Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WYBORY WYBORY czyli Kaczki na taczki 6 archiwum

Polecane posty

Gość gość
otulona_snem dziś Shatyn,a jakbys ty mial polecic jakas dzielnice do wynajecie mieszkania w KrK,oczywiscie poza NH,to jaka ulice bys w swoim miescie,albo dzielnice polecil?xxZależy dla kogo.Jeśli ktoś ma dużo pieniędzy, chce mieć wszedzie blisko to centrum.A jeśli ktoś chce mieć spokój i nie zależy mu na czasie to Ruczaj, Wieliczka (to nie dzielnica Krakowa)...Są też osiedla budowane przy "wylocie" z Krakowa do Kielc... Tam podobno też jest nieźle.

Gość gość
Komentarz do art. we Frondzie o USA i Dekalogu...xGajewskiDominiqe Paź 16, 2015, 11:54 rano"Dziesięć Przykazań to już nie jest podstawa amerykańskiego prawa"użycie słowa już sugeruje że kiedykolwiek było, a było wręcz przeciwnie, podstawa była całkowita wolność religijna co w konsekwencji oznaczało państwo neutralne światopoglądowo. Ja wiem że teraz amerykańscy protestanci próbują na nowo przepisywać historię co niezmienni tego że ojcami założycielami USA, byli ludzie niewierzącyKilka cytatów z Jeffersona:Nadejdzie dzień kiedy mistyczne spłodzenie Jezusa przez Boga – Ojca w łonie dziewicy będzie zaliczone do takiej samej bajki jak spłodzenie Minerwy w głowie Jupitera. Z listu do Johna Adamsa, rok 1823.Od czasu wprowadzenia chrześcijaństwa, miliony niewinnych mężczyzn, kobiet i dzieci zostały spalone, torturowane, ukarane, uwięzione – ale nie posunęliśmy się nawet o cal w kierunku jedności. Jaki był skutek zmuszania [ludzi do przyjęcia chrześcijaństwa]? To, że jedna połowa świata została głupcami, a druga hipokrytami? To, że na całym świecie szerzy się łajdactwo i niewiedza? Źródło: "Notatki o Stanie Viriginia", rok 1787. Benjamin Franklin w wieku 15 lat już przestał wierzyć w Objawienie.John Adams powiedział:"Byłby to najwspanialszy ze wszystkich możliwych światów, gdyby nie było na nim religii"Thomas Paine: Gdy czytamy o obscenicznych historiach, niecnych uczynkach, okrutnych i poprzedzonych torturami egzekucjach, nieustannej chęci zemsty, którą wypełniona jest ponad połowa Biblii, dochodzimy do wniosku, że należałoby ją raczej nazwać słowem demona niż słowem bożym. Służyła (…) ona korupcji i brutalizacji rodzaju ludzkiego.

Gość gość uość
Mój ostatni post. Nie warto zadawać pytania komuś, kto daje swym postępowaniem, świadectwo niesamodzielnego myślenia. Jakie zdanie o tym i o owym, ma ten i tamten polityk, działacz, politolog, pisarz i tak dalej, to ja na ogół wiem, albo sobie sprawdzę. Do tego nie potrzebuję czegoś w rodzaju automatu przeklejającego pod marką "Shatyn". Jakbyś nie przekroczył etapu szkolnego: powiedz własnymi słowami. To co proponujesz, nie jest rozmową, tylko antologią cytatów. Wezmę sobie taki, czy inny serwis w sieci i będę to miał zrobione lepiej, szerzej i jeszcze z obrazkami i podaniem źródeł. Bez infantylnej egzaltacji, pod cytatami, tekstami, wypowiedziami. Twoje postępowanie zakrawa na jakąś manię, obsesję, rodzaj przymusu. Nie jesteś wiarygodny jako rozmówca. I nie chodzi mi o to, jakie idee, poglądy, tutaj reprezentujesz przy pomocy metody kopiuj-wklej. Chodzi mi o ciebie, jako de facto trolla, bez własnych przemyślanych przez ciebie opinii. Inna rzecz, że nie jesteś jakoś szczególnie szkodliwy. Być może taki jest składnik twojego charakteru (może zaburzenia?), by tak funkcjonować w sieci. Widocznie jest ci to, do czegoś potrzebne. Masz z tej błahej czynności satysfakcję. Być może na więcej ciebie nie stać. Też rozumiem. Zdania, które dopisujesz do wklejek, są raczej formą werbalną, poklepywania się po udach i brzuchu z satysfakcji, że tak bardzo się z tym wklejonym tekstem zgadzasz, bądź oburzenia, że się nie zgadzasz.

Gość gość
Boczne. Np Kremerowska.Generalnie większosć z tych które są przecznicami lub równoległymi do Długiej, Karmelickiej, itp czyli odchodzacych od Plant.

Gość gość
Twoje postępowanie zakrawa na jakąś manię, obsesję, rodzaj przymusu. Nie jesteś wiarygodny jako rozmówca. I nie chodzi mi o to, jakie idee, poglądy, tutaj reprezentujesz przy pomocy metody kopiuj-wklej. Chodzi mi o ciebie, jako de facto trolla, bez własnych przemyślanych przez ciebie opinii. xxCzyli zamiast argumentów, próba obrażenia mnie...:DTypowe...Poglądy, idee itp są w moich dyskusjach, komentarzach itp.Po prostu nie potrafisz tego zrozumieć ale to już nie mój problem.I dobrze, że to twój ostatni post tutaj, omamisto.Trzymam cie za słowo!

Gość gość
Po siedmiu latach od postawienia zarzutów zakończył się proces przeciwko Jackowi Karnowskiemu. Sąd uniewinnił prezydenta Sopotu. Jednocześnie, w uzasadnieniu zwrócił uwagę prokuraturze na bezzasadność oskarżeń. - Cała afera okazała się farsą - komentował Karnowski po ogłoszeniu wyroku.xxTo jedna z "afer" wg pisiorstwa.

Gość gość
bo Shaman to typowy żydolewacki trol internetowy . on działa na kafeterii a podobnijemu okupują inneportaletypu onet , wp, interia hasbara płaci im za ich upierdliwą i antypolską oraz antykatolicką działalność, a więc trole siedzą latami na forach i zarabiają jednocześnie na szerzeniu antypolskiej nienawiści

Gość gość
gość dziś Zdania, które dopisujesz do wklejek, są raczej formą werbalną, poklepywania się po udach i brzuchu z satysfakcji, że tak bardzo się z tym wklejonym tekstem zgadzasz, bądź oburzenia, że się nie zgadzasz. x x Tak jest jak to odpisałeś. Wyobraźmy sobie shatyna bez googla,bez kompa,bez portali w swobodnej nawet dyskusji. Zapewne jąkałby się,dukał,asekurował się obsesyjnie żądaniem przeprowadzenia dowodu każdej najswobniejszej nawet refleksji,zero...totalne zero. Shatyn nie trafiłby bez komputera i internetu z palcem do własnej doopy. Jest podaj po 50tce a funkcjonuje i komunikuje się w zasadzie jak dziecko-neo.

Gość gość
Witam.Ja chcę zabrać głos w sprawie obywatelskości w Polsce.Przez wiele lat mojej działalności/prawie od czasu pojawienia się w Polsce wspólnoty Anonimowych Alkoholików/mogę zaświadczyć jak władza skutecznie pozbywała się obywateli działających nie tylko za darmo ale nawet za pomocą własnych środków.Jak na początku ludzie niepijący a z dośwadczeniem byli potrzebni i doceniani.Ale to z biegiem lat,a właściwie gdy zaczęło się finansowanie z budżetu ulegało zmianie.Przykład1: lokale remontowane z budżetu państwa nie wiadomo gdzie są,bo grupy w przeważającej liczbie działają i mają spotkania przy Kościołach,chociaż w Tradycji Wspólnoty wyraźnie jest napisane ,,wspólnota nie łączy się z żadną partią,wyznaniem itd,,.Obywatele są tam,gdzie prośby /jak najbardziej obywatelskie/o lokal na dwie godziny w tygodniu zostały wysłuchane. Przykład 2: Skład pierwszych komisji pomagających ludziom w podjęciu leczenia to byli darmowi ludzie z doświadczeniem,skutecznie pomagający bardzo często w uratowaniu życia.Bo udział w Komisjach był niepłatny.Jak zrobił się płatny,to Ci sami ludzie,dotąd poklepywani po pleckach przestali być potrzebni.,,Sami swoi,, zostali najlepszymi fachowcami.Co tam proszę państwa mają do powiedzenia pijący śmiecie,a niech zdychają po prostu,to co się liczy to kasa.A poza tym oni nie muszą się znać,to przecież tylko margines społeczny/wypowiedsź członka komisji/,wzywa się ,poucza,zapisuje w papierach i już.A kasa jest.

Gość gość
A jednak znowu piszesz omamisto...:DJAk z twoim słowem?

Gość gość
Witam.Ja chcę zabrać głos w sprawie obywatelskości w Polsce.xxW sprawie obywatelskości?Przecież ani słowa w tym co napisałeś, nie ma o tej sprawie.

Gość gość
Przykład: List miłosny shatyna (Adresat-wiadomo-Luksemburg) x x " Droga Różo!Najukochańsza! "Miłość, co mi go doradziła szukać: Ona mi instynkt, ja jej oczy dałem. Nie jestem sternik, gdybyś jednak była Równie daleko, jak ów brzeg, którego Morze najdalsze podmywa krawędzie, Śmiało po taki klejnot bym popłynął." x x Jak zwykle Szekspir doskonale to ujął. Całuję i tęsknię."

Gość gość
gość dziś bo Shaman to typowy żydolewacki trol internetowy .xx:D:DŻebyś jeszcze potrafił uzasadnić własne słowa...:D

Gość gość
gdyby cibie nie omulona , ifka, kadarka i myrek nie dokarmiali lewacki szczurze, to zdechłbyć z głodu nierobie kogo stać na codzienne i parugodzinne przesiadywanie na kafeteri tak poza ???

Gość gość
Te wklejki są pod moim nickiem czyli są moimi wypowiedziami na dany temat. Dziecinnym jest niezrozumienie tego mechanizmu... X Kretyn.

Gość gość
Goś 11:44 i 12:07 Genialne słowa. Genialne podsumowanie. Brawo!

Gość mazurka91
warmińsko-mazurskie głosuje na PO, ale już w kilku powiatach ich wygryzają :D

Gość gość
Nie zauważyłeś, że te prymitywne próby obrażenia mnie są żalosne?:D

Gość gość
gość dziś Dokladnie. Gdyby oni go tu nie dokarmiali to byłoby mu kiepsko.Z jakichś jednak powodów dokarmiają. Sypią mu ciągle karmę a on zasrywa w swoich tematach wklejkami to forum. Tp jest jak z gołębiami. Jeden je dokarmia a reszta ma z****** przez to z****** balkony.

Gość mazurka91
mój powiat - węgorzewski PO 29,2% PSL 21,5% PiS 18,5% Kukiz 15 9,2% KORWiN 7,7% Zjednoczona Lewica 7,7% Razem 3,1% Nowoczesna 1,5% KWW Stonogi 1,5%

Gość gość
Były szef CBA Mariusz Kamiński został nieprawomocnie skazany na trzy lata, a mimo to startuje w wyborach z list ugrupowania, które nosi dumną nazwę Prawo i Sprawiedliwość. To pogwałcenie wszelkich zasad przyzwoitościx"Gazeta Wyborcza" opublikowała we wtorek uzasadnienie wyroku, które jest dla Kamińskiego druzgocące. Wynika z niego, że CBA pod jego kierownictwem nie walczyło z korupcją, tylko łamiąc przepisy, zastawiało pułapki na polityków spoza PiS, by ich skompromitować. Bo taki był interes partii rządzącej. Działania polityków PiS można streścić tak: przeciwników ścigamy, nawet jeśli nie ma powodu, swoich nie ruszamy, nawet jeśli są w kręgu podejrzeń .xTen styl uprawiania polityki jest charakterystyczny dla PiS-owskiego obozu politycznego. W TOK FM prof. Andrzej Zybertowicz, doradca prezydenta Dudy, orzekł, że być może "patriotycznie nastawieni funkcjonariusze służb" chcieli obalić rząd Donalda Tuska, organizując aferę podsłuchową. I doradca prezydenta nie widzi w tym nic złego: można się posługiwać nielegalnymi podsłuchami i łamać prawo, aby zdobyć władzę. Sąd, skazując Kamińskiego i przygotowując precyzyjne uzasadnienie wyroku, pokazał, jak groźne jest to zjawisko. A PiS, ignorując orzeczenie niezawisłego sądu, pokazał, jak traktuje instytucje demokratycznego państwa prawa.xPokazał, że kieruje się żelazną antydemokratyczną logiką: jak sąd skazuje po naszej myśli, to jest to dobry sąd, a jak skazuje wbrew nam, to jest to patologia.xCały tekst: http://wyborcza.pl/1,75968,19030731,kaminski-z-cba-to-nie-meczennik.html#ixzz3ojBgH136xxTak wygląda prawo i państwo wg pisiorstwa...

Gość mazurka91
kętrzyński PiS 20,7% KORWiN 20,7% PO 19% Kukiz 15 19% Zjednoczona Lewica 8,6% PSL 5,2% KWW Stonogi 3,4% Razem 1,7% Nowoczesna 1,7%

Gość gość
No...shatyn. Do roboty! Wklejki same się nie wkleją.

Gość gość
Podobno juz dawno napisałeś swój ostatni post tutaj, omamisto...:D:D:D

Gość gość
On napisał w istocie. Ja tylko cię POnaglam. Do roboty! Wklejaj! Wklejaj!

Gość gość
Raz!Raz! Hop! Wklejaj! Wklejaj!

Gość gość
otulona_snem dziś zawsze powtarzam,nie chcesz nie wlaz< na dany temat i po klopociexxI tu sie zgadzamy w 100%.Czytasz to orange omamisto?

Gość gość
jak ja wreszcie się cieszę na myśl że przyjdą czasy gdy aferzystow będzie się zamykać a nie jednego po drugim uniewinniać mimo że dla każdego jest oczywiste że brali w łapę jak posłanka sawicka czy prezydent karnowski. x dzisiaj sąd uniewinnił tego sukinsyna mimo że każdy mógł sobie posłuchać nagrania na którym domaga się jednego mieszkania dla siebie za wydanie decyzji w sprawie kamienicy. no i on okazuje sie jest NIEWINNY JAK TA LELYJA. MASAKRA

Gość gość
Sawicka nie została skazana bo firma Mariuszka Kamińskiego nie potrafiła zgodnie z prawem zdobyć dowodów.

Gość gość
_iftar_ dziś Znowu korek?xxNiestety. Korkuje się juz od 2 strony...:O