszelki wypadek..

Gość Gagni
Mimi a imię wybraliście? U mnie tez nie robi ktg, dopiero w dniu terminu przy pójściu do szpitala maja robic. Teraz jest 36 tydz i musze powtórzyć cały pakiet badań tych co na początku.

Gość paula1611
ja miałam już robione cztery razy ktg, ale może dlatego że mam problem z ciśnieniem. pierwsze w 32 tygodniu.

Gość Mageliza1987
No właśnie Gagni, też słyszałam że przy przyjęciu do szpitala powinno się mieć te badania na świeżo. A mój lekarz kazał mi zrobić morfologie, mocz i pobrał wymaz na paciorkowce. Możesz napisać co za badania masz wykonać?

Gość Gagni
Jeszcze raz te co na początku tzn HIV, HBs, HCV, WR, toksoplazmoza, rubella, cytomegalia plus standardowo morfologia i mocz. Mam znajomą która na początku nie chorowała na toksoplazmozę a w trakcie ciazy zachorowała i to było dość istotne

Gość paula1611
mageliza a nie będziesz karmić piersią, że wybierasz mleko? ja w pierwszej ciąży piłam z hipp. u nas synek wybiera imię, na początku był cały czas Julek, teraz mu się odmieniło i jest Franek :)

Gość gość
A ja nie miałam ani razu ktg pewnie tutaj nie robią jak większości badań. Mi szwagierka ma kupić mleko humana bo podobno najlepsze hipoalergiczne niestety ale ten bebilon pepti co mi ktoś polecił jest na receptę spróbujemy z humana może nie będzie alergikiem . A tak z innej beczki kibicujecie dzisiaj? My rodzinnie będziemy kibicować z naszym babelkiem w brzuchu. Mamy bodziaki kibicuje z tatą ale szkoda że model jeszcze jest w brzuchu ale to nic zdąży jeszcze może założyć hehe Asia uk

Gość gość
Gagni- Imię raczej mamy wybrane ale jeszcze w ten weekend siadamy z mężem do księgi imion i przejrzymy raz jeszcze. Robimy tak że jedna osoba czyta i jak coś się spodoba to mówimy stop :D Mageliza1987 - a czemu masz mieć wywoływany poród? Ja mam spokojnie czekać po wyjęciu krążka Miałam już jeden wymaz robiony, teraz pobrany GBs, morfologia,mocz ma być jak najświeższe, toxoplazmozę robiłam na początku a w 3 trymestrze powtarzałam Mimi