Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1naszcykl

Mamy na LIPIEC 2016

Polecane posty

Gość gość
Dzisiaj wizyta u hepatokoga mam nadzieję że będzie ok wszystko zresztą było przed ciążą to w trakcie też powinno. Znowu nic nie przespana nie dam rady czuje się jak mały karaczan ledwo wstaje siku nogi napuchniete czuje to w łydkach i stopach a piersi? Nigdy wielkich nie miałam w ciąży urosły o rozmiar ale dzisiaj bola. Jak cholera. Może to głupie ale karmilam niemowlę ost raz 4lata temu gdy pilnowała chrzesniaka czy dobrze pamiętam że po jedzeniu musi mu się odbić? Karmić trzeba co 2-3 h tak? Trochę mam stres bo to coraz blizej . Z chłopakiem wczoraj nie gadalam ale widział chyba że coś jest nie tak bo pytał czemu jestem smutna to powiedzialam że jestem gruba i ledwo chódze a jeszcze takie sny mam później zajrzalam w historie i usunął ta str więc zczail się o co chodzi mały dostał misia a ja duży kubełek lodów bo to moja jedyna ulubiona zachcianka teraz złość trochę mi przeszła ale nadal jak mnie przytula to mam mętlik w głowie. Asia uk

Gość isia1992
Hej. Ja juz po wizycie u lekarza . Agatka ma 2.600 nie jest owinieta pępowiną ani nic. Lekarz mówi że będzie mała i drobna ale nie mam tym sie przejmować. Jest już strasznie nisko. I zaczynam dostawać rozwarcie . Mówi że moge w każdym momencie zacząć rodzić i się śmiał że mała sie śpieszy już. nastpną wizyte dał mi na 5..07 ale mówi że nie dotrwam

dzięki dziewczyny za odp, uspokoiłyście mnie. Jutro odbieram wyniki z posiewu i czekam na jakąś akcje. Mój mały coś się nie śpieszy u nas 38t5d ciąży, zero rozwarcia, szyjka wysoko. Mały ma 3150 wagi i już nie mogę się doczekać. Ale jak ten worek się rozsypie to każda po kolei będzie rodzić :) Miłego dnia dziołchy ;) anka

Gość Mageliza1987
Asiu, już nie gniewaj się na swojego mężczyznę.. odpuść mu. To przecież nic złego, a po jego zachowaniu widać że Was kocha a to jest najważniejsze. Mężczyźni inaczej patrzą na tego typu sprawy.. Ostatni czas który jesteście razem spędzcie ze sobą w miłej atmosferze! Mi osobiście nie przeszkadza. Ja mam zakaz seksu od początku ciąży, mąż doskonale to rozumie i na nic nie nalega. Czasem wygania mnie z domu hihi ale my mamy swoje komputery i nie sprawdzamy sobie nawzajem ci robimy.. I nie mamy z tym problemów :-) Głowa do góry!

Gość Mageliza1987
Napiszę tylko o sobie bo strasznie zmęczona jestem.. jakby mi dziś przyszło rodzic to bym siły nie miała.. Dziś wizyta o 17. Ściągnięcie krążka.. oby nic się nie zaczęło..

Gość intencja2016
Ja miałam wizytę wczoraj. Jestem w 35 tc Nasz malec ważył 2,5 kg. i również jest baaaardzo nisko główką w dół choc szyjka bez zmian. Pod koniec dnia czuję twardy brzuszek, choc do końca wciąż nie wiem, czy to mały Olek tak się "ustawia/wypina", czy to rzeczywiście stawianie się brzuszka. Czuję również częste parcie na pęcherz, a jedyne co mi doskwiera to ból żeber, a czasem nawet odczuwam lekkie drętwienie/mrowienie w okół nich. A jak Wasze samopoczucie dziewczyny?

Gość gość
Ja dziś myślałam, że mi mały wyskoczy między nogami. Nie wiem co on robił, ale to było nie do zniesienia. Bardzo dziwne uczucie i momentami ból. Do tego jeszcze co jakiś czas łapał mnie ból w udzie, taki że nie mogłam chodzić... Asia

Gość MamaMagda90
Ja na szczescie w nocy sie nie budze na siku,zdazy mi sie moze raz na tydzien ale to przewaznie wtedy kiedy syn mi sie obudzi to ide do lazienki a tak to spi mi sie ostatnio bardzo dobrze,mala ciagle ulozona jest po prawej stronie chyba jej tam strasznie wygodnie:)u mnie jakos oznak zblizajacego sie porodu nie widze ale moze to i lepiej zebym dotrawala do planowanej cesarki :)

Gość gość
Chyba odeszlonmi dzisiaj troche czopu sluzowego z krwią. Odszedł wam już? Asia

Gość paula1611
ja niestety do łazienki chodzę w nocy nawet trzy razy, co prawie dwie godziny albo częściej. w czwartek jadę do kontroli to zobaczymy jak jest. mnie bardzo boli krocze jak wstaję. najbardziej w nocy. i czasami jak chodzę bo mały bardzo nisko.

Gość MamaMagda90
Mi w zadnej ciazy czop nie odszedl,wiec nie bardzo wiem ale jesli byl to sluz z krwia to pewnie bylo to,wiec porod pewnie juz blisko,trzymaj sie dzielnie:)

Gość Pufffka
Hej Moja dzidzia 2700 w 37+5d trochę mało ale lekarz mówi że lepiej dla mnie tym bardziej że ja chcę sn :) Nie piszę ostatnio ale czytam Was dziewczyny nie piszę bo dużo się dzieje, studia projekty firma mnóstwo do ogarniania jeszcze ostatnio wylądowałam na kontroli u gina bo serduszko dziecka biło zbyt szybko 180 i tak mniej więcej się utrzymywało ale gin powiedział że jest ok i że mam się nie przejmować. Chociaż mnie dziwi takie podejście ale cóż... ja już dziewczyny chciałabym urodzić bo to jak się czuję to masakra. Siostra mnie ostatnio spytała czy byłam na botoksie :D takie mam spuchnięte usta:D śmiesznie to wygląda. Też jesteście takie opuchnięte. Jeszcze szykowanie mieszkania. Stwierdziłam że mebluję dopiero jak się ogarnę z dzidzią. Torba spakowana. Kupiłam laktator elektryczny - bierzecie laktator ze sobą do szpitala? A i zauważyłam u siebie ostatnio delikatny wyciek siary też tak macie? Położna mówi że już bardzo mi się brzuszek opuścił. Oby to było niedługo bo już nie dam rady :D Asia ja nie wiem nie ogarniam czy już mi ten czop odszedł czy to śluz nie mam pojęcia, tak jak pisała Mimi - z tym porodem to same niewiadome. Ja też wybrałam imię Oluś :)

Gość MamaMagda90
Ja na szczescie wogole nie puchne:)ale coraz bardziej obawiam sie tej cesarki,ze bedzie cos nie tak ze cos mi sie stanie itp masakra normalnie...teraz podobno beda mega upaly wiec bedzie ciezko przynajmniej mi:p

Gość mamamalgosi
Chyba zaraz urodzę przez te Euro i mecz :D za,duża adrenalina :D Mamamagda szczerze mówiąc to Cię podziwiam. Ogarniasz i to sama tyle rzeczy. Dwoje dzieciaków i jeszcze końcówka ciąży. Brawo Ty! :)

Gość jamarianna
O rany ledwo żyję, stresik ze mnie schodzi. Byłam na ostatniej wizycie, Młody zdrowy wszystkie parametry jak należy :) waży niecałe 3kg, lekarz obstawia 3300 max, mam skierowanie do szpitala, bez daty, jeśli wytrzmam w dobrym samopoczuciu to mam się zgłosić do szpitala 1 lipca i w ciągu 3-4 dni zrobią mi CC. Jeśli cokolwiek mnie zaniepokoi mam od razu jechać, nie odeślą mnie do domu, bo lekarz wpisał jasno na skierowaniu okołoporodową smierć dziecka w wywiadzie. Jestem spokojniejsza, bo jest jakiś plan. A teraz będą upały to je przeczekam spokojnie w domku pod wiatrakiem :)

Gość paula1611
u mnie coś takiego jak czop śluzowy to odeszło prawie cztery tygodnie temu, gesty śluz z krwią. teraz mam tylko taką normalną rzadką wydzielinę, myślałam że to wody się sączą tak powoli ale na usg wody w normie. puffka mi z piersi leci już od około dwóch miesięcy, najbardziej w nocy, może dlatego że dociska się je. ale praktycznie tylko z lewej piersi, z prawej bardzo mało ja laktator kupiłam ręczny a jak będzie mi potrzebny to dopiero kupię elektryczny, w pierwszej ciąży używałam przez prawie miesięcy, bo ściągałam i karmiłam butelką

Gość paula1611
w wy dziewczyny macie łóżeczka czy kołyski?

Gość Anilorak123
Ja mam dwa łóżeczka bo jedno na dole w salonie A inne w sypialni. W sypialni mam takie z którego po odczepieniu boku można później zrobić łóżko dla trochę starszej pociechy. A w salonie mam takie turystyczne ale z możliwością dla niemowlaków, z przewijakiem i innymi bajerami. Ja osobiście nie chciałam kołyski , są ładne ale sa na krótki czas

Gość paula1611
anirolak też mam takie łóżeczko w którym zdejmuje się bok, jest ono z ikei. ale mam też kołyskę, taką sporą, prezent od tatusia dla synka bo mąż sam ją zrobił.

Gość MamaMagda90
mamamalgosi dzieki:)jakos sobie trzeba radzic:)dobrze ze tak w miare bez problemowo przechodze ciaze i w zasadzie robie wszystko:) Ja wkoncu wczoraj wyprasowalam reszte ciuszkow na szczescie nie bylo ich duzo:)

Gość Anilorak123
Paula to narazie macie kołyski czy łóżeczko też staroście. Ja w sypialni mam postawione ale w salonie narazie nie chce. Może dopiero jak już będę po albo na początku lipca. Narazie wczoraj przyszedł wózek, mąż go złożył i z synem po salonie sobie rundki robili. Powiem szczerze ze chciałabym wrócić już do swojej dawnej sylwetki, ciężko się czasami wstaje,porusza. Ale jeszcze trochę i wszystkie bedziemy laski

Gość paula1611
teraz bede używała kołyski, a jak mały będzie już duży to złożymy łóżeczko. też bym chciała już urodzić, nie wiedziałam że brzuch na koniec ciąży jest już taki duży. w poprzedniej ciąży miałam malutki bo to był dopiero 32 tydzień. a teraz czuję się jak wielki balon

Gość Anilorak123
Paula hehe mam to samo, w poprzedniej doszłam do 34 i brzuszek był mały A teraz czuję się coraz większa. Choć wszyscy mówią że ciaza mi służy ja się czuję jak kaszalot :)

Gość gość
Tak was czytam ale jestem wykończona żeby odpisać ją mam łóżeczko złożone od soboty się wietrzy bo pachnie drewnem nie za ciekawie. Wczoraj byłam w dużym mieście kupilam szafkę na ubranka dywan nowy bo panele przy dziecku nie za bardzo zwłaszcza zimą lampkę i takie p*****ly wyniki na wzw b są wporzadku nawet bardziej niż w porządku co mnie cieszy ale wczoraj po całym dniu jazdy samochodem stopy mi napuchly że w buty się nie mieściły więc chłopak niósł mnie do domu takiego słonia ale pocieszalam się tym że niósł mnie i synka że nie jestem taka grUba tylko trochę większa bo jest nas dwoje. Dzisiaj strasznie mnie piecze skóra na górze przy żebrach . Asia uk