Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chcę zostać wegetarianką

Polecane posty

Gość gość

Witajcie dziewczyny! Chciałabym przejść na wegetarianizm ze względów etycznych jednak mam kilka obaw, czy mogłybyście pomóc mi je rozwiać? 1. Czy to prawda, że będąc wegetarianką muszą łykać witaminy, bo nie dostarczę ich organizmowi? 2. Czy wegańskie dania są smaczne? Bo to co można zjeść na mieście i jest warzywne, cóż....

Gość SmacznieZjedz
Jeśli dopiero zaczynasz radzę Ci poczytać o diecie wegetariańskiej, czy to w internecie, czy w czasopismach, tutaj znajdziesz jedno bardzo dobre: http://luxusportal.pl/pl/internet-i-reklama/ sama je czytam ;). Generalnie jedzenie wegańskie jest bardzo smaczne, trzeb tylko umieć je odpowiednio przyprawić. A w kwestii zbilansowanej diety odsyłam do Vege, bo to za dużo tłumaczenia.

Gość gość
Czytaj gazetę Vege - tam znajdziesz wiele ciekawych artykułów

Gość gość
Jestem wegetarianką, nie mylić z weganizmem. To nie jest łatwe, bo trzeba się natrudzić żeby tak urozmaicić dietę żeby dostarczyć wszystkich składników odżywczych, nie dostać anemii itp. W dzisiejszych czasach gdy ziemia jest tak zanieczyszczona owoce i warzywa mają mniejszą ilość witamin niż kiedyś, dlatego trzeba jeść więcej... Syntentyczne witaminy są przyswajalne maksymalnie do 30% ponieważ ich DNA jest prawoskrętne, a człowiek lepiej przyswaja produkty z DNA lewoskrętnym. Zmiana diety to poważna decyzja, będzie ciężko jeśli jest się przyzwyczajonym do danych produktów, a zbyt szybka zmiana może mieć negatywne skutki dla organizmu, poprostu dostaje szoku.

Gość gość
Czyli Twoim zdaniem powinnam stopniowo przechodzić na tą dietę? To znaczy po kolei mam eliminować mięso? Do Vege chętnie zajrzę, może znajdę tam coś ciekawego.

Gość gość
jedz jajka orzechy i fasole zamiast miesa

Gość gość
jestem VEGE od 15 lat :) Nigdy niczego nie łykałam, nawet będąc w ciąży nie miałam anemii, którą moje mięsne koleżanki uważają za "normalną" w ciąży. Po prostu wchodzę do warzywniaka i kupuje wszystkiego po trochu, w domu gotuję, czytam przepisy, chodze do wege-knajp podpatrzeć pomysły. Teraz zresztą jest znacznie łatwiej gotować vege - jest mnóstwo blogów w necie. A czy jest smacznie - bardzo! Pysznie, aromatycznie i ETYCZNIE :)

Gość gość
Super promocja na koktajle redukcyjne www.sklep.limvena.pl