Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hiyori

Strój trzynastolatki do szkoły

Polecane posty

Gość Hiyori

Moja trzynastoletnia córka do szkoły wkłada sukienki w takim stylu: http://bodyline.co.jp/en/l129.html http://bodyline.co.jp/en/l479.html Robi to z własnej, nieprzymuszonej woli. Nikt w szkole jeszcze jej za to nie upomniał, wręcz przeciwnie - z tego co mówi często słyszy pochwały, aczkolwiek wielu moich znajomych uważa że córka jest trochę dziwna jeżeli chodzi o ubiór i ogółem charakter, styl bycia, poglądy. Sądzą, że takie stroje świadczą o wysokim mniemaniu o sobie oraz poczuciu wyższości nad innymi. Rzeczywiście, córka jest trochę, um, księżniczkowata, nawet mówi, że wolałaby żyć w XIX wieku, ale jednak nie sądzę, by to było coś złego, każdy ma prawo do własnego zdania i stylu. Ale jednak spotkałam się z tyloma słowami krytyki, że sama już nie wiem, co jest odpowiednie, a co nie. A Wy co sądzicie?

Gość gość
Spam został zgłoszony.

Gość Hiyori
Gościu, co uważasz za spam?

Gość gość
Nie wiem komu mogą się podobać takie sukienki. W żadnym stopniu nie przypominają stroju prawdziwych księżniczek, są kiczowate , a dla trzynastolatki wręcz infantylne.

Gość gość
w chinach jest taki fetysz, że DOJRZAŁE dziewczyny się tak ubierają, ba nawet stare baby tak się noszą! Jest pewna grupa mężczyzn których to podnieca..

Gość gość
Jak mówią każda potwora znajdzie swego amatora:) Co innego styl romantyczny : bluzki , sukienki i spódnice z falbankami albo ozdobione haftem czy wstawkami z koronki , wzory : kropki, kwiatki , motyle. Nawet bluza w kwiaty może być elementem romantycznej stylizacji.

Gość Hiyori
Gościu z godziny piętnastej szesnaście - jak mają przypominać stroje księżniczek, skoro są wzorowane na XIX wieku, a nie wcześniejszych epokach? Nie kojarzysz, jak za tamtych czasów nosiły się panienki z możnych rodów?

Gość gość
Kojarzę, znam wiele obrazów artystów francuskich, hiszpańskich , włoskich i polskich przedstawiających dziewczynki i młode kobiety z królewskich i zamożnych dworów. Jeżeli faktycznie interesujesz się historią mody nie pisałabyś takich rzeczy...