Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WYBORY WYBORY czyli Kaczki na taczki 6 archiwum

Polecane posty

Gość gość
Dziennikarze Rock Radia nie pierwszy raz zażartowali sobie ze znanej postaci. Tym razem wyszło bardziej strasznie niż śmiesznie. Postanowili zadzwonić do Jerzego Zelnika, aktora (najbardziej znanego z roli "Faraona"), który od lat popiera PiS, a w wyborach prezydenckich wyraził poparcie dla Andrzeja Dudy.x- Halo, Pan Zelnik? Tu Janusz z Kancelarii Prezydenta - mówią dziennikarze Rock Radia. - Którego antysystemowego artystę moglibyśmy wysłać na wcześniejszą emeryturę? - dopytują i precyzują: za nieprawomyślność i krytykowanie prezydenta Andrzeja Dudy.Jerzy Zelnik się namyśla, w końcu odpowiada:- Nie wiem, może Olek Łukaszewicz, prezes ZASP-u [Związku Artystów Scen Polskich - red.] - odpowiada.- I on coś na Dudę opowiadał? - dopytywał dziennikarz.- A nie, przepraszam, on już pobiera [emeryturę - red.], on ma już 69 [lat - red.] - mówi Zelnik i dodaje: - A może ten, Artur Barciś.- On krytykował prezydenta? - upewniał się dziennikarz.- Tak, on raczej za Komorowskim.- No to już, na czarną listę. Zaczniemy od Barcisia - mówi dziennikarz.Potem Zelnik żegna się serdecznie: - No, fajnie, z Bogiem.xPierwsza zareagowała Karolina Korwin-Piotrowska. Napisała o tym w swoim wczorajszym felietonie na portalu Onet: "Ekipa w radiu, która też wiele przecież w swoim życiu słyszała, była w kompletnym szoku. Tych starych wyjadaczy absolutnie zatkało. Bo takiego zachowania się, żeby bez zająknienia się, bez najmniejszego oporu wskazać palcem potencjalnych wrogów nowej władzy, odsyłając ich na wcześniejsza emeryturę, nie spodziewali się" - pisze Korwin-Piotrowska. "Nie wiem, czy to głupota, brak inteligencji, zazdrość zawodowa czy jednak opętanie. A może jednak posunięte do granic cwaniactwo" - dodała.xZbigniew Hołdys zareagował na Twitterze: "Jerzy Zelnik w pełnej krasie szmaciarstwa i kapusiostwa, wstrząsające" - napisał.

Gość gość
Zarządzany przez Krzysztofa Rybińskiego fundusz inwestycyjny Eurogeddon od momentu powstania przyniósł klientom straty. Czy PiS da mu szansę zarządzania finansami Polski?xRybiński był przekonany, że w 2012 lub 2013 r. nastąpi armagedon gospodarczy. Postanowił na tym zarobić. Stworzył we współpracy z Opera TFI fundusz inwestycyjny Eurogeddon nastawiony na głęboki kryzys w strefie euro i spadki cen akcji. Nie trafiały do niego uwagi, że koniunktura na giełdzie może się odmienić. Zapowiadał, że Eurogeddon powinien przynieść 100-200 proc. zysku.xW zapleczu eksperckim PiS xJednak już po kilku miesiącach pojawiły się straty, bo światowe giełdy wystrzeliły w górę. Nie pomogło zaklinanie rzeczywistości na blogu: „Nadchodzący upadek systemu”...xEurogeddon od lutego 2012 r., czyli od początku działalności, przyniósł klientom ponad 60 proc. straty. Były oczywiście momenty, że fundusz zarabiał - bo giełdy nie szły cały czas w górę. Ale jeśli ktoś wpłacił w 2012 r. do funduszu 200 tys. zł, dziś może wypłacić 80 tys. zł.xW czerwcu okazało się, że wszedł do eksperckiego zaplecza PiS.

Gość gość
Sondaż przewiduje, że na Prawo i Sprawiedliwość zagłosowałoby zaledwie 32 proc. wyborców. Platforma Obywatelska ma cieszyć się poparciem 22 proc. ankietowanych. Trzecia w kolejności jest Zjednoczona Lewica (10 proc.), później Nowoczesna (7 proc.), KORWiN (5 proc.), Kukiz '15 (5 proc.) oraz PSL (5 proc.).xJedyni potencjalni koalicjanci dla PiS to KORWiN i Kukiz '15. To oznaczałoby powtórkę z lat 2005-2007 być może w jeszcze bardziej niepewnym i chwiejnym wydaniu, co mogłoby skutecznie przekreślić szansę Kaczyńskiego na rządy.

Gość gość
Zaczyna się...xNo, to już wiemy teraz, że jak za śledztwo profesjonalnie wezmą się profesjonaliści, to efekt jest murowany i zgodny z ustaloną wcześniej tezą. Dla przypomnienia: tezę jakiś czas temu sformułował pan Macierewicz, a teraz profesjonaliści prześcigają się w jej uzasadnianiu.xW gronie profesjonalnych profesjonalistów – poza tymi od parówek i puszek – jest niechybnie pan redaktor Witold Gadowski, od dłuższego już czasu zajmujący się oczernianiem czarnego i wybielaniem białego.xTeraz w jedynej prawdziwej telewizji, absolutnie niezależnej dla jasności, w rozmowie z redaktorem niepokornym Rachoniem (to ten, który zastąpił poległego za ojczyznę prezesa Kurtykę w ujeżdżaniu pani Hejke, Gejke… czy jakoś tak…), ujawnił nową, wyśledzoną przez siebie prawdę. Źródłem owej prawdy niepokalanej jest Juval Aviv były już oficer izraelskiego Mossadu.xCałość: http://tnij.org/2bihta7

Gość otulona_snem
Shatyn dziś p czy 32% to takie "zaledwie" to sprawa dyskusyjna..o ile uznamy te "sondaze" i te "wybory" za prawdziwe,bo jak sa takie"prawdziwe" jak twoj wydumany magister modelkowo-wiolonczelowo-taneczny to ratuj sie kto moze :D

Gość gość
Nie zazdrość mi otulona... To brzydkie uczucie.

Gość gość
Czy ja wypisuje ci chwilę o twoim wykształceniu, tym co robiłaś itp?Nie.To ty co chwilę o tym piszesz jeśli chodzi o moją historię.

Gość gość
otulona_snem dziś poza tym,chyba pierwszy raz od czasu jak chodze na wybory,te mam gleboko gdzies i sie na nie nie wybieramxxTzn, że dajesz innym prawo decydowania za ciebie.

Gość gość
otulona_snem dziś juz dobrze juz dobrze..nie unos sie bo jeszcze c***ikawa padnie cool.gif ,juz nic nie piszexxNie unosze się. Jedynie odnotowuje fakt i odpowiadam na twój post.

Gość gość uość
Ja mam takie pytanie do autora tematu. Jaki widzisz sens w przeklejaniu takich ilość tekstów? Czemu ma to służyć? Patrzę na to od jakiegoś czasu i nie wiem, czy ty się nudzisz i nie znajdujesz innej rozrywki? Mało piszesz od siebie, nie wplatasz w swoje wypowiedzi jakichś danych, źródeł, tylko kopiujesz i dodajesz jedno, dwa zdania i buźki. Dziecinne to jest, jakbyś nie był zdolny do własnych wypowiedzi, które nie byłyby oparte na jakimkolwiek cytacie, odniesieniu. Rozumiałbym jeszcze, gdybyś wklejał linki i robił, jakby listę tekstów, które polecasz, ale ty robisz kopie, które są bez sensu, skoro lepiej czytać źródło.

Gość gość
Tak. Innym. Polityka to sztuka kompromisów a głosowanie jest politycznym działaniem.

Gość gość
otulona_snem dziś zreszta co to za wybor albo katotaliban,albo czerwoni to ja sie z tak,ich wyborow wypisuje,a ty sobie idz czy ja ci bronie? xxCzerwoni? :DNowa Lewica nie ma dużego poparcia.

Gość gość
Ja mam takie pytanie do autora tematu. Jaki widzisz sens w przeklejaniu takich ilość tekstów? Czemu ma to służyć? Patrzę na to od jakiegoś czasu i nie wiem, czy ty się nudzisz i nie znajdujesz innej rozrywki? Mało piszesz od siebie, nie wplatasz w swoje wypowiedzi jakichś danych, źródeł, tylko kopiujesz i dodajesz jedno, dwa zdania i buźki.xx:DTe wklejki są pod moim nickiem czyli są moimi wypowiedziami na dany temat.Dziecinnym jest niezrozumienie tego mechanizmu...

Gość gość
otulona_snem dziś w kraju ch*j d**a i kamieni kupa z pewnoscia to sztuka kompromisu,w ogole zycie tam to sztuka kompromisu xxW każdym kraju, polityka jest sztuką kompromisu.

Gość gość
I omamisto nie udawaj... Twój "styl" łatwo jest rozpoznać...:D:D

Gość gość
bo to cos co nazywasz "lewica" albo inaczej co sie samo szumnie "lewica" nazywa z prawdziwa lewica nie ma nic wspolnego...xxDlatego to właśnie głosowanie na nich toi kompromis.Podobnie zresztą jak głosowanie na pis czy PO.To polityka.

Gość gość
Nigdy w Polsce nie będzie tak jak w Szwajcarii jeśli ludzie będa olewać wybory.Do obywatelskości trzeba dorosnąc.

Gość gość
otulona_snem dziś to ja podziekuje uprzejmie za taka politykexxW ten sposób pozbywasz się prawa do krytyki tego co się odbywa w Polsce.Twój wybór.

Gość gość uość
Ale po co wypowiadać się anonimowo nie swoimi słowami? Jakbyś nie był zdolny do własnych opinii, tylko mechanicznie przyjmował to, co ci napisali, powiedzieli. Jako konkretny człowiek, jesteś po prostu niewiarygodny intelektualnie. Sugerujesz swoim postępowaniem, że jesteś niezdolny do samodzielnego wyrażania, własnych refleksji. Być może tak właśnie jest? Wlewasz coś i to wylewasz. Naprawdę, dziecinne jest twoje postępowanie. Jakbyś nie był zdolny do samodzielnego myślenia, tylko do powielania opinii wybranych guru, idoli, autorytetów... Naprawdę byłem na niejednym forum, nie tylko polskich forach i czegoś takiego nie widziałem. Ludzie dyskutują, powołują się na źródła, ale są obecni, jako byty odrębne, nie jako program kopiuj-wklej. Jesteś być może dla wielu irytujący, ale według mnie, jesteś błahy i właściwie ciebie nie ma. Może to i lepiej.

Gość gość
otulona_snem dziś wybory to maja byc wybory,a nie partyjne ustawianki prezesikow partiixxTaki model w Polsce obowiazuje.Jak widac inne modele nic nie zmieniają - mówie tu o JOWach...

Gość gość
gość uość dziś Ale po co wypowiadać się anonimowo nie swoimi słowami?xxNie wypowiadam sie anonimowo. Kazdy mój post jest pod nickiem "Shatyn".

Gość gość
Jakbyś nie był zdolny do własnych opinii, tylko mechanicznie przyjmował to, co ci napisali, powiedzieli. xxOpinią moją jest to co znajduje się pod cytatami.

Gość gość
Naprawdę, dziecinne jest twoje postępowanie. Jakbyś nie był zdolny do samodzielnego myślenia, tylko do powielania opinii wybranych guru, idoli, autorytetów...xxPowtórze. Moją opinię zamieszczam pod cytatami, w różnej formie.Można mi również zadać pytanie na które odpowiem, w przeciwieństwie do zdecydowanej większości userów.

Gość gość
otulona_snem dziś oo..a ktoz to mnie tego pozbawi ty?xxNie. Sama się pozbawiasz, nie biorąc udziału w wyborach.Usiłuję ci to wytłumaczyć od dłuższego czasu....:O

Gość gość
otulona_snem dziś model..tak od 89r ustalony przez komuchow,zeby ich przypadkiem od koryta nie oderwalixxZ tego co wiem, ten model istnieje też w innych krajach ale nie chce mi się szukac w których...

Gość gość
Nie pisuje "na orange".To też ci tłumaczyłem wiele razy.

Gość gość
Jeszcze ci się to spamowanie nie znudziło, grzybie cholerny?:D

Gość gość
otulona_snem dziś tak,tak a ja jestem uchodzca z Syrii xxOK. Skoro tak uważasz...:O

Gość gość
Sąd Najwyższy USA zdecydował, że monument przedstawiający tablice z Dziesięcioma Przykazaniami nie może wrócić przed budynek sądu w Montgomery (Alabama). To naruszałoby bowiem "świeckość" państwa.xPomnik został ustawiony w roku 2000 przez Roya Moora, wówczas pierwszego sędziego Alabamy. Moore argumentował, że dziesięć przykazań stanowi moralny fundament prawa Stanów Zjednoczonych. Tablice usunięto jednak już w 2003 roku po skargach ze środowisk wrogich Panu Bogu. Sam Moore stracił posadę, bo nie chciał wydać zgody na nakazane usunięcie tablic.xDecyzję sądową zaskarżył, jednak teraz Sąd Najwyższy USA uznał, że nie miał racji, bo dla Pana Boga w przestrzeni publicznej miejsca nie ma. xxI słusznie.Kiedy tak u nas będzie???