Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pierwszoklasista i urodziny. Częstować dzieci cukierkami jak zakaz słodyczy?

Polecane posty

Gość gość
Gościu z 10:32 chyba ty z twoim słownictwem i chamstwem wyróżniasz się na tle tych super rodziców z szerokimi horyzontami. :D Nie rozumiesz o co chodzi, a szczekasz jakbyś wszystkie rozumy pozjadała.

Gość gość
Autorko nie psuj dzieci cukierkami Co myślisz o chrupkach, ewentualnie paluszkach z sezamem bądź chipsach owocowych?

Gość gość
co to znaczy nie psuj dzieci? bo dostaną po 1 cukierku to będą miały zepsute zęby?! litości

Gość gość
cukierki mają więcej wartości niż jakieś chrupki czy paluszki

Gość gość
Autorko, zrób 20parę sztuk (czy ile tam jest dzieci) zdrowych batoników musli, tylko pamiętaj, aby kupić ten najdroższy miód :D :D

Gość gość
Nie rozumiem po co dawanie cukierków w szkole ? 90 % 6 letnich dzieci na próchnice otyłych dzieci coraz więcej to po jakiego grzyba te cukierki ?

Gość gość
A ja bym zrobiła orzechowe muffinki

Gość gość
mufiny? jaasne jeszcze bigos, flaczki i zimna płyta

Gość gość
Zrob ciasteczka np owsiane z rodzynkami

Gość gość
nienawidzę piec, a poza tym nie znajdę na to czasu by piec ciasteczka i mufiny w ilości 21 szt, wystarczy, że chodzę spać o ok. 24, a wstaję o 6.

Gość gość
a co jeśli dziecko przyniesie jednak cukierki do szkoły? Dostanie uwagę, obniży się mu ocenę z zachowania, czy co? A czy dziecko może z domu do szkoły przynieść batonika albo chipsy, ale tylko do własnej konsumpcji? Pytam serio, bo nie wiem czy ten zakaz odnosi się tylko do sklepików, czy dzieci mogą swobodnie zajadać się w szkole "niezdrowym" jedzeniem, ale przyniesionym z domu. Nie piszcie o psuci się zębów i o otyłości, tylko o prawnej stronie tego problemu, jak to wygląda, czy dziecko może przynieść bez konsekwencji słodycze czy nie?

Gość gość
tu autorka - u nas dzieci nie mogą przynosić słodyczy i wszyscy się do tego stosują. Nikt nie sprawdza dzieciom tornistrom, ale rodzice sami dają zdrowe jedzenie do śniadanówek.

Gość gość
ja bym dała po małej butelce wody mineralnej oraz mini szczotkę i pastę do zębów :classic_cool: jak zdrowo, to na całego :classic_cool: :D

Gość gość
gość dziś buhahahahahha :P

Gość gość
W szkole mojego syna dzieci przynosza w sniadaniowkach i cukierki i batoniki i czipsy :D I nikt nie robi z tego afery :D A sklepika nie ma :) Nosza tez owoce , sporadycznie warzywa. Szkoła miała 6 tygodniowy specjalny program gdzie dzieci codziennie dostawaly do spróbowania inny owoc i warzywo :) Znam dzieci z klasy mojego syma i nic mi nie widomo o tym by 90 % mialo prochnice :D Wszystkie po 2 razy w tygodniu smigaja do róznych klubów sportowych i w klasie jest jeden ! chłopiec pulchniejszy i wyzszy niz cała klasa :) Jak sa urodziny dzieci przynosza ciastka lub cukierki czy czipsy i nie ma rzadnej afery a przed Wielkanoca szkoła urzadza sprzedaz ciast upieczonych przez rodziców dzieci :) Nie zbawicie nikogo na sile :D

Gość gość
gość dziś za przemyt słodyczy w szkole ustawodawca przewidział 10 lat w Alcatraz.

Gość gośćccccccccccc
Moja jest w zerowce. W styczniu ma urodziny. Bede sie pytac P. Przedszkolanki o to czy moge babeczki upiec na poczestunek, jak sie nie zgodzi to kupie jakies cukierki. Albo torcik jakis zrobie. Nie, nie padlo mi na mozg, jestem cukiernikiem wiec troche potrafie:-) I lubie a dzieciaki zawsze sie ciesza na slodkie:-)

Gość gość
Ja zrobilabym blachę ciasta z owocami. Nie żeby to było samo zdrowie, ale zawsze coś innego, lepsze od cukierkow Roboty też nie ma dużo.

Gość gość
tu autorka - tort upiekłam ale na imprezę urodzinową dla rodziny ;) a dziecku do szkoły dałam torbę michałków i zapytałam rano Pani, czy syn może poczęstować dzieci. Zgodziła się z uśmiechem ;)

Gość KOLOROWA 2015
Autorko- oczywiście że częstować cukierkami. Zdrowe żywienie zdrowym żywieniem, ale nie dajmy się zwariować. Ja sama nie daję mojemu Dziecku za dużo słodyczy, ale czekolada to smak dzieciństwa i tego nie zabiorę mojemu Dziecku. W klasie równoległej mojego Dziecka sama widziałam jak Mama przyniosła torebkę cukierków, bo jej syn miał urodziny. Nie było z tego żadnej afery.

Gość gość
Co za ameby tu sie wypowiadaja. Jak jest zakaz slodyczy to chyba logiczne, ze nie masz czestowac slodyczami. Zakaz nie zakaz ale czestowac to sobie mozesz wlasne dzieci a nie cudze bo nie kazdy rodzic sobie tego zyczy.

Gość gość
Moim zdaniem nie jest to całkiem logiczne, bo nie wiadomo co dokładnie obejmuje "zakaz". Niemniej moim zdaniem poczęstowanie czymś innym niż słodycze byłoby w dobrym tonie. Mogą być owoce, jakieś słone przekąski, sok/kompot rozlany do kubeczków itp.